Weer een weekend met veel toernooien en mooie prestaties.

Aan het seniorentoernooi van Asterix namen Stefan Vissenberg, Jos van den Berg en Cynthia van den Heuvel deel. Stefan en Jos proeven elke week steeds meer van het op een hoger niveau spelen. De winst bleef uit, maar het gevoel dat de aansluiting in de buurt is overheerste. En dat is uiteindelijk waar het om draait dit seizoen. De aansluiting zoeken en ook vinden. Cynthia verloor nipt haar enkelspel in drie sets tegen de latere winnares in haar categorie.

In Nijmegen namen Rens Lagrouw en Henry Tsui deel aan het jeugdtoernooi. Rens won eenvoudig het enkelspel in de U11. Henry had in de U13 meer tegenstand, maar wist wel het toernooi te winnen. Samen speelden ze in de U13 in het herendubbel. Ook daar werd knap de eerste prijs binnengesleept.

Bij het sterk bezette JM BCRS te Spijkenisse waren Indy de Goeij, Manon Bos, Celeke Bus, Noah Louwerens, Ronald van den Heuvel, Carlo van den Berge, Tobias Blaauw, Thomas Both en Jerdi de Goeij aanwezig. Helaas moest Jeroen Ham wegens ziekte op het laatste moment afzeggen. Hij was trouwens niet de enige afzegging voor het toernooi en dat is altijd jammer. Er waren vele mooie partijen te bewonderen. Indy en Celeke speelden beiden tegen speelsters uit de nationale top goed en lieten zien nog altijd te groeien in hun spel. Indy verraste in haar damesdubbel bijna nog een op papier sterk damesdubbel. Tobias had het ook erg moeilijk in zijn enkelspel maar knokte zich wel naar een winstpartij. Het blijft lastig om emoties te beheersen, maar uiteindelijk levert het wel resultaat op. Ronald en Thomas speelden voor het eerst een dubbel samen en deden dat lang niet slecht. Noah en Celeke speelden samen een zeer verdienstelijke derde game tegen Max Gundlach en Manon. Max en Manon verloren helaas in de halve finale. Carlo speelde in de U15 en heeft zich als doel gesteld om zo hoog mogelijk te eindigen op de ranglijst in het enkelspel. Het ging allemaal niet vanzelf maar hij pakte wel de eerste prijs. In het gemengddubbel deed hij hetzelfde samen met Romy Claassen. In de herendubbel moest hij de winst laten aan zijn tegenstanders, die een sterke verdediging hadden. Jerdi had dit keer zijn zinnen gezet op het enkelspel. De laatste weken loopt het steeds beter en wordt er scherper getraind. Zijn finaleplaats tegen Joran Kweekel is echt een bevestiging van zijn goede spel.

Volgende week reist er weer een groepje spelers en speelsters naar Tegelen voor het volgende Junior Mastertoernooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *