Badmintonschool Barendrecht presteert naar vermogen in Amersfoort

De BS was met een behoorlijk aantal spelers en speelsters afgereisd naar Amersfoort voor het Junior Master toernooi, terwijl dit toernooi niet eens als verplicht was aangemerkt. Voor Melissa Evengroen en Kevin Rip was het de allereerste keer op dit niveau. Kevin was net hersteld van een voetblessure en speelde uit voorzorg geen enkelspel. Weliswaar verloor hij zowel zijn mix met hogere tempo. Er worden nu snellere slagen gevraagd, daar moet dus nog hard aan worden gewerkt. Melissa speelde samen met Victoria in het dubbelspel. Beiden hadden het een beetje gehad na een lange dag, maar ook hier valt zeker nog meer uit te halen. Victoria wist in haar mix nog wel een ronde verder te komen, maar in het enkelspel strandde ze in de poule.Melissa als de herendubbel, maar weggeslagen is hij zeker niet. Melissa had in haar enkelspel nog duidelijk moeite met het

In de U15+ speelde Carlo van den Berge in zijn enkelspel soms wat ongelukkig. Hij won knap in de verlenging van de derde set van een Duitse deelnemer, maar kon dit niveau niet handhaven in zijn volgende partij al wist hij er nog wel een derde game uit te slepen. In de herendubbel bereikte hij de halve finale, maar verloor nipt in de derde game van een koppel uit de nationale jeugdselectie. In het gemengddubel moest Carlo samen met Romy Claassen gelijk tegen het als tweede geplaatste koppel en tevens de latere winnaars van het toernooi. In een geweldige partij op de zaterdagochtend werd net in drie sets verloren, met zeker kansen op meer. Romy wist op haar beurt in het damesdubbel ook de halve finale te halen, maar helaas wist ze niet verder te komen ondanks een goede partij. Indy de Goeij trof sterke tegenstandsters in haar poule van het enkelspel. Ondanks goede wedstrijden kwam ze de poule niet door. Ook helaas een te lastige loting in het dubbelspel voor haar.

In de U17 won Noah Louwerens samen met Celeke Bus nog de eerste ronde in de mix, maar daarna was de tegenstand te groot. Ook in het enkelspel wist Noah nog een wedstrijd te winnen, maar kwam verder de poule niet door. Celeke wist in haar enkelspel en dubbelspel helaas geen wedstrijden te winnen. In de U17 was het Jerdi die in het enkelspel met goed spel de halve finale haalde, maar vooral op vastheid werd verslagen. In het dubbelspel strandde hij redelijk teleurstellend al in de tweede ronde. In het gemengddubbel pakte hij wel de 2e prijs.

In de U13 speelde Henri Tsui een lekker toernooi. Hij kwam helaas niet zijn enkelspelpoule door, maar wist in het dubbelspel wel de halve finale te halen, waarin hij met zijn partner nipt het onderspit moest delven tegen de eerste geplaatsten.  Aparna Schulze was in het enkelspel eerste geplaatst. Met die druk was het lastig omgaan voor haar, maar op vechtlust wist ze knap de finale te halen. Daarin speelde ze helaas niet meer haar beste spel. In het dubbelspel werd ze wel eerste. In het gemengddubbel werd verloren in de halve finale in een zeer spannende partij. Jaymie Laurens moet als eerstejaars flink aan de bak. In het enkelspel won ze nog wel een wedstrijd maar kwam helaas haar poule niet door. Zowel het gemengddubbel als damesdubbel kwam ze ook nog een ronde door, maar daarna werd verloren in drie sets van de als eerste geplaatste koppels.

In de U11 bleek Rens Lagrouw oppermachtig in alle onderdelen, al moest hij er soms nog wel voor knokken. Samen met Royce Mink pakte hij knap de herendubbel. Royce wist verder in het enkelspel en gemengddubbel niet te winnen.

Onze felicitaties gaan uiteraard naar alle prijswinnaars, maar toch ook naar alle halve finalisten. Er is goed gespeeld en de niveauverschillen zijn minder groot dan verwacht. Kortom dit toernooi laat zien dat er nog wel wat werk aan de winkel is, maar dat er zeker mogelijkheden zijn tot groei.

Edward van den Heuvel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.