Algemeen

De badmintonschool is in september 2009 als een soort experiment van start gegaan. De school moest juist niet verenigingsgebonden zijn, maar gericht op het individu. In september 2009 werd gestart met slechts 7 deelnemers variërend in leeftijd van 12 tot 26 jaar. Aanvankelijk was de bedoeling om met alleen jeugdspelers van start te gaan, maar het pakte anders uit en achteraf zijn we daar zeer gelukkig mee, gezien de goede vooruitgang die alle deelnemers hebben laten zien.

Nu kent de Badmintonschool Barendrecht meerdere groepen afhankelijk van het aantal geselecteerde deelnemers en de beschikbare ruimte. De leeftijd varieert nu van 8 tot 18 jaar. Allemaal enthousiaste en gemotiveerde deelnemers afkomstig van diverse verenigingen die iets willen bijleren op badmintongebied, de absolute badmintontop willen gaan bereiken of gewoon het maximale uit zichzelf willen halen.

 

Individueel gericht

De trainingen zijn gebaseerd op individuele ontwikkeling met bovenmatig veel aandacht voor technieken en voetenwerk. Kracht en fysieke training zijn onlosmakelijk verbonden hiermee en maken dus ook onderdeel uit van de training. Tactieken komen ook aan bod, maar blijven beperkt tot systemen, omdat we niet gericht aan vaste dubbels werken. Er is aandacht voor mentale voorbereiding op wedstrijden en het gedrag tijdens de wedstrijden. Tijdens de coaching op toernooien worden deze aspecten meegenomen. Ook is er aandacht voor voeding tijdens toernooien.

 

Verplichte toernooien

Vanuit de Badmintonschool worden een aantal Junior Mastertoernooien (JM) verplicht gesteld voor de hoogste groep. De deelnemers kunnen zich zodoende onderling meten. Voor de overige groepen is deelname aan het regionale jeugdcircuit verplicht.

 

Kosten deelname

De kosten voor deelname zijn afhankelijk van de selectiegroep waarin het kind wordt ingedeeld. Het tarief voor komend seizoen is vastgesteld op € 580 voor 2 trainingen van 2 uur  per week (exclusief de verplichte bijdrage aan Badminton Nederland).  Hiervoor worden in het seizoen 2017-2018 gedurende 35 weken trainingen georganiseerd en is er begeleiding aanwezig op verplichte toernooien.

 

Van school naar regionaal trainingscentrum of Nederlandse jeugdselectie

Afhankelijk van de individuele ontwikkeling, leeftijd en resultaten tijdens toernooien is het mogelijk om te worden uitgenodigd voor het regionaal trainingscentrum in Den Haag, waar dagelijks in de ochtend wordt getraind of eventueel een nationale jeugdselectie. De hoofdtrainer van de badmintonschool kan je hiervoor ook voordragen.

 

Belangstelling

Indien je interesse hebt en een keertje wilt komen kijken of meedoen, kun je contact opnemen met de voorzitter bestuur@bsbarendrecht.nl of een mailtje naar info@bsbarendrecht.nl.

Verenigingstrainers kunnen spelers ook voordragen voor deelname.

Verenigingen kunnen contact opnemen als zij vragen hebben of het leuk vinden als de badmintonschool een clinic of een gasttraining verzorgt bij de vereniging.  Wij zijn er immers voor de verenigingen!

Jaarlijks organiseert de Badmintonschool een informatie- en selectiedag. Hou deze website in de gaten voor de eerstvolgende selectiedag (mei 2018).

Speeldagen:

Seizoen 2016-2017:

A selectie Dinsdag en Vrijdag van 18.00 uur tot 20.00 uur.

B -selectie Vrijdag van 18.00 uur tot 19.30 uur en vanaf begin april van 18.00 u tot 20.00 uur

Seizoen 2017 – 2018

Maandag: 18.30 uur tot 20.30 uur

Vrijdag: 18.00 uur tot 19.30 uur of tot 20.00 uur (afhankelijk van groepsindeling)

Locaties seizoen 2017-2018

Maandag: Sporthal Tienvoet, Tienvoet 2, 3274 BN Heinenoord

Vrijdag: Sporthal Lagewei, Ploegwei 3,  Barendrecht