Eerste Junior Mastertoernooi achter de rug

Het eerste JM toernooi van het nieuwe seizoen 2014-2015 vond traditiegetrouw plaats bij Duinwijck in Haarlem. Het was dit jaar geen verplicht toernooi voor de Badmintonschool Barendrecht, maar toch namen er nog een zevental spelers en speelsters deel. De “verplichte” deelname vanuit de badmintonacademies veel tegen. Gelukkig was de Belgische jeugdselectie aanwezig om dat gat een beetje op te vullen. In de U13 namen Jaymie Laurens en Aparna Schulze deel. Voor Jaymie was het echt even wennen als eerste jaars en zij had duidelijk nog niet de vorm die ze aan het eind van het vorige seizoen had. Aparna bereikte in de gemengddubbel de halve finale en won de damesdubbel met haar vaste partner Daphne Jansen. In de U15 nam Victoria Mink deel. Ondanks een paar leuke wedstrijden wist zij geen finale te bereiken. In de U15+ speelden Indy de Goeij en Carlo van den Berge mee. In het enkelspel wist Carlo knap de halve finale te halen om daarin te ontdekken dat de latere winnaar nog echt een maatje te groot was. Samen bereikten Indy en Carlo de kwartfinale in het gemengddubbel, hetgeen gezien het grote en sterke deelnemersveld als bijzonder knap mag worden bestempeld. Opvallend in de gemengddubbels van de Belgische selectie was het gebruik van zachte slagen halfcourt en de problemen die de Nederlandse spelers daarmee hebben.

In de U17 vertegenwoordigde Ronald van den Heuvel en Noah Louwerens de BS Barendrecht. Door de afwezigheid van enkele geplaatste spelers stond Ronald in de halve finale in het enkelspel tegen de latere toernooiwinnaar Jake Vooijs. Het tempoverschil was veel te groot. In het herendubbel stonden ze na één winstpartij zelfs in de finale. Ronald en Noah hadden niets in te brengen in de finale. De kop is er weer af en weer veel leerzame momenten voor mij als coach.

Komend weekend staat het RJC DKC op het programma met name bedoeld voor onze B en C selectie. Het eerstvolgend JM toernooi wordt gespeeld in Amersfoort. Opnieuw geen verplicht toernooi voor onze badmintonschool, maar voor een groot aantal spelers en speelsters uit de A- en B-selectie wel sterk aanbevolen.

 

Edward van den Heuvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *