RJC DKC, even wennen aan nieuwe opzet

In aanloop naar het RJC DKC was er veel ophef over de nieuwe indeling bij het inschrijven. Uiteindelijk is het allemaal op zijn pootjes terecht gekomen. Grote winst is dat ook de kinderen in de jongere categorieën wat makkelijker aan bod lijken te komen en verenigingen hopelijk met grotere aantallen kinderen gaan inschrijven. We zullen het zien op de komende toernooien.

De Badmintonschool Barendrecht was met 12 kinderen redelijk vertegenwoordigd. Door de nieuwe opzet moesten jonge talenten dit toernooi laten schieten omdat zij in de seniorencompetitie gaan uitkomen en daardoor in de U19 moesten uitkomen. Voor hen zijn de JM’s een betere keuze.  Bij de heren speelden mee Thomas van Duijvenbode, Remco van de Lee, Kylian Bot, Kevin Klok en Max Storn. Bij de dames namen deel Justine Poon, Megan Molier. Stefany Poon, Zara Gouw, Chloë Li, Karlijn van der Lee en Kaylee van der Wiel.

Voor Kylian was het zijn eerste toernooi. Hij oogde nog wat onzeker, maar werd zeker niet weggespeeld. Hij zal komend seizoen zeker nog gaan groeien. Thomas had aan de latere winnaar een pittige tegenstander. Thomas speelde goed en ook hij liet zijn mogelijkheden zien. Soms nog wat ongelukkig in de slagkeuze en soms nog iets te gretig, maar zeker wel perspectief. Kevin had last van zijn bovenbeen en kon de goede spel van vorige week niet echt gevolg geven. Max speelde een paar goede partijen, maar had ook last van zijn hiel. Remco bereikte eenvoudig de finale in het enkelspel, maar verloor in drie sets.  Het onder druk zetten van zijn tegenstander lukte vandaag te weinig. In zijn herendubbel pakte hij wel de eerste prijs.

Bij de dames had Megan echt moeite om de plastic shuttle weg te krijgen in het enkelspel. De wedstrijdjes (U17) die ze wel met veren shuttles speelde gingen beduidend beter. Justine speelde in zowel haar dubbelspel als enkelspel een paar belangrijke driesetters. Opvallend genoeg verloor ze alle driesetters in de verlenging op dit toernooi. Erg jammer, maar wel erg spannende partijen. Zara speelde haar enkelspel niet onverdienstelijk maar kwam net tekort. In het dubbelspel met Stefany kwam ze beter uit de voeten en pakte de eerste prijs. Stefany op haar beurt speelde een goed toernooi en had in haar enkelspel alleen in de finale een driesetter nodig om te winnen. Chloë, Karlijn en Kaylee speelden in de hoogste categorie. Karlijn bereikte in het enkelspel de halve finale waarin ze enigszins verrassend in drie sets verloor. Chloë behaalde twee halve finales in zowel het dubbel- als gemengddubbel. Helaas had Kaylee niet haar beste weekend en kwam niet verder dan de poulewedstrijden.

Stefan en ik hebben weer het nodige gezien om de komende weken weer hard aan te werken.

In het weekend van 22/23 oktober wordn zowel de JM Amersfoort als het RJC Mix gespeeld. Wordt weer een druk weekend in ieder geval.

 

Eén reactie op “RJC DKC, even wennen aan nieuwe opzet

 1. Ha Edward,
  weer een mooi verslag.
  Kaylee haalde echter in de single wel de kwartfinale 😉
  Wel mee eens dat ze niet altijd haar beste spel liet zien, waardoor het toch een enigszins teleurstellend RJC werd.
  Aan de andere kant een paar goede drie-setters, goed voor de conditie na de gedwongen rustperiode.
  Dinsdag knallen op de training.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *