A-selectie: Edward van den Heuvel

Hoofdtrainer: Edward van den Heuvel

Ik ben Edward van den Heuvel, 56 jaar, en inmiddels al weer vanaf 2009 betrokken bij de Badmintonschool Barendrecht. Ik woon in Barendrecht, ben getrouwd en heb twee kinderen.

Als speler ben ik tot ergens eind jaren negentig actief geweest op landelijk niveau. Als trainer ben ik al meer dan 25 jaar actief en bij veel verenigingen werkzaam geweest bij zowel jeugd als senioren.

Mijn doel is om op badmintongebied het maximale uit iedere persoon te halen en hen de technieken aan te reiken die daarbij benodigd zijn. Gedrevenheid, motivatie en passie bij de spelers en speelsters zijn daarbij een eerste vereiste. Daarbij hoort het investeren in tijd (trainingsuren, conditie en kracht) en ook helaas geld voor toetsmomenten (toernooien). Goede sportprestaties zonder goede schoolresultaten is echter geen optie. Beiden zullen op orde moeten zijn voor een omgeving die aan de sportprestatie van de spelers maximaal wil meewerken. Ik denk dat ouders dit wel herkennen. Mocht vanuit de Badmintonschool inbreng gewenst zijn dan horen wij dat graag.

Speler:

Al geruime tijd niet meer actief als speler. Hoogste niveau was de (oude) eerste klasse landelijk en enkele invalbeurten in de Overgangsklasse landelijk, te vergelijken met de bestaande eerste divisie landelijk. Het dubbel- en gemengddubbelspel waren mijn favoriete onderdelen.

Niveau:

Trainersdiploma SL4b

Ervaring:

Als trainer actief geweest bij onder meer Quo Vadis, POB, Papendrechtse BC, DKC, Flair, BCR’91, BC Nieuwerkerk, van Zundert Velo, TFS Barendrecht en de Badmintonschool Barendrecht. Daarnaast nog als districtstrainer enkele jaren actief geweest in Zuid-Holland.

DSC_0988.jpg-for-web-normal