Jaarlijks archief: 2014

Badmintonschool Barendrecht scoort hoog op RJC Delft

De Badmintonschool was weer met een grote delegatie aanwezig tijdens het RJC Delft. Een enkele speler was zelfs voor het eerst aanwezig, zoals Koen de Jongh, en deed het heel erg goed.

Eerst een aantal bijzonderheden, die mij zijn opgevallen tijdens de toernooidagen. Er is door iedereen goed tot soms zeer goed gepresteerd. Helaas moesten er een aantal partijen tegen elkaar van de School worden uitgevochten, maar dat voorkom je niet als je met veel goed presterende kinderen deelneemt. Tobias viel als eerste op. Met veel doorzettingskracht haalde hij de finale in de J3, waar helaas voor hem de hele zware halve finale zijn tol eiste. Gelukkig won hij wel de herendubbel samen met Richard tegen ook verassende finalisten Kevin en Kevin. Ook Thijs viel op door redelijk constant te spelen en daardoor wederom eerste werd in de J2. Zijn dubbel met nieuwkomer Liam kwam zeer onverwachts ook in de finale. Ook voor Liam weer een hele ervaring rijker en hij blijkt uit het juiste hout gesneden te zijn.  Bij de heren werd de J1 geheel beheerst door Noah, Carlo, Stefan en Ronald. In het enkelspel knokte Carlo zich naar een overwinning. In het dubbelspel waren Stefan en Ronald een maatje te groot. Bij de dames was Amber heel dichtbij een podiumplaats. Na een gewonnen eerste set leek ze op weg naar winst. Een foute service bracht de tegenstandster de setwinst en later ook de partijwinst. Victoria behaalde met een knappe reeks overwinningen ook de finale in het enkelspel in de J1. Daar moest zij haar meerdere erkennen in de super spelende Melissa vandaag. Haar overwinningsreeks mag gerust indrukwekkend genoemd worden, waarmee ze haar enorme groei in het spel heeft laten zien. In de damesdubbel werd ze 2e en samen met Stefan won ze ook het gemengddubbel.

Groepsfoto’s zijn inmiddels allemaal op facebook wel ergens te vinden.

Dank aan Bram Birahy die als coach op beide dagen aanwezig was.

Edward van den Heuvel

Hierbij een stukje over het toernooi van BC Mix.

25 & 26 oktober wat het rjc bc mix toernooi. Hierbij deden een leuk aantal spelers van de badmintonschool barendrecht aan mee.

De zondag was ik beschikbaar als coach en het werd een leuke leerzame middag. Goed om te zien hoe de spelers zich op een toernooi manifesteren en voor elke shuttle willen gaan (dat mag op de trainingen ook wat vaker).

Gerben en Richard waren de eerste die ik heb kunnen coachen. Ze hebben een aantal spannende potten gespeeld met als resultaat de 1ste plek bij de JD J3. Ze hadden er zomaar in de poule uit kunnen liggen maar vochten ze steeds terug met een super resultaat. Op de baan ernaast zag ik Liam en Kevin strijden bij de herendubbel. Liam in het achterveld sturend en Kevin aan het net om de shuttles af te maken. Blij om te zien dat Liam lekker stond te spelen, gezien hij 2 dagen daarvoor nog licht door zijn enkel was gegaan.

Amber is nummer 1 geworden bij de ME J3. Ze heeft de nummer 1 tot nummer 3 geplaatst uit het toernooi geslagen.

Vastberaden en met veel pit heeft ze haar wedstrijden gewonnen.

Tobias en Damian kwamen beide tegen de nummer 1 geplaatst uit in de JE J3. Luca de Zeeuw was een maatje te groot voor Tobias en Damian. Ondanks dat zaten er goede rally’s tussen waarop de jongens verder kunnen bouwen. Damian kwam in set 2 nog even heel dichtbij, maar Luca was net wat sterker.

Tobias heeft een aantal goede dubbels kunnen spelen met zijn partner Tim. De halve finale bleek helaas  het eindstation. Damian werd in de poule uitgeschakeld met zijn partner Lex.

Thijs heeft zichzelf tot winnaar gekroond van de JE J2. In de poule versloeg hij de nummer 1 geplaatst en tijdens de halve finale had hij het in de eerste set wat lastig maar bleek met goed geconcentreerd spel toch de betere. Mooie overwinning en goede opsteker.  Ga zo door.

Jessy en Jeroen hadden het zwaar in de J4. Ondanks dat hebben ze goed tegenstand kunnen bieden en veel spannende potten gespeeld. Met name de GD van Jessy en Zara was het aanzien waard. Ze speelden een hele mooie, spannende pot tegen Sander Bertens en Mara Lemmens. Ze forceerden een 3de set door met 28-26 de 2de naar zich toe te halen. Helaas trokken ze aan het kortste eind in de 3de set.

Bij de J1 was de badmintonschool barendrecht heel succesvol. Winst was er voor Stefan Vissenberg, die ook de GD met Melissa wist binnen te halen.

Noah verloor van Stefan in de Finale JE1. De eerste set was nog spannend (22-20), maar toen was het gedaan met de lange linkshandige Noah. Wel was het mooi om te zien dat Noah in staat was de halve finale in een spannende 3 setter naar zich toe te trekken. Geconcentreerd spel en vechtlust brachten hem de overwinning.

Mocht ik iemand zijn vergeten mijn excuses. Dit waren de partijen die ik heb mogen aanschouwen.

Saber Afif

 

Badmintonschool Barendrecht presteert naar vermogen in Amersfoort

De BS was met een behoorlijk aantal spelers en speelsters afgereisd naar Amersfoort voor het Junior Master toernooi, terwijl dit toernooi niet eens als verplicht was aangemerkt. Voor Melissa Evengroen en Kevin Rip was het de allereerste keer op dit niveau. Kevin was net hersteld van een voetblessure en speelde uit voorzorg geen enkelspel. Weliswaar verloor hij zowel zijn mix met hogere tempo. Er worden nu snellere slagen gevraagd, daar moet dus nog hard aan worden gewerkt. Melissa speelde samen met Victoria in het dubbelspel. Beiden hadden het een beetje gehad na een lange dag, maar ook hier valt zeker nog meer uit te halen. Victoria wist in haar mix nog wel een ronde verder te komen, maar in het enkelspel strandde ze in de poule.Melissa als de herendubbel, maar weggeslagen is hij zeker niet. Melissa had in haar enkelspel nog duidelijk moeite met het

In de U15+ speelde Carlo van den Berge in zijn enkelspel soms wat ongelukkig. Hij won knap in de verlenging van de derde set van een Duitse deelnemer, maar kon dit niveau niet handhaven in zijn volgende partij al wist hij er nog wel een derde game uit te slepen. In de herendubbel bereikte hij de halve finale, maar verloor nipt in de derde game van een koppel uit de nationale jeugdselectie. In het gemengddubel moest Carlo samen met Romy Claassen gelijk tegen het als tweede geplaatste koppel en tevens de latere winnaars van het toernooi. In een geweldige partij op de zaterdagochtend werd net in drie sets verloren, met zeker kansen op meer. Romy wist op haar beurt in het damesdubbel ook de halve finale te halen, maar helaas wist ze niet verder te komen ondanks een goede partij. Indy de Goeij trof sterke tegenstandsters in haar poule van het enkelspel. Ondanks goede wedstrijden kwam ze de poule niet door. Ook helaas een te lastige loting in het dubbelspel voor haar.

In de U17 won Noah Louwerens samen met Celeke Bus nog de eerste ronde in de mix, maar daarna was de tegenstand te groot. Ook in het enkelspel wist Noah nog een wedstrijd te winnen, maar kwam verder de poule niet door. Celeke wist in haar enkelspel en dubbelspel helaas geen wedstrijden te winnen. In de U17 was het Jerdi die in het enkelspel met goed spel de halve finale haalde, maar vooral op vastheid werd verslagen. In het dubbelspel strandde hij redelijk teleurstellend al in de tweede ronde. In het gemengddubbel pakte hij wel de 2e prijs.

In de U13 speelde Henri Tsui een lekker toernooi. Hij kwam helaas niet zijn enkelspelpoule door, maar wist in het dubbelspel wel de halve finale te halen, waarin hij met zijn partner nipt het onderspit moest delven tegen de eerste geplaatsten.  Aparna Schulze was in het enkelspel eerste geplaatst. Met die druk was het lastig omgaan voor haar, maar op vechtlust wist ze knap de finale te halen. Daarin speelde ze helaas niet meer haar beste spel. In het dubbelspel werd ze wel eerste. In het gemengddubbel werd verloren in de halve finale in een zeer spannende partij. Jaymie Laurens moet als eerstejaars flink aan de bak. In het enkelspel won ze nog wel een wedstrijd maar kwam helaas haar poule niet door. Zowel het gemengddubbel als damesdubbel kwam ze ook nog een ronde door, maar daarna werd verloren in drie sets van de als eerste geplaatste koppels.

In de U11 bleek Rens Lagrouw oppermachtig in alle onderdelen, al moest hij er soms nog wel voor knokken. Samen met Royce Mink pakte hij knap de herendubbel. Royce wist verder in het enkelspel en gemengddubbel niet te winnen.

Onze felicitaties gaan uiteraard naar alle prijswinnaars, maar toch ook naar alle halve finalisten. Er is goed gespeeld en de niveauverschillen zijn minder groot dan verwacht. Kortom dit toernooi laat zien dat er nog wel wat werk aan de winkel is, maar dat er zeker mogelijkheden zijn tot groei.

Edward van den Heuvel

Badmintonschool Barendrecht weer nadrukkelijk aanwezig in Den Haag en Bavel

Op het RJC toernooi van DKC was de badmintonschool weer volop aanwezig. Veel spelers en speelsters speelden weer een klasse hoger, dus dat was vaak aanpoten geblazen. Met 19 spelers vanuit de school is het bijna onmogelijk om iedereen in dit verslag te vermelden. Toch een paar mooie momenten voor mij als coach. Liam Krikke zag ik nu voor het eerst echt in actie op een toernooi. Een leuke talentvolle speler waar we nog veel plezier aan kunnen beleven. Stefan Wijnbelt wist in de J4 zelfs de halve finale te halen met fraaie wedstrijden in het enkelspel. Uiteindelijk moest hij het afleggen op kracht, maar het spelinzicht en loopvermogen heeft hij zeker in huis. In de J3 speelde hij de herendubbel samen met Richard Wellens.  Uiteindelijk strandde ook zij op de fysieke kracht van hun tegenstanders. Richard wist op zijn beurt samen met Merel Oomens net niet tot de finales door te dringen in het gemengddubbel. Een opvallende rol was dit weekend ook weggelegd voor Damian Schouten, die na een jaar van blessureleed weer op niveau probeert te komen. Hij reikte tot de halve finales, maar liet in voorgaande partijen al zien dat hij het nog ver kan gaan schoppen.  Damian speelde samen met Henri Tsui de herendubbel. Ook daarin werd de halve finale bereikt tegen een sterk koppel uit Groningen.  Veelal blijkt het fysieke krachtverschil als er met plastic shuttles wordt gespeeld. Een aantal spelers en speelsters hadden daar echt moeite mee. Door toch te proberen op techniek en met spelinzicht je punten binnen te halen, leer je veel. Het krachtsverschil ga je immers vanzelf inhalen naarmate je ouder wordt. Een goede techniek moet je echter nu aanleren, later is dat veel moeilijker. Uiteindelijk zul je met een goede techniek en spelinzicht verder gaan komen. Dus als coach ben ik blij als ik zie dat het met de techniek, voetenwerk en spelinzicht wel goed zit, ook al win je daar lang niet altijd een partij mee.

In de J1 leek Ronald van den Heuvel de finale te bereiken, maar bij een 19-13 voorsprong in de derde set en een lucky shot van zijn tegenstander zat heel veel tegen en moest hij toch met 24-22 de partij gewonnen geven. Heel zuur, maar wel erg goed gespeeld. Eerder had hij al gewonnen van de favoriet Thijs Bril.  Carlo van den Berge wist wel een plek in de finale te bemachtigen en verloor helaas kansloos. Ronald en Carlo speelden samen de herendubbel en wonnen deze eenvoudig van Noah Louwerens en Thijs Bril. Ronald behaalde ook de finale in het gemengddubbel samen met Manon Bos. Helaas bleken Stefan Vissenberg met zijn partner Charissa Kuiper een maatje te groot. Celeke Bus reikte in het damesdubbel ook tot de finale, maar werd helaas tweede. De eerste plek ging naar Aparna Schulze met haar partner Daphne Jansen. Aparna, 12 jaar, speelde sowieso een sterk toernooi en won het damesenkelspel in de J1. Een knappe prestatie!

In Bavel wist de Badmintonschool ook de nodige prijzen in de wacht te slepen.  Melissa Evengroen bereikte in het enkelspel in de U15 knap de finale. Helaas werd ze tweede. In het gemengddubbel samen met Kevin Rip werd ook beslag gelegd op een tweede plaats. Tja, het wordt eentonig, maar ook in het damesdubbel samen met Amber Meinen werd ze tweede. Al met al een super prestatie. Kevin Rip verloor in de enkelspelpoule helaas van de latere toernooiwinnaar.  In het herendubbel samen met Kevin Klok werd eveneens in de poule verloren van de latere toernooiwinnaars.  In het gemengddubbel kwamen Kevin Klok en Amber slechts een paar puntjes tekort om als eerste te kunnen eindigen in de poule.

Een weekend met veel mooie scores en veel mooie wedstrijden. De eerstvolgende toernooien staan op de planning in oktober. De komende weken eerst weer volop aan de slag op de trainingen.

Edward v.d. Heuvel

Eerste Junior Mastertoernooi achter de rug

Het eerste JM toernooi van het nieuwe seizoen 2014-2015 vond traditiegetrouw plaats bij Duinwijck in Haarlem. Het was dit jaar geen verplicht toernooi voor de Badmintonschool Barendrecht, maar toch namen er nog een zevental spelers en speelsters deel. De “verplichte” deelname vanuit de badmintonacademies veel tegen. Gelukkig was de Belgische jeugdselectie aanwezig om dat gat een beetje op te vullen. In de U13 namen Jaymie Laurens en Aparna Schulze deel. Voor Jaymie was het echt even wennen als eerste jaars en zij had duidelijk nog niet de vorm die ze aan het eind van het vorige seizoen had. Aparna bereikte in de gemengddubbel de halve finale en won de damesdubbel met haar vaste partner Daphne Jansen. In de U15 nam Victoria Mink deel. Ondanks een paar leuke wedstrijden wist zij geen finale te bereiken. In de U15+ speelden Indy de Goeij en Carlo van den Berge mee. In het enkelspel wist Carlo knap de halve finale te halen om daarin te ontdekken dat de latere winnaar nog echt een maatje te groot was. Samen bereikten Indy en Carlo de kwartfinale in het gemengddubbel, hetgeen gezien het grote en sterke deelnemersveld als bijzonder knap mag worden bestempeld. Opvallend in de gemengddubbels van de Belgische selectie was het gebruik van zachte slagen halfcourt en de problemen die de Nederlandse spelers daarmee hebben.

In de U17 vertegenwoordigde Ronald van den Heuvel en Noah Louwerens de BS Barendrecht. Door de afwezigheid van enkele geplaatste spelers stond Ronald in de halve finale in het enkelspel tegen de latere toernooiwinnaar Jake Vooijs. Het tempoverschil was veel te groot. In het herendubbel stonden ze na één winstpartij zelfs in de finale. Ronald en Noah hadden niets in te brengen in de finale. De kop is er weer af en weer veel leerzame momenten voor mij als coach.

Komend weekend staat het RJC DKC op het programma met name bedoeld voor onze B en C selectie. Het eerstvolgend JM toernooi wordt gespeeld in Amersfoort. Opnieuw geen verplicht toernooi voor onze badmintonschool, maar voor een groot aantal spelers en speelsters uit de A- en B-selectie wel sterk aanbevolen.

 

Edward van den Heuvel

Badmintonschool Barendrecht aanwezig in twee halve finales op het NJK

Voor de Badmintonschool Barendrecht namen een aantal spelers deel aan de Nederlandse Jeugdkampioenschappen. Dit Toernooi vormt zo’n beetje het slot van een lang seizoen.

De beste van Nederland in de diverse leeftijdscategorieën nemen hier uiteraard aan deel.

De loting viel voor Indy de Goeij slecht uit. In het enkelspel gelijk tegen de eerste geplaatste is geen pretje, maar aan de andere kant kon ze vrijuit spelen en dat ging haar goed af en zo pakte ze nog behoorlijk wat puntjes mee. Helaas kon Indy ook in de andere partijen geen game winnen, maar als eerstejaars U15 is dit natuurlijk een leerjaar.

Carlo had in de U15 in het enkelspel een betere loting en wist ook zoals verwacht de kwartfinale te halen zonder al teveel moeite. Daarin trof hij de tweede geplaatste Nick Blankvoort. Deze was duidelijk nog een maatje te groot. in het dubbelspel wist Carlo de halve finale te halen samen met Vic Vinken. Opnieuw bleek Nick met zijn partner een maatje te groot. Als eerstejaars U15 mogen we ook van Carlo volgend seizoen het een en ander verwachten.

In de U17 probeerden Noah, Stefan, Jeroen en Jerdi wat rondes verder te komen. In het enkelspel wist niemand verder te komen. Met name voor de geplaatste Jerdi teleurstellend, maar hij wist samen met Jeroen zijn revanche te halen in het dubbelspel en knap de halve finale te bereiken. Joran Kweekel was hierin samen met Thomas Sibbald te sterk. Noah en Stefan waren samen al eerder gestrand.

Felicitaties gaan natuurlijk naar Joran Kweekel die in de U17 als eerstejaars alle onderdelen won. Als voormalig deelnemer van de Badmintonschool Barendrecht laat hij zien wat je met veel doorzettingsvermogen en inzet kunt bereiken.

Resultaten op JM Tilburg hoopgevend

De Badmintonschool was aanwezig op de Junior Master in Tilburg met 11 spelers en speelsters.

Carlo van den Berge wist maar liefst drie halve finales te halen.Alleen in de gemengddubbel wist hij de finale te halen samen met Romy Claassen en die in drie games te winnen van Indy de Goeij en Jelle Vet die ook verrassend de finale haalden.

Carlo speelde ook heel sterk in het enkelspel in de halve finale U15 tegen de latere winnaar. De nipte cijfers geven hoop voor de resultaten voor de komende belangrijke toernooien en tonen aan dat Carlo weer stappen heeft gemaakt en goed bezig is. Indy op haar beurt speelde een wisselvallig toernooi. tegen de als tweede geplaatste speeler in het enkelspel wint ze eenvoudig, terwijl ze in een andere partij onderuit gaat.

In de U17pakte het herendubbel Stefan Vissenberg en Jeroen Ham de 2e prijs. Celeke Bus bereikte in het gemengddubbel met haar partner nog knap de halve finale. In het enkelspel U17 bij de heren lagen er zeker kansen voor een halve finaleplaats. Veel nipte uitslagen die dit keer allemaal negatief uitvielen voor onze heren. Soms geeft het gevoel dat je kunt winnen meer stress dan te denken dat je weinig kans hebt. toch was het spel bij de meesten zeker niet slecht en geeft weer hoop voor de komende weken.

Deelname Badmintonschool Barendrecht aan Junior Master Gulicktoernooi

De Badmintonschool Barendrecht was met 9 deelnemers aanwezig op de JM van de organiserende vereniging BC Olympia ’56 in Tegelen. Ondanks de Paasdagen en het mooie weer was het toernooi druk bezet. Gezien de sterkte in de breedte had ook onze B-selectie hier leuke partijen kunnen spelen. Wellicht dat we daar volgend seizoen met meerdere spelers en speelsters heen kunnen.

In de U15 speelden Julia, Carlo en Indy hun enkelspelen, terwijl de dames hun dubbelonderdelen speelden in de U17. In de U17 deden Ronald, Noah, Stefan, Thomas, Celeke en Nadine mee.

De prijswinnaars zijn via de Facebookpagina van de Badmintonschool al bekend gemaakt, dus daar hoeft in dit verslag niet de aandacht naar uit te gaan.

Opvallend vond ik bij een aantal spelers en speelsters dat het niveau per week nog teveel verschilt. Waar vorige week goede partijen werden afgeleverd in Spijkenisse, was het deze week soms gewoon slecht. Weinig focus, geen vastheid, geen opbouw, geen strategie en ga zo maar door. Gelukkig waren er ook een paar bij die beter speelden dan vorige weken of in ieder geval hun niveau wisten vast te houden.  Het schommelen in niveau voorkom je niet, maar de diepe dalen moeten wel minder worden. Ook hoe je mentaal de wedstrijd in gaat, de warming up tot en met een gevulde fles, voeding, shuttles en een extra racket zijn wat mij betreft onderdeel van een wedstrijd. Daar valt in ieder geval nog veel winst te halen, zodat niet de eerste game hoeft te worden gebruikt om warm of opgeladen te worden.

Uiteraard doe ik hiermee een paar spelers en speelsters te kort, maar ik vermoed dat iedereen wel iets herkend hierin.

De sfeer onderling was trouwens weer uitstekend en ook dank aan de coaches Ton, Fred en Edward.

Heel langzaam komt de finale van de Junior Mastercircuit en het NJK weer in beeld als sluitstuk van weer een lang seizoen. Jerdi, Carlo en Indy lijken de JM finale bijna niet meer te kunnen ontgaan.

Rest mij iedereen te wijzen op de informatie- en selectieavonden op de vrijdagen 23 mei en 06 juni in sporthal Lagewei te Barendrecht van 18.00 u tot 20.00 u. Daar gaan we weer selecteren voor de nieuwe groepen die in september op de Badmintonschool Barendrecht van start zullen gaan voor een nieuw trainingsseizoen. Aanmelden kan al via  trainers@badmintonschoolbarendrecht.nl

Weer een weekend met veel toernooien en mooie prestaties.

Aan het seniorentoernooi van Asterix namen Stefan Vissenberg, Jos van den Berg en Cynthia van den Heuvel deel. Stefan en Jos proeven elke week steeds meer van het op een hoger niveau spelen. De winst bleef uit, maar het gevoel dat de aansluiting in de buurt is overheerste. En dat is uiteindelijk waar het om draait dit seizoen. De aansluiting zoeken en ook vinden. Cynthia verloor nipt haar enkelspel in drie sets tegen de latere winnares in haar categorie.

In Nijmegen namen Rens Lagrouw en Henry Tsui deel aan het jeugdtoernooi. Rens won eenvoudig het enkelspel in de U11. Henry had in de U13 meer tegenstand, maar wist wel het toernooi te winnen. Samen speelden ze in de U13 in het herendubbel. Ook daar werd knap de eerste prijs binnengesleept.

Bij het sterk bezette JM BCRS te Spijkenisse waren Indy de Goeij, Manon Bos, Celeke Bus, Noah Louwerens, Ronald van den Heuvel, Carlo van den Berge, Tobias Blaauw, Thomas Both en Jerdi de Goeij aanwezig. Helaas moest Jeroen Ham wegens ziekte op het laatste moment afzeggen. Hij was trouwens niet de enige afzegging voor het toernooi en dat is altijd jammer. Er waren vele mooie partijen te bewonderen. Indy en Celeke speelden beiden tegen speelsters uit de nationale top goed en lieten zien nog altijd te groeien in hun spel. Indy verraste in haar damesdubbel bijna nog een op papier sterk damesdubbel. Tobias had het ook erg moeilijk in zijn enkelspel maar knokte zich wel naar een winstpartij. Het blijft lastig om emoties te beheersen, maar uiteindelijk levert het wel resultaat op. Ronald en Thomas speelden voor het eerst een dubbel samen en deden dat lang niet slecht. Noah en Celeke speelden samen een zeer verdienstelijke derde game tegen Max Gundlach en Manon. Max en Manon verloren helaas in de halve finale. Carlo speelde in de U15 en heeft zich als doel gesteld om zo hoog mogelijk te eindigen op de ranglijst in het enkelspel. Het ging allemaal niet vanzelf maar hij pakte wel de eerste prijs. In het gemengddubbel deed hij hetzelfde samen met Romy Claassen. In de herendubbel moest hij de winst laten aan zijn tegenstanders, die een sterke verdediging hadden. Jerdi had dit keer zijn zinnen gezet op het enkelspel. De laatste weken loopt het steeds beter en wordt er scherper getraind. Zijn finaleplaats tegen Joran Kweekel is echt een bevestiging van zijn goede spel.

Volgende week reist er weer een groepje spelers en speelsters naar Tegelen voor het volgende Junior Mastertoernooi.

Wedstrijdverslag Badmintonschool Barendrecht op JM Zeemacht

Denhelder1.JPG-for-web-normal

 

Op zaterdag werden de enkelspelen tot en met de finale verspeeld.

In de U11 deed Jaymie Laurens mee. Zij was als gastspeelster van de BS meegegaan en deed het uitstekend. In het enkelspel bereikte zij de finale. Helaas kon ze haar tactiek nog niet altijd vasthouden, maar complimenten voor het vertoonde spel.

In de U15 moesten Carlo van den Berge, Indy de Goeij, Julia Sundermeijer en Manon Bos de eer verdedigen. Zeker bij de heren was het niveau hoger dan verwacht. Indy wist bij de dames met prima spel als enige haar poule te winnen, maar strandde in de kwartfinale tegen de latere winnares.

Carlo had de nodige moeite om zijn poule door te komen, maar het lukte wel. Pas in de halve finale kon Carlo worden gestuit door de veel sterkere en latere winnaar van het toernooi.

In de U17 streden Celeke Bus, Nadine Nieuwdorp, Jeroen Ham, Jerdi de Goeij, Ronald van den Heuvel, Noah Louwerens, Thomas Both en Jochem Meijer om de prijzen. Bij de dames wist helaas niemand de poule te overleven. Bij de heren wisten alleen Jeroen en Jerdi, zij het soms moeizaam, de poule door te komen. De wedstrijd van de dag ging naar Jeroen, die bij een 20-14 achterstand in de derde game tegen de talentvolle Kevin de Waal een werkelijke sublieme en sensationele eindspurt maakte en alsnog met 25-23 wist te winnen. Overigens viel het mij sowieso op dat veel spelers bij een veilig lijkende voorsprong van 20-17 beginnen te haperen en anders gaan spelen, wat dan toch veelal weer tot verlies leidt. Jeroen moest bijna gelijk aan de bak in de kwartfinale, maar de pijp was  zowel fysiek als mentaal leeg. Jerdi trad in de halve finale aan tegen de super spelende Jake Vooijs. Jerdi liet de eerste game die hij eenvoudig leek uit te spelen toch uit zijn vingers glippen. In de tweede game herstelde hij dit wel weer, maar in de derde game speelde Jake alles of niets en dat lukte nog ook. Jerdi verloor en was heel erg teleurgesteld, want de kansen lagen er zeker. Achteraf bleek dat Jerdi als enige een derde game had weten af te dwingen en daarmee toch een behoorlijk niveau had laten zien.

Op zondag werden de dubbels en gemengddubbels gespeeld. Jerdi en Jeroen lieten er samen geen gras over groeien en wonnen overtuigend van iedereen in de herendubbel. De overige dubbels Ronald/Noah en Thomas/Carlo speelden bij vlagen redelijk, maar kwamen tekort om een ronde verder te komen. De dames Celeke/Manon en Nadine/Jessica probeerden in de U17 ook verder te komen. Maar vandaag waren de damesdubbels best sterk in Den Helder. Nadine en Jessica bereikten nog wel de halve finale. In de U15 speelden Julia en Indy een supertoernooi. De wedstrijd van de dag gaat naar hun finale in de damesdubbel. Beide dames speelden ijzersterk waarbij de slordigheden dit keer minimaal waren. Echt complimenten voor het vertoonde spel.

Indy had in de gemengddubbel met Carlo een lastige loting. Toch ook hier complimenten voor het vertoonde spel waarbij in de halve finale zelfs kansen lagen op gamewinst tegen de eerste geplaatsten.  Carlo speelde echt sterk en veel beter dan op zaterdag. Het koppel Ronald/Manon viel vandaag wat tegen en moesten snel het veld ruimen. Julia wist samen met Noah de halve finale te bereiken. Celeke en Thomas speelden zeker geen slechte gemengddubbel, maar Jerdi en Jessica waren gewoon een maatje te groot. Jerdi en Jessica begonnen zeer voortvarend aan de finale, maar naar mate de wedstrijd vorderde zakte het slagentempo in en gingen steeds meer services het net in. De derde game werd uiteindelijk met 21-14 verloren.  Tot slot speelde de 10-jarige Jaymie met wanted partners mee in de U13. Zowel in de damesdubbel als gemengddubbel wist ze de kwartfinale te halen. Uiteindelijk was het krachtsverschil gewoon te groot, maar wel uitstekend gespeeld.

De coaches Edward van den Heuvel en Ton Both, tevens sportmasseur, kunnen tevreden terug kijken op een geslaagd weekend.

Denhelder2.JPG-for-web-normal