Hierbij een stukje over het toernooi van BC Mix.

25 & 26 oktober wat het rjc bc mix toernooi. Hierbij deden een leuk aantal spelers van de badmintonschool barendrecht aan mee.

De zondag was ik beschikbaar als coach en het werd een leuke leerzame middag. Goed om te zien hoe de spelers zich op een toernooi manifesteren en voor elke shuttle willen gaan (dat mag op de trainingen ook wat vaker).

Gerben en Richard waren de eerste die ik heb kunnen coachen. Ze hebben een aantal spannende potten gespeeld met als resultaat de 1ste plek bij de JD J3. Ze hadden er zomaar in de poule uit kunnen liggen maar vochten ze steeds terug met een super resultaat. Op de baan ernaast zag ik Liam en Kevin strijden bij de herendubbel. Liam in het achterveld sturend en Kevin aan het net om de shuttles af te maken. Blij om te zien dat Liam lekker stond te spelen, gezien hij 2 dagen daarvoor nog licht door zijn enkel was gegaan.

Amber is nummer 1 geworden bij de ME J3. Ze heeft de nummer 1 tot nummer 3 geplaatst uit het toernooi geslagen.

Vastberaden en met veel pit heeft ze haar wedstrijden gewonnen.

Tobias en Damian kwamen beide tegen de nummer 1 geplaatst uit in de JE J3. Luca de Zeeuw was een maatje te groot voor Tobias en Damian. Ondanks dat zaten er goede rally’s tussen waarop de jongens verder kunnen bouwen. Damian kwam in set 2 nog even heel dichtbij, maar Luca was net wat sterker.

Tobias heeft een aantal goede dubbels kunnen spelen met zijn partner Tim. De halve finale bleek helaas  het eindstation. Damian werd in de poule uitgeschakeld met zijn partner Lex.

Thijs heeft zichzelf tot winnaar gekroond van de JE J2. In de poule versloeg hij de nummer 1 geplaatst en tijdens de halve finale had hij het in de eerste set wat lastig maar bleek met goed geconcentreerd spel toch de betere. Mooie overwinning en goede opsteker.  Ga zo door.

Jessy en Jeroen hadden het zwaar in de J4. Ondanks dat hebben ze goed tegenstand kunnen bieden en veel spannende potten gespeeld. Met name de GD van Jessy en Zara was het aanzien waard. Ze speelden een hele mooie, spannende pot tegen Sander Bertens en Mara Lemmens. Ze forceerden een 3de set door met 28-26 de 2de naar zich toe te halen. Helaas trokken ze aan het kortste eind in de 3de set.

Bij de J1 was de badmintonschool barendrecht heel succesvol. Winst was er voor Stefan Vissenberg, die ook de GD met Melissa wist binnen te halen.

Noah verloor van Stefan in de Finale JE1. De eerste set was nog spannend (22-20), maar toen was het gedaan met de lange linkshandige Noah. Wel was het mooi om te zien dat Noah in staat was de halve finale in een spannende 3 setter naar zich toe te trekken. Geconcentreerd spel en vechtlust brachten hem de overwinning.

Mocht ik iemand zijn vergeten mijn excuses. Dit waren de partijen die ik heb mogen aanschouwen.

Saber Afif

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *