Categorie archief: Verslagen van toernooien

Hier worden verslagen van toernooien in geplaatst.

Wisselende resultaten bij finales JM circuit

Soms hoop je op meer en soms reken je er niet op en wordt je verrast. Zo kan ik dat wellicht het beste omschrijven al je kijkt naar de resultaten van afgelopen zaterdag toen in Den Bosch de finales werden gespeeld van het Junior Master circuit.

De hoop is gebaseerd op het feit dat je weet dat spelers en speelsters beter kunnen presteren, maar dat het wachten is op het juiste moment dat alles op zijn plaats valt. Op enkele toernooien is dat trouwens al gebeurd en dat geeft aan dat we nog altijd goed bezig zijn op de Badmintonschool.

Laten we beginnen met de heren. Remco van der Lee speelde zijn allerlaatste JM toernooi. Hij worstelt met zijn vorm en dat vreet aan hem. Ook gisteren was dat weer het geval. Hij liet soms eindelijk even zien wat hij met zijn lengte en techniek allemaal kan met zijn goede geplaatste aanvallende slagen vanuit het achterveld en sterke netspel. Dat geeft in ieder geval weer vertrouwen voor de toekomst.  Damian Schouten speelt de laatste paar maanden een goed niveau met als uitschieter JM BCRS. Vertrouwen en rust in zijn spel is belangrijk. Damian is altijd zeer gedreven waarbij geduld niet iets is wat je je bij hem kunt voorstellen. Gecontroleerd spelen onder spanning is iets wat bij hem nog verder moet groeien. Spanning doet iets met je lichaam en met name je onderarm. Nu nam hij op belangrijke momenten net even de verkeerde beslissing  en kwam hij zijn sterke poule net niet door. Dit tot grote frustratie van hemzelf. Begrijpelijk en dat mag ook.  Maurice Tjan is ook zeer gedreven om het beste uit zichzelf te halen. Hij is sterk aan het net en beheert bovenhands al meerdere schijn- en aanvallende slagen. Zijn scorend vermogen is helaas nog iets te gering, maar dat gaat zeker nog veranderen als hij nog wat gaat groeien en meer kracht gaat krijgen. Maurice wist wel knap zijn poule door te komen en werd uitgeschakeld in de kwartfinale.  Maurice toonde aan zijn weg om aansluiting te vinden bij de top gevonden te hebben. Kwestie van doorgaan en veel partijen op dit niveau blijven spelen.  Als laatste Jessy Molier. Ook bij hem veel gedrevenheid om zo veel mogelijk punten te scoren tegen tegenstanders waar hij bij voorbaat kansloos wordt geacht. Jessy legt zich daar niet bij neer en gaat voor ieder punt. Dat maakt Jessy een goede kanshebber voor de toekomst. Jessy speelt slim, maakt zich ogenschijnlijk nauwelijks druk en geniet ook van de mooie punten die hij soms maakt. Geen frustratie na verlies, maar gewoon de volgende keer beter en hard blijven werken op trainingen. Jessy komt nog wat diepte in zijn slagen tekort vanuit het achterveld, zeker als het slagentempo omhoog gaat. Maar ook dat gaat nog goed komen met zijn groei en trainingsinzet.

Bij de dames begin ik met de jongste Megan Molier. Iemand die zich niet de kaas van het brood laat eten en een gedrevenheid laat zien, die ongekend is. Door het gebrek aan lengte en de kracht moet zij het echt hebben van slim spel en dat lukt heel aardig. Dat bracht haar nu ook in de kwartfinale.  Een hele mooie prestatie in dit deelnemersveld. Dan Karlijn van der Lee. Ook zeker gedreven, maar nog teveel kijkend naar de negatieve dingen en dan met name de slagen die fout gaan, terwijl ze de partij wel wint. Op zich is kritiek op jezelf een goede eigenschap voor topsporters, maar laat het niet doorslaan naar negativiteit, want dat tast dan weer je prestatie aan. Karlijn verraste iedereen door de halve finale te halen en daarmee een kroon op de mooie vooruitgang die ze dit seizoen heeft laten zien. Uiteindelijk haalde ze in de halve finale niet meer haar niveau en verloor ze van degene van wie ze vorig week nog verrassend wist te winnen. Iedereen lijkt dus steeds meer op de hoede voor Karlijn en dat is een ontwikkeling die je graag wilt zien. Als laatste Chloë Li. Zij was favoriet voor de eindoverwinning in haar categorie U13. Eigenlijk verliep het toernooi tot aan de finale redelijk soepeltjes. Dat ook zij geen robot is, bleek uiteindelijk in de finale. Zij haalde niet haar niveau, uiteraard ook door de druk die haar tegenstandster haar oplegde. Chloē is een natuurtalent waarbij wel gemakzucht op de loer ligt. Zij lijkt niet wakker te liggen van winst of verlies en komt op iedereen lekker ontspannen over en dat is op zich ook een goede eigenschap. Ik blijf als trainer ook kritisch naar haar toe, want  met alleen talent bereik je niet de absolute top.

Wellicht een wat uitgebreider verslag, maar dit schetst denk ik wel een mooi beeld van de spelers en speelsters die ik heb zien spelen. De mentale component in wedstrijden blijkt keer op keer belangrijk en wordt ook steeds belangrijker. Het zelflerend vermogen, wat gebeurt er op de baan, wat doet de tegenstander en hoe moet ik daar op anticiperen, zijn aspecten die je op trainingen door het ontbreken van wedstrijdspanning, nauwelijks kunt trainen. Als je als trainer ook niet komt kijken naar wedstrijden weet je ook niet hoe spelers acteren tijdens wedstrijden en hoe ze reageren op spelsituaties.  Door er alleen al over te praten met de kinderen en ze een spiegel voor te houden, maak je weer kleine stapjes in de ontwikkeling van de kinderen.

Ook komend seizoen zal de BS weer actief aanwezig zijn bij wedstrijden van onze kinderen.

Veranderingen komend seizoen voor de Badmintonschool Barendrecht

Vanaf september 2017 zal de dinsdagavond in sporthal Lagewei te Barendrecht worden ingeruild voor de maandagavond in sporthal Tienvoet te Heinenoord.  Dit ligt op circa 5-10 minuten rijden van de huidige locatie in Barendrecht.

Ook de tijden worden gunstiger. We gaan op de maandagavond trainen van 18.30 u uur tot 20.30 u. Dit betekent wat minder haasten en bovendien wordt de grote verkeersdrukte op dinsdagmiddag nu ontweken.

In Heinenoord hebben we ook de beschikking over meer banen. Dit stelt ons in de gelegenheid om met de gehele Badmintonschool 2 keer per week te gaan trainen. Edward van den Heuvel zal zich daar over gaan ontfermen met de nodige assistentie, om zodoende de individuele aandacht te blijven garanderen.

Kortom er liggen weer nieuwe kansen. De mogelijkheid om oudere spelers en speelsters nu toe te laten om mee te trainen wordt nu ook serieus bezien. Hier is al vaker naar gevraagd en die behoefte snijdt hout aan meerdere kanten.

Op de vrijdagavond blijven de tijden en de locatie voorlopig nog hetzelfde.

Ranglijst is opgemaakt na JM Tilburg

De Badmintonschool Barendrecht was slechts met een klein gezelschap aanwezig. De resultaten waren soms verrassend goed en soms waren de verwachtingen net iets te hoog. Al met al hebben de spelers en speelsters een prima toernooi laten zien. Helaas kon Stefan vanwege de examens niet aanwezig zijn als coach en moest ik zelf de zondag laten schieten wegens andere verplichtingen.  Doorgaans ben ik er wel, maar soms is het niet anders.

Rocye laat zien dat hij steeds beter gaat spelen in de U13 en kwam ook knap zijn poule door in het enkelspel. Daarna strandde hij. In de herendubbel behaalde hij de halve finale.  Chloe liet weer eens zien een klasse apart te zijn in de U13 en won het enkelspel. Zij speelde haar dubbel en gemengddubbel in de U15. In beide onderdelen haalde ze de halve finale.

In de U15 kwamen ook Karlijn, Maurice en Damian in actie. Karlijn strandde in de halve finale van het enkelspel na een hele knappe overwinning in de kwartfinale tegen de nummer 1 geplaatste. In de damesdubbel speelde ze samen met Chloe en behaalde ze de halve finale. In het gemengddubbel pakte ze de eerste prijs ten koste van Damian met zijn partner. Damian werd ook 2e in het herendubbel. In het enkelspel was de halve finale het eindstation, tegen wie hij bij BCRS nog won. Nu waren de rollen omgedraaid. Maurice speelde een degelijk toernooi. Weliswaar kwam hij niet door de kwartfinale heen, maar zijn spel gaat steeds beter en belooft wat voor de toekomst. In het dubbelspel verloor hij van Damian.

In de U17 Waren Kaylee en Remco die de eer hoog moesten houden. Helaas voor Kaylee wist ze alleen in het dubbelspel wat partijen te winnen, maar helaas niet in de prijzen. Remco speelde nog wat krachteloos in zijn enkelspel, maar wist in het dubbelspel dan wel weer knap de finale te halen, waarin hij uiteindelijk 2e werd.

Alle prijswinnaars weer van harte gefeliciteerd. Volgende week het finaletoernooi in Den Bosch waar alleen de top 12 in het enkelspel aan mogen deelnemen.

 

Voorspeelavond vrijdag 19 mei

Op vrijdagavond 19 mei organiseert de Badmintonschool Barendrecht weer haar jaarlijkse selectieavond. Talentvolle en gemotiveerde kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar kunnen zich aanmelden voor deze avond.

Kinderen worden beoordeeld op hun badmintonvaardigheden waaronder de slagen en het voetenwerk. Ook de motivatie en inzet worden beoordeeld. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met hun leeftijd. Alle kinderen krijgen een advies mee van de trainers, ook als zij niet worden aangenomen.

Kinderen kunnen worden aangemeld via info@bsbarendrecht.nl

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging die tevens de uitnodiging is voor de selectieavond.

Deelname is gratis.  Tevens zijn op die avond bestuursleden van de Badmintonschool aanwezig waaraan u eventueel uw vragen kunt stellen.

Mocht het kind worden geselecteerd ontvangt u een inschrijfformulier om de aanmelding definitief te maken.

 

Saamhorigheid in badmintonwereld is veel waard

Het afgelopen weekend zat ik in Tegelen waar het JM Olympia werd verspeeld. Een internationaal druk bezet toernooi en tot nog toe het enige JM toernooi waar vroegtijdig het maximum aantal deelnemers was bereikt. Kortom het beloofde weer een leuk weekend te worden met mooie partijen. Diana van den Berge (moeder van Carlo) had het initiatief genomen om voor het derde jaar een groepsaccommodatie te huren in Reuver, waar we vrijdagmiddag- en -avond verzamelden. Een aantal deelnemers hoefde pas zaterdagmiddag of pas zondagmorgen te spelen, maar toch kwamen ze veel eerder om de sfeer mee te krijgen. Bijzonder leuk was om te zien dat zelfs Indy de Goeij (herstellende van een kniebandoperatie) en Tobias Blaauw (herstellende van een zwaar verkeersongeluk) graag meewilden. De groep vanuit de badmintonschool zelf was dit keer niet zo groot met Liam Krikke, Kaylee van der Wiel, Karlijn van der Lee, Damian Schouten, Chloë Li en Rowan Simons. Dit groepje werd aangevuld met Carlo van den Berge, Scott Samuels, Demi Brehler, Susanne Zwinkels, Dennis Eversdijk en Rens Lagrouw.

Het verblijf in de accommodatie was zoals vanouds vertrouwd met stapelbedden en gewoon gezellig. Onderling werden er wat spelletjes gespeeld en gezellig gekletst. Aan nachtrust ontbrak het gelukkig niet al hadden de meesten best wel een paar uurtjes langer willen blijven liggen. Diana weer super bedankt voor het regelen van de accommodatie, het doen van de boodschappen, het klaarmaken van de maaltijden etc. Zonder jou had dit allemaal niet gekund. Hopelijk volgend jaar weer!

Zaterdagochtend bleek als snel wat het niveau zou worden dit weekend. De delegatie uit Duitsland was over alle onderdelen gezien van goed niveau, waarbij het niveau van de heren hoger lag dan bij de dames. Twee uit India afkomstige jeugdspelers staken in het enkelspel met kop en schouders boven de rest uit. Een genot om te zien dat je met relatief weinig kracht, veel geduld, goed en snel voetenwerk, een fantastische spreiding en een slagenvastheid waar je soms gek van wordt, heel ver kunt komen. De 14-jarige won dan ook met opvallend gemak de U17. Het kleinere 11-jarige broertje strandde in de U15, maar zal over een jaar ook niet meer te stoppen zijn. Dagelijks 3 uur trainen na school is voor hen normaal. Van deze spelertjes gaan we vast en zeker nog wat horen.

Rowan was als eerste aan de beurt om de gemengddubbel te spelen. Hij trof het niet met sterke Duitse tegenstanders aan de andere kant van het net. Het toeval wilde dat de Duitse heer ook zijn partner zou zijn in het herendubbel, dus dat bood weer perspectief. In de herendubbel werd verloren tegen de latere Duitse winnaars, waarbij de verschillen niet groot waren. In het enkelspel verloor Rowan van de later ook Duitse winnaar van het toernooi. Ook in de U15 speelde Damian. Hij had bij BCRS een armblessure opgelopen en had besloten om alleen in het enkelspel uit te komen. Uiteindelijk verloor hij in drie sets van een Duitse opponent. Zijn armblessure hinderde Damian verder niet, maar echt voluit spelen zat er nog niet in. Damian werd slordiger naarmate de wedstrijd vorderde terwijl zijn opponent steeds behoudender ging spelen en meer vastheid liet zien. Ook Karlijn moest het in drie sets afleggen tegen een Duitse speelster. Op zich zeker geen slechte wedstrijd. De Duitse speelde veel op kracht met heel veel aanvallende clears en dat was op een gegeven moment toch iets teveel voor Karlijn. Samen met Chloë bereikte ze wel heel knap de finale in het damesdubbel waar uiteindelijk nipt in drie sets werd verloren.

In de U13 bereikte Chloë eenvoudig de finale in het enkelspel die ze redelijk eenvoudig won. Ook in de gemengddubbel pakte ze de eerste plaats. Dat de vele wedstrijden ook bij haar in de benen gingen zitten bleek na de finales toen ze met de nodige spierpijn bij de masseur aanklopte. Rens bereikte ook redelijk eenvoudig en met goed spel de finale. Bij een voorsprong van 20-18 in de derde set kreeg hij 2 keer een uitgelezen scoringskans, maar het ging toch mis. Soms ben je eigenlijk beter maar win je niet. De volgende keer de ralleys blijven spelen tot op het laatst en eigenlijk niet direct willen scoren, hoe lastig dat ook is. Maar grote complimenten voor Rens voor zowel zijn spel als zijn groeiende beheersing. In het herendubbel werd Rens ook 2e.

In de U17 ging zoals eerder gezegd een Indiase jeugdspeler met een hele lange naam er met de eer vandoor. Carlo hoopte eigenlijk, tegen beter weten in door de weinige training, op zijn laatste (voorlopig) officiële toernooi de finale in het enkelspel te bereiken, maar had in de halve finale geen enkele kans tegen Dion, van wie hij vorig jaar nog wist te winnen. In de gemengddubbel met Demi was hij ook al snel onverwacht onderuit gegaan. In het herendubbel pakte Carlo samen met Scott, die in het enkelspel de jeugdspeler uit India al had mogen ervaren, wel de eerste prijs. Daarmee kon Carlo toch zijn badmintoncarrière met een mooie prijs afsluiten. Demi pakte na haar verlies in het gemengddubbel haar revanche door zowel het enkelspel als de damesdubbel samen met Susanne te winnen. Zeker in het enkelspel was Demi zeer overtuigend en kreeg eigenlijk niemand een kans. Susanne deed goede zaken in de gemengddubbel samen met Dennis. Zij wisten verrassend de titel op hun naam te schrijven. In het enkelspel kwam Susanne niet verder en ook Dennis moest diep buigen voor onze Indiase jeugdspeler. Liam en Kaylee wisten zich niet in de prijzen te spelen alhoewel hun gemengddubbel zeker niet slecht liep. Op de zondagochtend leek de energie op te zijn en konden ze helaas geen vuist meer maken.

Voor Carlo was het zijn laatste toernooi en officiële wedstrijd. Hij geeft vooralsnog voorrang aan zijn studie en zijn grote passie de scheepvaart. Carlo, het was een eer om jou te mogen trainen en coachen. In 2016 werd je 2e van Nederland en dat was een absoluut persoonlijk hoogtepunt. Dank voor je geweldige energie, de mooie verhalen en je vermogen om met iedereen positief om te gaan. Hopelijk zien we je nog een keer terug in de sporthal.

Komend wekend gaan een aantal spelers meedoen bij het seniorentoernooi van Conquesto. Iedereen weer veel succes toegewenst.

 

Bij JM BCRS veel prijzen voor de BS

Met 16 deelnemers vanuit de Badmintonschool Barendrecht waren we goed vertegenwoordigd. Het hadden er meer kunnen zijn, maar een aantal ouders kozen ervoor om er een weekendje op uit te gaan tijdens de Paasdagen. BCRS had op de Paasdagen prima ingespeeld, want er konden eieren worden gezocht en er werden kinderen in de schmink gezet.  Doordat een paar spelers en speelsters in drie finales stonden liep het helaas zaterdagavond iets uit, maar je hoorde eigenlijk niemand klagen. Iedereen had nu een vrije zondag.

We beginnen dit keer bij de oudste categorie de U17. Remco van der Lee, Max Storn  en Kaylee van der Wiel moesten de eer hoog houden. Remco leek verrassend conditionele problemen te hebben in zijn enkelspel. In het dubbelspel wist hij echter de tweede prijs mee naar huis te nemen. Max wist in zijn enkelspelpoule nog wel een partij te winnen, maar kwam de poule helaas niet door. Grootverdiener was Kaylee. Zij werd tweede in zowel het enkelspel als het gemengddubbel. In de damesdubbel pakte ze wel de eerste prijs. Ze was blij met haar zeer behoorlijke geldprijzen.

In de U15 was er een grotere delegatie. Kevin Klok, Maurice Tjan, Karlijn van der Lee, Rowan Simons, Damian Schouten, Jeroen Oomens en Stefany Poon namen deel. Kevin speelde zeer verdienstelijk. Hij won de partijen die hij zou moeten winnen, maar kwam de pouleronde in zowel het enkelspel als herendubbel samen met Jeroen. Wel was hij samen met Stefany heel dicht bij een halve finaleplaats in het gemengddubbel. Jeroen speelde voor zijn doen een paar goede wedstrijden. Hij leek in zijn enkelspel heel even te verrassen, maar kon zijn goede spel niet omzetten in winst. Rowan wist in het enkelspel wel zijn poule door te komen, maar had in de afvalronde te weinig in te brengen tegenover de latere finalist. Ook in het dubbelspel wist hij niet verder te komen al lagen daar zeker kansen op meer. Stefany speelde een redelijk toernooi. Helaas geen prijzen, maar de prestaties lijken weer een beetje in de lift te zitten. Maurice kon in zijn enkelspel op de zaterdagochtend maar moeilijk in zijn ritme komen en verloor van de latere winnaar Damian. In het dubbelspel reikte hij tot de halve finale, maar in het gemengddubbel samen met Karlijn behaalde hij wel de finale. Een knappe en ook verrassende prestatie. Een mooie 2e prijs was het eindresultaat. Karlijn had weer een zeer drukke dag. Maar liefst 13 partijen moest zij spelen. In de finales zag je dat ook duidelijk terug in haar spel. De vermoeidheid eiste zijn tol. Dan blijft het toch knap dat je met drie prijzen naar huis gaat. In het damesdubbel pakte ze de eerste prijs. In de twee andere onderdelen werd ze tweede na onder meer een knappe driesetter in haar enkelspel. Ik had het nog wel willen zien als Karlijn iets minder partijen in de benen had gehad.  Als laatste Damian, die een sterk toernooi kende. In zijn enkelspel moest hij alleen in de finale een set afstaan, maar verder uitstekend gespeeld. In het gemengddubbel was hij oppermachtig. In het herendubbel werd in de finale nipt verloren met 28-26 in de derde set na een 20-16 voorsprong. De spanning en ook een beetje vermoeidheid eiste zijn tol.

In de U13 lieten Thomas van Duijvenbode, Jessy Molier, Amber Oomens, Justine Poon, Danique Kweekel en Megan Molier in het dubbelspel hun kunsten zien en zeker niet zonder succes. Danique begon niet fit aan het toernooi en moest na haar eerste enkelspelronde haar enkelspel staken omdat ze last kreeg van haar knie, maar samen met Amber speelde ze wel een paar hele leuke damesdubbels. Helaas niet gewonnen, maar wel zeer verdienstelijk gespeeld. Amber op haar beurt wist in haar enkelspel helaas niet te verrassen en kwam niet verder. Justine kon het in haar enkelspel ook niet bolwerken, maar wist in haar damesdubbel wel heel knap de 2e prijs op te eisen. Megan had in haar dubbelspelpartner een sterke medespeelster en pakte keurig de eerste prijs. Thomas en Jessy speelden samen weer een puike herendubbel en wonnen zeer eenvoudig de eerste prijs. In het enkelspel speelde Thomas deze keer niet zijn sterkste spel en kwam zijn poule niet door.  Jessy had de pech om weer in zijn poule tegen de uitgesproken favoriet Rens te moeten spelen. In de eerste set leek Jessy op weg naar setwinst, maar Rens trok dit op tijd recht en won daarna redelijk eenvoudig de 2e set. In het gemengddubbel speelde Jessy zoals altijd weer betrouwbaar en pakte netjes de 2e prijs.

Megan speelde haar enkelspel in de U11. Helaas lukte het deze nog niet om de partijen naar zich toe te trekken, maar dat gaat niet lang meer duren.

Uiteraard alle winnaars van harte gefeliciteerd met de behaalde prijzen. Er is over het algemeen goed gepresteerd zo konden Stefan en ik beamen. Het kan en moet natuurlijk nog beter. Het toepassen in wedstrijden van verbeterde technieken, die op de training wel goed gaan, is nog een zeer belangrijk aandachtspunt. Blijven inslijpen, herhalen en in wedstrijden nog meer op letten bij de coaching leidt uiteindelijk wel tot successen in de verdere toekomst.

Volgende week reist er een kleinere delegatie naar Venlo voor het volgende internationaal goed bezette JM toernooi van Olympia. Het toernooi zit zelfs helemaal vol, dus ik vrees dat het weer lange dagen gaan worden.

Veel mooi Deens geweld in Almere

Tijdens JM Almere waren er vele Deense jeugdspelers te aanschouwen. Helaas ontbraken zij in de U17, maar dat mocht de pret voor ons als trainers niet drukken. Technisch op jonge leeftijd al zeer begaafd zowel in slagtechniek als in voetenwerk. Soms ontbrak nog de kracht maar ook daar zochten ze naar oplossingen door tijdens een wedstrijd geen risico’s te nemen en de shuttles gewoon tactisch goed te plaatsen en met heel veel geduld hun kansen af te wachten.  Kortom ik heb genoten van deze jeugdspelers.

Hoe deden onze spelers en speelsters het dan van de BS?  In  de U17 wisten Remco en Liam hun enkelspelpoule niet door te komen. Ook in de dubbelspelen werden weinig successen behaald. Kaylee deed het beter en wist in het gemengddubbel de halve finale te bereiken waarin ze nipt onderuit ging.  Hier waren de Denen dus niet vertegenwoordigd.

In de U15 was het Deens geweld oppermachtig. Alleen de 2e plek in de herendubbel ging naar Nederlanders. Bij de heren wist Kevin niet door de poule te komen in het enkelspel en in het gemengddubbel samen met Stefany bleek de weerstand veel te groot. Ook Stefany kwam niet verder dan haar poule in het enkelspel.  Karlijn wist in haar enkelspel de poule wel door te komen. Daarna verloor ze van een Deense met zeker kansen op winst. Karlijn speelde sterk maar kon dat geen drie sets volhouden. In de damesdubbel verloor ze wederom in drie sets van een Deens koppel die ook de finale wisten te halen. Damian won in de poule als een van de weinigen van een Deen in zijn enkelspel, echter in de kwartfinale kwam hij weer een Deen tegen die hem te machtig was. Op zich goed gespeeld, echter spreiding,  vastheid en geduld moet nog echt beter worden.

In de U13 was het ook genieten van mooie partijen waarbij opvallend genoeg onze spelers goed mee kunnen in het dubbelspel, maar in het enkelspel net iets tekort komen. Jessy en Thomas speelden een paar heerlijke dubbels die beiden in drie sets met hele mooie ralleys nipt werden verloren. Ook hier speelde geduld en het afwachten van de kansen een grote rol. De Denen beheersen dat gewoon beter.  In het enkelspel kwamen Thomas en Jessy niet door hun poule heen.  Als laatste probeerde ook Justine aan te klampen in haar wedstrijden. Het genadeloos kunnen spelen van aanvallende clears van achterlijn naar achterlijn is op dit niveau inmiddels al heel normaal.  Daar moeten we nog veel op trainen.

In de U11 zag je dit zeker bij de heren ook al. Meerdere aanvallende clears konden foutloos worden uitgevoerd zonder blikken of blozen. En nu is het mooi dat Megan zich in de dubbelspelen hier goed tussen staande wist te houden. Zij had het geluk dat zij in de gemengddubbel een Deense jongen als partner kreeg toegewezen. Hierdoor kwam ze heel dichtbij de finalepoule, maar helaas ging het net mis in de laatste belangrijke wedstrijd. In het damesdubbel samen met Flora Wang haalde ze wel de finale waar Deense dames uiteindelijk met de eerste prijs er vandoor gingen.

Het volgende JM toernooi is BCRS tijdens het Paasweekeinde. Alhoewel het aantal inschrijvingen niet geweldig is, hoop ik toch dat het doorgaat. JM Olympia is in de week erna en is al helemaal volgeboekt.

Voeding en voedsel

Afgelopen vrijdagavond werd onder meer de vraag gesteld wat het verschil is tussen voeding en voedsel.  Eerst waren vanaf 18.30 uur de ouders van de kinderen aan de beurt waar de voedingsadviseuse ons meenam op de zoektocht naar energie voor, tijdens en na een training of een wedstrijd.  Wat kan je beter laten staan en wat is verstandig?

Duidelijk is wel dat vocht, zouten en mineralen belangrijk zijn. De ouders kwamen ook met vragen en zo ontstonden er leuke discussies en waren er ook eyeopeners.

Daarna waren de kinderen aan de beurt die net hun training erop hadden zitten. Opvallend was ook hier de interesse en de boeiende en aansprekende manier waarop het werd verteld.

Iedereen mocht daarna een sportdrankje proeven en werden er presentaties uitgereikt. Degene die deze nog niet hebben, kunnen deze bij Edward verkrijgen.

Een leerzame avond waarbij veel nuttige tips de revue passeerden.

Successen op JM Hoorn

Het Junior Master toernooi in Hoorn was mager bezet. Gelukkig ging het toernooi wel door, maar konden alle partijen op één dag worden gespeeld. Vroeg op dus voor alle deelnemers.

De Badmintonschool Barendrecht was aanwezig met 6 deelnemers: Kaylee van de Wiel, Karlijn van der Lee, Maurice Tjan, Jessy Molier, Thomas van Duijvenbode en Megan Molier.

Karlijn en Maurice hadden in het gemengddubbel de pech om gelijk tegen de latere winnaars te moeten spelen. De halve finale was het eindstation. In het enkelspel kwam Maurice niet verder.  Ook Karlijn wist haar poule niet door te komen. Ze verloor nipt van een veel sterker geachte als tweede geplaatste speelster en dat leverde haar veel complimenten op. Toch had ze liever willen winnen, wie niet.  Kaylee verloor in de poule van de uiteindelijke winnares. In het dubbelspel pakte Kaylee wel heel netjes de tweede prijs.

In de U11 deed Megan haar uiterste best en ze bereikte dan ook heel knap de halve finale in het enkelspel. In het dubbelspel pakte ze wel de eerste prijs. Het broer Jessy wist ook zijn plaatsing in het dubbelspel samen met Thomas waar te maken en ze wonnen dan ook alle partijen redelijk overtuigend. In het gemengddubbel bereikte Jessy de halve finale waarin hij in een spannende driesetter helaas de overwinning aan zijn neus voorbij zag gaan.  In het enkelspel strandde zowel Thomas als Jessy in de poule, maar zeker niet zonder slag of stoot.  Thomas ondervond ook in de gemengddubbel samen met Megan hoe groot het verschil nog is met de nummers 1 van het toernooi.

Als 4 van de 6 deelnemers met een prijs naar huis gaan is dat natuurlijk een heel goed resultaat. Allemaal weer van harte gefeliciteerd.

Over 2 weken staat het meestal sterk bezette JM Almere op de agenda. We gaan het zien.

RJC circuit achter de rug

Het afgelopen weekend werden er twee toernooien gelijkertijd gespeeld. JM Zijderveld in Amstelveen en het RJC Velo in Wateringen.

In Amstelveen deden er vijf kinderen vanuit de Badmintonschool Barendrecht mee. Liam Krikke en Kaylee van der Wiel namen deel in de U17. Hij had de pech om in het enkelspel gelijk tegen de latere winnaar te moeten. Op zich zeker niet slecht gespeeld, maar uiteindelijk geen winst. Verder nog een paar leuke partijen in de dubbelspelen gezien. Kaylee speelde nog geen enkelspel en kwam alleen in de dubbelspelen uit. Helaas dit keer zonder winstpartijen. In de U15 was Maurice Tjan aanwezig. Hij wist in het enkelspel te verrassen door de halve finales te bereiken. Daarin verloor hij van de latere winnaar van het toernooi. In de  U13 kwamen Royce Mink en jawel Danique Kweekel in actie. Danique speelde alsof er leven ervan af hing en dat leverde soms mooie ralleys op. In haar enkelspel leverde dat 2x een driesetter op, waarvan 1x winst en in het dubbelspel eveneens een driesetter die helaas werd verloren met kansen op winst. Royce wist de enkelspelpoule knap door te komen, maar moest daarna zijn meerdere erkennen in Rens, wat natuurlijk absoluut geen schande is. In het dubbelspel verloor hij uiteindelijk in de 2e ronde in een spannende driesetter.

Het RJC Velo werd in de U19 een prooi voor Chloë Li. Zij won in een goede finale van Karlijn van der Lee.  Chloë won ook het damesdubbel met wederom Karlijn op de 2e plaats. Het gemengddubbel werd een prooi voor Karlijn. Zij werd eerste. Bij de heren pakte Rowan Simons in het dubbelspel de eerste plaats. In het enkelspel ging Rowan helaas in de poule al onderuit.  Hiermee hebben we gelijk alle prijswinnaars genoemd. Grootste pechvogel was Stefany Poon die door haar vroegtijdige verlies in het enkelspel haar eerste plaats op de ranglijst aan zich voorbij zag gaan. De ranglijst speelde dit weekend best wel een rol. In de U19 is bij de heren Remco van der Lee met de 10e plaats als hoogste geëindigd. Bij de dames  eindigde Karlijn op de tweede plaats met Chloë op een mooie derde plaats. In de U17 staat Thomas op een keurige derde plaats. Bij de dames eindigde Stefany op de 2e plaats. Zara Gouw staat op plek 4 en Justine Poon op plek 6. In de U17 nylon staat Megan Molier op een hele mooie 5e plek. Als laatste Kylian Bot die in de U15 op de vijfde is geëindigd. Volgend jaar allemaal hoger eindigen dan nu natuurlijk al denk ik dat voor enkele spelers die het laatste jaar was dat ze aan de RJC toernooien hebben deelgenomen.

Ton Both was zaterdag aanwezig als coach en hij wilde in ieder geval kwijt dat hij vond dat iedereen een mooie progressie liet zien. Soms nog wat ongeduldig, wat slordigheden en te weinig rust in het voetenwerk, maar  al met al werd er volgens Ton zeker niet slecht gespeeld. Ton, in ieder geval voor het coachen!

Het komend weekend JM Hoorn dat met ca. 75 spelers mager erg bezet is. Hopelijk is dit geen trend voor alle andere JM toernooien. Uiteraard hebben ze concurrentie van de kampioenswedstrijd in Den Bosch tussen Velo en DKC, maar toch. Vanuit de Badmintonschool zullen 6 spelers en speelsters deelnemen.