Deelname Badmintonschool Barendrecht aan Junior Master Gulicktoernooi

De Badmintonschool Barendrecht was met 9 deelnemers aanwezig op de JM van de organiserende vereniging BC Olympia ’56 in Tegelen. Ondanks de Paasdagen en het mooie weer was het toernooi druk bezet. Gezien de sterkte in de breedte had ook onze B-selectie hier leuke partijen kunnen spelen. Wellicht dat we daar volgend seizoen met meerdere spelers en speelsters heen kunnen.

In de U15 speelden Julia, Carlo en Indy hun enkelspelen, terwijl de dames hun dubbelonderdelen speelden in de U17. In de U17 deden Ronald, Noah, Stefan, Thomas, Celeke en Nadine mee.

De prijswinnaars zijn via de Facebookpagina van de Badmintonschool al bekend gemaakt, dus daar hoeft in dit verslag niet de aandacht naar uit te gaan.

Opvallend vond ik bij een aantal spelers en speelsters dat het niveau per week nog teveel verschilt. Waar vorige week goede partijen werden afgeleverd in Spijkenisse, was het deze week soms gewoon slecht. Weinig focus, geen vastheid, geen opbouw, geen strategie en ga zo maar door. Gelukkig waren er ook een paar bij die beter speelden dan vorige weken of in ieder geval hun niveau wisten vast te houden.  Het schommelen in niveau voorkom je niet, maar de diepe dalen moeten wel minder worden. Ook hoe je mentaal de wedstrijd in gaat, de warming up tot en met een gevulde fles, voeding, shuttles en een extra racket zijn wat mij betreft onderdeel van een wedstrijd. Daar valt in ieder geval nog veel winst te halen, zodat niet de eerste game hoeft te worden gebruikt om warm of opgeladen te worden.

Uiteraard doe ik hiermee een paar spelers en speelsters te kort, maar ik vermoed dat iedereen wel iets herkend hierin.

De sfeer onderling was trouwens weer uitstekend en ook dank aan de coaches Ton, Fred en Edward.

Heel langzaam komt de finale van de Junior Mastercircuit en het NJK weer in beeld als sluitstuk van weer een lang seizoen. Jerdi, Carlo en Indy lijken de JM finale bijna niet meer te kunnen ontgaan.

Rest mij iedereen te wijzen op de informatie- en selectieavonden op de vrijdagen 23 mei en 06 juni in sporthal Lagewei te Barendrecht van 18.00 u tot 20.00 u. Daar gaan we weer selecteren voor de nieuwe groepen die in september op de Badmintonschool Barendrecht van start zullen gaan voor een nieuw trainingsseizoen. Aanmelden kan al via  trainers@badmintonschoolbarendrecht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *