Algemeen

De badmintonschool is in september 2009 als een soort experiment van start gegaan. De school moest juist niet verenigingsgebonden zijn, maar gericht op het individu. In september 2009 werd gestart met slechts 7 deelnemers variërend in leeftijd van 12 tot 26 jaar. Aanvankelijk was de bedoeling om met alleen jeugdspelers van start te gaan, maar het pakte anders uit en achteraf waren we daar zeer gelukkig mee, gezien de goede vooruitgang die alle deelnemers hebben laten zien en nog altijd laten zien.

De Badmintonschool Barendrecht kent meerdere groepen afhankelijk van het aantal geselecteerde deelnemers en de beschikbare ruimte. De leeftijd varieert van 8 tot 18 jaar. Allemaal enthousiaste en gemotiveerde deelnemers afkomstig van diverse verenigingen die iets willen bijleren op badmintongebied, de absolute badmintontop willen gaan bereiken of gewoon het maximale uit zichzelf willen halen.

In juni 2017 werd besloten voorlopig te stoppen met de Badmintonschool. Het aantal aanmeldingen was fors teruggelopen, waardoor het bestuur en de trainers van mening waren, dat niet meer de gewenste inhoud en kwaliteit kon worden geleverd.

Gelukkig zijn de deuren weer geopend in september 2019. Weliswaar kleinschaliger maar wel met dezelfde intenties.

De trainingen vinden wekelijks (m.u.v. de schoolvakanties) plaats op de maandagavond van 18.30 u tot 20.00 u in Sporthal Lagewei in Barendrecht.

Individueel gericht

De trainingen zijn gebaseerd op individuele ontwikkeling met bovenmatig veel aandacht voor beweging, technieken en voetenwerk. Kracht en fysieke training zijn onlosmakelijk verbonden hiermee en maakten dus ook onderdeel uit van de training. Tactieken komen ook aan bod, maar blijven beperkt tot systemen, omdat we niet gericht aan vaste dubbels werken. Er is aandacht voor mentale voorbereiding op wedstrijden en het gedrag tijdens de wedstrijden. Tijdens de coaching op toernooien worden deze aspecten meegenomen. Ook is er aandacht voor voeding tijdens toernooien.

 

Verplichte toernooien

Vanuit de Badmintonschool wordt deelname  aan een aantal toernooien verplicht gesteld. De deelnemers kunnen zich zodoende ook in wedstrijden laten zien, waar ze staan en of ze ook daadwerkelijk de adviezen en verbeterde technieken en voetenwerk kunnen toepassen. 

 

Kosten deelname

De kosten voor deelname zijn momenteel ca. 40 euro per maand per kind. Shuttles zijn voor rekening van de BS. Per seizoen worden er gedurende 40 weken trainingen georganiseerd en is er zo mogelijk begeleiding aanwezig op verplichte toernooien.

 

Van school naar regionaal trainingscentrum of Nederlandse jeugdselectie

Afhankelijk van de individuele ontwikkeling, leeftijd en resultaten tijdens toernooien is het mogelijk om te worden uitgenodigd voor het regionaal trainingscentrum in Den Haag, waar dagelijks in de ochtend wordt getraind of eventueel een nationale jeugdselectie. De hoofdtrainer van de badmintonschool kan je hiervoor ook voordragen. Het is ook mogelijk om zowel bij het RTC als bij de BS te trainen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *