A-selectie: Edward van den Heuvel

Hoofdtrainer: Edward van den Heuvel

Ik ben Edward van den Heuvel en vanaf het begin betrokken geweest bij de Badmintonschool Barendrecht. Ik woon in Barendrecht, ben getrouwd en heb twee kinderen.

Als speler ben ik tot ergens eind jaren negentig actief geweest op landelijk niveau. Als trainer ben ik al meer dan 30 jaar actief en bij veel verenigingen werkzaam geweest bij zowel jeugd als senioren.

Mijn doel is om op badmintongebied het maximale uit iedere persoon te halen en hen de technieken aan te reiken die daarbij benodigd zijn. Gedrevenheid, motivatie en passie bij de spelers en speelsters zijn daarbij een eerste vereiste. Daarbij hoort het investeren in tijd (trainingsuren, conditie en kracht) en toetsmomenten (toernooien). Goede sportprestaties zonder goede schoolresultaten is echter geen optie. Beiden zullen op orde moeten zijn voor een omgeving die aan de sportprestatie van de spelers maximaal wil meewerken. Ik denk dat ouders dit wel herkennen.

Speler:

Al geruime tijd niet meer actief als speler. Hoogste niveau was de (oude) eerste klasse landelijk en enkele invalbeurten in de Overgangsklasse landelijk, te vergelijken met de bestaande eerste divisie landelijk. Het dubbel- en gemengddubbelspel waren mijn favoriete onderdelen.

Niveau:

Trainersdiploma SL4b

Ervaring:

Als trainer actief geweest bij onder meer Quo Vadis, POB, Papendrechtse BC, DKC, Flair, BCR’91, BC Nieuwerkerk, Velo, TFS Barendrecht en de Badmintonschool Barendrecht. Daarnaast nog als districtstrainer enkele jaren actief geweest in Zuid-Holland.

DSC_0988.jpg-for-web-normal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *