Wedstrijdverslag Badmintonschool Barendrecht op JM Zeemacht

Denhelder1.JPG-for-web-normal

 

Op zaterdag werden de enkelspelen tot en met de finale verspeeld.

In de U11 deed Jaymie Laurens mee. Zij was als gastspeelster van de BS meegegaan en deed het uitstekend. In het enkelspel bereikte zij de finale. Helaas kon ze haar tactiek nog niet altijd vasthouden, maar complimenten voor het vertoonde spel.

In de U15 moesten Carlo van den Berge, Indy de Goeij, Julia Sundermeijer en Manon Bos de eer verdedigen. Zeker bij de heren was het niveau hoger dan verwacht. Indy wist bij de dames met prima spel als enige haar poule te winnen, maar strandde in de kwartfinale tegen de latere winnares.

Carlo had de nodige moeite om zijn poule door te komen, maar het lukte wel. Pas in de halve finale kon Carlo worden gestuit door de veel sterkere en latere winnaar van het toernooi.

In de U17 streden Celeke Bus, Nadine Nieuwdorp, Jeroen Ham, Jerdi de Goeij, Ronald van den Heuvel, Noah Louwerens, Thomas Both en Jochem Meijer om de prijzen. Bij de dames wist helaas niemand de poule te overleven. Bij de heren wisten alleen Jeroen en Jerdi, zij het soms moeizaam, de poule door te komen. De wedstrijd van de dag ging naar Jeroen, die bij een 20-14 achterstand in de derde game tegen de talentvolle Kevin de Waal een werkelijke sublieme en sensationele eindspurt maakte en alsnog met 25-23 wist te winnen. Overigens viel het mij sowieso op dat veel spelers bij een veilig lijkende voorsprong van 20-17 beginnen te haperen en anders gaan spelen, wat dan toch veelal weer tot verlies leidt. Jeroen moest bijna gelijk aan de bak in de kwartfinale, maar de pijp was  zowel fysiek als mentaal leeg. Jerdi trad in de halve finale aan tegen de super spelende Jake Vooijs. Jerdi liet de eerste game die hij eenvoudig leek uit te spelen toch uit zijn vingers glippen. In de tweede game herstelde hij dit wel weer, maar in de derde game speelde Jake alles of niets en dat lukte nog ook. Jerdi verloor en was heel erg teleurgesteld, want de kansen lagen er zeker. Achteraf bleek dat Jerdi als enige een derde game had weten af te dwingen en daarmee toch een behoorlijk niveau had laten zien.

Op zondag werden de dubbels en gemengddubbels gespeeld. Jerdi en Jeroen lieten er samen geen gras over groeien en wonnen overtuigend van iedereen in de herendubbel. De overige dubbels Ronald/Noah en Thomas/Carlo speelden bij vlagen redelijk, maar kwamen tekort om een ronde verder te komen. De dames Celeke/Manon en Nadine/Jessica probeerden in de U17 ook verder te komen. Maar vandaag waren de damesdubbels best sterk in Den Helder. Nadine en Jessica bereikten nog wel de halve finale. In de U15 speelden Julia en Indy een supertoernooi. De wedstrijd van de dag gaat naar hun finale in de damesdubbel. Beide dames speelden ijzersterk waarbij de slordigheden dit keer minimaal waren. Echt complimenten voor het vertoonde spel.

Indy had in de gemengddubbel met Carlo een lastige loting. Toch ook hier complimenten voor het vertoonde spel waarbij in de halve finale zelfs kansen lagen op gamewinst tegen de eerste geplaatsten.  Carlo speelde echt sterk en veel beter dan op zaterdag. Het koppel Ronald/Manon viel vandaag wat tegen en moesten snel het veld ruimen. Julia wist samen met Noah de halve finale te bereiken. Celeke en Thomas speelden zeker geen slechte gemengddubbel, maar Jerdi en Jessica waren gewoon een maatje te groot. Jerdi en Jessica begonnen zeer voortvarend aan de finale, maar naar mate de wedstrijd vorderde zakte het slagentempo in en gingen steeds meer services het net in. De derde game werd uiteindelijk met 21-14 verloren.  Tot slot speelde de 10-jarige Jaymie met wanted partners mee in de U13. Zowel in de damesdubbel als gemengddubbel wist ze de kwartfinale te halen. Uiteindelijk was het krachtsverschil gewoon te groot, maar wel uitstekend gespeeld.

De coaches Edward van den Heuvel en Ton Both, tevens sportmasseur, kunnen tevreden terug kijken op een geslaagd weekend.

Denhelder2.JPG-for-web-normal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *