Alle berichten van Edward van den Heuvel

Mooie toernooiresultaten

Na twee seizoenen met eigenlijk nauwelijks toernooien is het dit seizoen eindelijk weer een beetje op gang gekomen. Nog lang niet alle senioren- en jeugdtoernooien vinden doorgang, maar een groot aantal inmiddels wel en dat is voor de spelers en speelsters natuurlijk fantastisch nieuws.

Ook onze Badmintonschool heeft een aantal spelers en speelsters die aan toernooien deelnemen. Zo proberen Sophie en Nonya aan te haken bij het hogere niveau, speelt Liam jeugdtoernooien en komen we Rens, Jessy en Megan bij een aantal seniorentoernooien tegen. Zowel Jessy als Megan deden vorige week goede zaken tijdens een seniorentoernooi in Dongen.

Foto: Prijsuitreiking Jessy Molier in Dongen

Zo wist Jessy in Dongen zowel in het dubbelspel, samen met Dion Hoegen, als in het enkelspel de 2e prijs in de wacht te slepen.

Foto: Prijsuitreiking Megan Molier in Dongen

Megan deed er nog een schepje bovenop en werd tweede in de damesdubbel. Zij veroverde knap de eerste plaats in het damesenkel.

Samen speelden Jessy en Megan het gemengddubbel. Helaas verloren ze in de halve finale van de latere winnaars. De halve finale bleek een week eerder ook al het eindstation tijdens een toernooi in Almere.

Er volgen nog een aantal leuke senioren- en jeugdtoernooien waarop onze spelers en speelsters zich kunnen meten met anderen.

En de shuttles vliegen weer

Na op 18 december 2021 de laatste training in 2021 te hebben gegeven, was er weer een lockdown. Het was te verwachten, maar het viel iedereen ook best zwaar. Vooral het niet doorgaan op het laatste moment van de regiokampioenschappen eind november was een enorme domper.

Begin januari 2022 werd nog twee keer een buitentraining verzorgd, waarna we op 15 januari eindelijk weer de sporthal in mochten. Daar werd dan ook gelijk gebruik van gemaakt. De hele groep gaf aan het spelen enorm gemist te hebben. De inzet was weer gelijk goed en er werd weer fanatiek getraind.

De situatie lijkt op afzienbare termijn weer naar normaal terug te keren. Laten we hopen dat ook dan weer de kompetities en toernooien weer normaal doorgang kunnen vinden.

Voorlopig kunnen we weer wedstrijden spelen en trainen en dat is voor nu het belangrijkste.

Spelersgroep goed gevuld

Na de zomervakantie leek de animo minder groot en moesten ook deelnemers afhaken door stages, werk of andere oorzaken. Vanaf oktober is de loop er onverwachts toch weer in gekomen.

In een paar weken tijd is de spelersgroep gevuld geraakt. Weliswaar leverde de selectiedagen slechts twee nieuwe speelsters op, Sophie van Dijk en Nonya Meskers, maar wisten ook andere veelal voormalig deelnemers aan de Badmintonschool hun weg weer te vinden naar deze trainingen.

Zij weten wat ze kunnen verwachten zoals altijd intensieve afwisselende trainingen met veel aandacht voor de individu. Blijkbaar is daar nog steeds behoefte aan.

Wellicht niet direct de meest voor de hand liggende doelgroep, maar wel prima niveau, veel inzet en nog altijd leergierig. De jongere spelers en speelsters kunnen zich daar goed aan optrekken en verbreedt de sparringmogelijkheden.

Eindelijk weer JM toernooi

Het was al heel lang geleden, maar eindelijk was er dit weekend weer een Junior Mastertoernooi. Dit keer in Amersfoort. Op zich best sterk bezet. Helaas viel het aantal deelnemers ten opzichte van eerdere jaren ietwat tegen. Wellicht speelt de herfstvakantie hierbij een rol.

Door de hal kleiner te maken ontstond er een gezellige en sfeervolle hal. Vanuit de Badmintonschool namen Liam Birahy en Megan Molier mee.

Liam speelde in de U15 zijn enkelspel en dubbelspel samen met Dion Hijdra. In zijn enkelspel wist Liam de poule niet door te komen. In het dubbelspel werden in de poule nog twee wedstrijden gewonnen, maar uiteindelijk bleek het als tweede geplaatste koppel te sterk.

Megan speelde al haar onderdelen eveneens in de U15. Het het enkelspel was zij als eerste geplaatst en bereikte ze de halve finale, die ze helaas verloor van de latere winnares. In het dubbelspel bereikte ze de finale, waarin ze helaas verloor. In het gemengddubbel samen met Dion Hoegen bleken zij oppermachtig en werden zij eerste.

Kortom zeker geen slecht resultaat voor een eerste JM toernooi sinds enkele jaren. Het eerstvolgende doorgaans internationaal sterke jeugdtoernooi is in Hoensbroek en staat op de agenda voor eind december.

Selectieavonden

Op maandag 18 en 25 oktober houdt de badmintonschool Barendrecht weer selectieavonden. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en die benutten we natuurlijk graag met nieuwe talenten.

Leeftijd is minder relevant. Aanleg, motivatie en beter willen worden zijn de belangrijkste voorwaarden.

Geef je op via een mailtje naar vdheuveledward@gmail.com onder vermelding van je naam en leeftijd en op welke avond je zou kunnen.

De avonden beginnen om 18.30 uur en duren tot 20.00 uur. Hierbij train je mee met de bestaande groep. Gelet op de beperkte ruimte kan het zijn dat bij veel aanmeldingen het aantal selectieavonden wordt uitgebreid.

De zomer voorbij

En we zijn weer begonnen bij de Badmintonschool Barendrecht aan het nieuwe seizoen 2021/2022. De groep die begin juli eindigde is ongewijzigd gebleven met dien verstande dat nu ook Thomas van den Boom na een lange periode van afwezigheid weer is begonnen. Welkom terug!

Hopelijk kunnen we de ruim veertig geplande trainingen voor dit seizoen wel normaal volmaken en komen ook de jeugdtoernooien weer een beetje van de grond. We gaan het meemaken. Immers Corona waart nog steeds rond en het begint erop te lijken dat we ermee moeten leren leven.

De eerste badmintontraining was afgelopen maandag gelijk pittig. Met stilstaan komen we niet verder en technieken oppakken en verbeteren doe je wat mij betreft in actieve trainingsvormen. Voor velen waren ook de bijna vaste krachtelementen als muur zitten en planken weer een behoorlijke uitdaging na de vakantie.

Er wordt iedere maandagavond getraind van 18.30 uur tot 20.00 uur. Een keertje meetrainen kan altijd. Medio september volgt een selectieavond, waarbij je jezelf kunt laten zien om te proberen bij de selectie te komen. Wil je langs komen of nadere informatie willen, laat het weten.

En weer de sporthal in

Na de laatste training in de sporthal op 14 december 2020 en de daarna van toepassing verklaarde maatregelen vanwege COVID-19 werden er gelijk buitentrainingen georganiseerd op de parkeerplaatsen van de sporthal.

Weer en wind, warmte en strenge vorst werden getrotseerd om toch nog enigszins met onze mooie sport bezig te kunnen zijn. De foto’s spreken voor zich.

Hoe mooi is het dan om eindelijk na ruim vijf maanden weer naar binnen te mogen en weer zonder tegen- of zijwind tegen een shuttle te kunnen slaan. Uiteraard mag de speedladder niet ontbreken.

De speedladder bleef ook buiten in gebruik
Voor menige badmintonner een favoriete spelvorm
Kleine groep, veel aandacht

Maandag 12 juli is de laatste training van de Badmintonschool voor dit seizoen. Op maandag 30 augustus starten we weer met een nieuw seizoen.

De ruimte is beperkt, maar er zijn nog een paar plekjes beschikbaar. Heb je belangstelling om mee te komen trainen stuur dan even een berichtje of kom langs op een trainingsavond.

Het is de bedoeling om in september nog een informatiedag te houden, waarbij iedere deelnemer van ons een trainingsadvies krijgt en mogelijk wordt uitgenodigd voor de trainingen van de Badmintonschool.

Opnieuw naar buiten

Nadat we in maart door Corona gedwongen waren de deuren van de sporthal tot 01 juli te sluiten is het nu opnieuw aan de hand. 14 december was de laatste training van het kalenderjaar 2020.

Wanneer we weer de sporthal in mogen is moeilijk te voorspellen. In ieder geval niet voor 18 januari 2021.

Evenals in het voorjaar worden er opnieuw buitentrainingen georganiseerd zodat we nog een beetje aan onze conditie, kracht en voetenwerk kunnen blijven werken. Helaas niet met de hoge temperaturen zoals in het voorjaar, maar tegen kou kun je je kleden. Alleen met regenval wordt het lastig en is er geen training.

De buitentrainingen zijn op de parkeerplaatsen bij sporthal Lagewei iedere maandagavond van 18.30 u tot 19.30 u onder het licht van de lantaarnpalen.

Rest mij iedereen namens het team gezellige feestdagen toe te wensen en een sportief en vooral gezond 2021!

Nog altijd geen wedstrijden

De afgelopen weken wordt er op maandag gewoon doorgetraind. Uiteraard wordt rekening gehouden met de restricties. Meerdere deelnemers kampen met kleine maar vaak wel hardnekkige blessures, dus dat betekent aangepast trainen op het moment dat het mogelijk is. Danique heeft last van haar rug, Liam en Thomas (v.d. Boom) hebben last van hun knie.

De spelersgroep zit in een leeftijd dat de lichaamsgroei een grote rol speelt. Luisteren naar je lichaam is dan erg belangrijk. Sommigen hebben de neiging om toch door te gaan waar het niet verstandig is. Ook daar moet je als trainer aandacht voor hebben. Er zijn er ook die elk pijntje voelen. Dit vergt dan weer andere aandacht.

Als trainer mis ik de wedstrijden. De meetmomenten. Waar staat je speler nu? Wat doen ze als er wedstrijdspanning bij komt kijken? Hoe doen ze het in vergelijking met hun leeftijdgenoten? Tja, dat moeten we allemaal nog even afwachten. Hopelijk kunnen we ergens in januari 2021 weer een echte wedstrijd spelen.

Samenwerking met BNL

Badminton Nederland heeft het al op meerdere platforms bekend gemaakt, dat ook de Badmintonschool Barendrecht een samenwerkingsovereenkomst is aangegaan met Badminton Nederland.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst

Wat houdt dat in zullen meerderen zich afvragen?

De Badmintonschool Barendrecht maakt hiermee formeel onderdeel uit van een structuur van trainingscentra waar spelers zich op een motiverende en inspirerende manier verder kunnen ontwikkelen. Bij de organisatie van informatiedagen kan BNL ons helpen door bekendmaking op meerdere platforms vanuit BNL.

Verandert er iets voor de deelnemers?

Nee, in het geheel niet. De voorwaarden die BNL stelt omtrent bijvoorbeeld gedragsregels, bewijs van inschrijving etc. worden al toegepast bij de Badmintonschool. Daarnaast blijven de vooral op techniek gebaseerde intensieve trainingen bestaan evenals de individuele begeleiding. Ook de jaarlijkse profielen blijven gewoon doorgang vinden.