Jaarlijks archief: 2013

Badmintonschool Barendrecht ook in het laatste weekend 2013 actief.

Er waren in het laatste weekend twee toernooien waar onze spelers en speelsters aan deel konden nemen. Jeroen Ham, Stefan Vissenberg en Julia Sundermeijer namen deel aan het sterk bezette internationale jeugdtoernooi te Hoensbroek. Er werd geen partij in winst omgezet, maar wel weer een koffer met ervaring mee terug genomen.

Jerdi de Goeij nam op maandag nog deel aan het teamtoernooi in Hoensbroek. Daar wist hij met een samengesteld team de derde plaats te behalen in de U17.

Julia had op de vrijdag ervoor ook al deelgenomen aan het jeugdtoernooi van Schijndel. Naast Julia waren daar ook Ronald van den Heuvel, Noah Louwerens en Rens Lagrouw actief. Ronald en Noah pakten de tweede prijs in de herendubbel in de U17. Ronald verloor nipt in drie sets in de halve finale in de overigens ijskoude hal. Rens deed het uitstekend en won in de U11 het herenenkelspel in drie games, waar vooraf werd gezegd dat hij weinig kans zou hebben. Goed gespeeld! Julia en Noah lieten af en toe zien waartoe ze in staat zijn. Helaas is het nog te wisselvallig.

Op dezelfde locatie werd ook het seniorentoernooi verspeeld. Hier kwamen Jerdi, Nadine Nieuwdorp, Indy de Goeij en Carlo van den Berge in actie.  Indy en Nadine verloren nipt in de kwartfinale damesdubbel. De pas 13-jarige Carlo liet ook zien flinke stappen te maken maar mist nog wat ervaring tegen senioren. Jerdi kwam in drie games nog net iets tekort tegen de derde geplaatste.

2013 kan met een goed gevoel worden afgesloten. De MR Badmintonschool Barendrecht is weer op veel toernooien aanwezig geweest en er zijn resultaten neergezet. Uiteraard is de BS trots op Ruben Kweekel die nu prima presteert in de Eredivisie en daarmee zijn periode op de BS mooi afsluit.

Ruben is gelukkig nog altijd betrokken bij de BS en verzorgt regelmatig een blok met krachttraining op de dinsdagavond.

De Badmintonschool Barendrecht wenst iedereen een bijzonder gelukkig, sportief en blessurevrij 2014 toe.

Badmintonschool Barendrecht scoort goed op RJC Spijkenisse.

Op het alweer vierde druk bezochte toernooi van het Regionale Jeugdcircuit in Zuid-Holland was het dit keer de beurt aan BCRS in Spijkenisse. Een uitstekende organisatie, veel gezelligheid maar wel vroeg op voor alle deelnemers en op de finaledag een pittig lange dag.

De Badmintonschool Barendrecht was ruim vertegenwoordigd met 22 deelnemers:

Carlo van den Berge, Thijs van den Berg, Manon Bos, Jos van den Berg, Tobias Blaauw, Melissa Evengroen, Indy de Goeij, Cynthia van den Heuvel, Ronald van den Heuvel, Kevin Klok, Rens Lagrouw, Noah Louwerens, Jessy Molier, Amber Meinen, Nadine Nieuwdorp, Jeroen Oomens, Merel Oomens, Kevin Rip, Damian Schouten, Julia Sundermeijer, Stefan Vissenberg en Richard Wellens.

Als coach waren Danny Birahy en Edward van den Heuvel aanwezig. Danny alleen op zaterdag en Edward tussen de wedstrijden van team 1 van TFS door die toevallig dit weekend een dubbelweekend moest afwerken in de Eredivisie.

Leuk was ook de aanwezigheid van onze sponsor MR Badminton die een druk bezochte stand hadden ingericht in de hal van de ingang van de sporthal.

Uitvoerig op alle wedstrijden ingaan is lastig, maar hierbij wel een korte impressie van wat er zoal gebeurde. Carlo stak soms letterlijk met zijn 13 jaar met kop en schouders boven de rest uit in de J2. Hij maakt grote sprongen in zijn spel en won niet alleen de herendubbel maar ook het enkelspel.

In de J5 speelde Jessy een uitstekend toernooi. Met veel inzet weet hij altijd ver te komen. Ook Jeroen Oomens laat in deze klasse zien dat hij zeker nog veel vooruitgang kan boeken. In het enkelspel weten beiden de poule door te komen. Jessy weet zelfs na een zeer spannende partij de halve finale te halen. Helaas konden Jeroen en Jessy samen geen partijen winnen in het dubbelspel. In het gemengddubbel wist Jessy wel de finale te halen en behaalde de 2e prijs.

In de J4 was de talentvolle Rens de enige deelnemer vanuit de BS. Hij behaalde de 2e plaats in zowel zijn enkelspel als dubbelspel.

In de J3 deden bij de heren Damian, Kevin, Kevin, Tobias, richard en Thijs mee. Bij de dames Melissa, Amber en Merel. Damian kon sinds lange tijd weer een beetje zonder pijn spelen, maar nam geen risico en liet het enkelspel voor wat het was. De J3 is een druk bezette groep waar je hard moet knokken om door de poule heen te komen en uiteraard ook een beetje geluk met de loting. Alleen Richard en Thijs wisten hun poule te winnen al moesten er in de poule van Thijs het aantal gewonnen  games de doorslag geven waardoor Tobias 2e werd in de poule. Ook Kevin Rip werd helaas 2e in de poule. Helaas wisten zowel Thijs als Richard de halve finales niet te halen. Bij de dames wist Melissa de poule winnend af te sluiten, maar in de halve finale verloor ze in een pittige driesetter. Zowel Merel als Amber deden er van alles aan om hun poule door te komen, maar beiden kwamen helaas niet verder. Thijs en Melissa reikten in het gemengddubbel tot de halve finale, waarin ze nipt in de derde game verloren. Kevin wist samen met Jaymie de eerste ronde niet te overleven. Kevin Klok lukte dat samen met Amber wel. Helaas bleef het daarbij, alhoewel een nipt verloren driesetter wel aangaf dat het er om spande. Amber en Merel kwamen in de damesdubbel net iets tekort om de poule door te komen. De heren Tobias en Thijs wisten samen in het dubbelspel de poulewedstrijden te winnen maar kwamen jammer genoeg niet door de halve finale heen. De beide Kevins speelden samen, maar troffen een loodzware poule. Wel leuke partijen, maar geen winst.  Damian wist in  dezelfde poule nog wel 2 partijen te winnen, maar dat bleek te weinig om de poule te winnen.

In de J1 regende het deze keer prijzen voor de Badmintonschool. Alleen in het damesenkelspel stond er niemand in de finale. Bij de heren toonde Stefan aan aan een goed seizoen bezig te zijn. Echt overtuigend een partij winnen is hem nog niet gegeven, maar hij wint ze wel allemaal dit weekend in zowel het enkelspel als dubbelspel met Jos. Samen met Cynthia bereikte hij ook de finale, maar werd daarin afgetroefd door Bradley (DKC) en Jessica (DKC). Cynthia bereikte op haar beurt de damesdubbelfinale samen met Maaike (BCRS) waarin het koppel in de spannende derde game een achterstand van 20-17 wist om te buigen in een winst met 22-20. Jos pakte de tweede prijs in het enkelspel na overigens een goed toernooi te hebben gespeeld. Ook hij maakt grote stappen dit seizoen. De overige deelnemers vanuit de BS verweerden zich goed, maar het aantal winstpartijen bleef zeer beperkt. Wel moet worden gezegd dat het niveau in de J1 hoog is en menigeen al hoofdklasse speelt.

Al met al weer een goed en leerzaam toernooi voor de deelnemers van de BS. In januari 2014 staat het RJC TFS Barendrecht op het programma. Deze is met 150 deelnemers al een paar weken helemaal vol. Dit geeft het succes weer van het circuit.

Badmintonschool Barendrecht ook op RSK aanwezig en RJC Delft.

Vorige week werden de regionale seniorenkampioenschappen verspeeld. Vanuit de A-selectie deden een aantal spelers en speelsters mee.

De 13-jarige Carlo van den Berge speelde mee in Tilburg met de Brabantse kampioenschappen. Daar behaalde hij knap de eerste plaats in het gemengddubbel in de categorie 8. In de herendubbel strandde jij in de halve finale. Zowaar geen slecht resultaat.

In Den Haag namen de volgende spelers en speelsters deel aan de RSK Zuid-West:

Manon Bos, Jerdi de Goeij, Indy de Goeij, Cynthia van den Heuvel, Ronald van den Heuvel, Jelmar Lagrouw,  Noah Louwerens, Nadine Nieuwdorp, Julia Sundermeijer en Stefan Vissenberg.

Jerdi speelde als enige in de categorie 4. Daar wist hij in de gemengddubbel heel knap de halve finale te halen door onder meer de eerst geplaatsten te verslaan. In de herendubbel werd zelfs de finale gehaald en kon een 2e prijs in ontvangst worden genomen.

In de categorie 6 namen Nadine, Cynthia, Jelmar en Stefan deel. Er kon een verrassende finaleplek worden genoteerd voor het gemengddubbel Cynthia en Stefan. Helaas geen eerste prijs, maar dat doet niets af aan dit resultaat.

In de categorie 8 namen Manon,. Indy, Ronald, Noah en Julia deel. Ronald wist in het herenenkel de 2e plek op te eisen. In de herendubbel met Noah en gemengddubbel met Manon wist hij de eerste prijs te pakken.

 

 

Afgelopen week nam een grote groep spelers en speelsters mee aan het RJC te Delft.  Vanuit alle selecties waren er deelnemers te weten, Thijs, Jos, Tobias,  Melissa, Indy, Kevin, Rens, Noah, Amber, Stijn, Jessy, Nadine, Jeroen, Merel, Kevin, Henry, Stefan, Richard en Stefan. Helaas moest Damian afhaken vanwege een blessure.

In de J1 behaalde Indy in het enkelspel de halve finales. Hetzelfde presteerde zij in het gemengddubbel met Noah. Jos en Stefan pakten de 2e plaats in het herendubbel. Stefan behaalde in het enkelspel ook de 2e plaats. Nadine wist als enige een eerste plaats te pakken in het damesdubbel in deze categorie.

In de J3 wisten Tobias, Richard en Thijs allemaal hun poule door te komen in het enkelspel. Richard liet zijn vooruitgang zien en behaalde knap de 2e plaats. Melissa behaalde in haar enkelspel ook nog de halve finale maar moest helaas hierin opgeven. Melissa bereikte samen met Thijs ook nog de halve finale in het gemengddubbel, daarin moesten zij helaas hun meerdere erkennen in opnieuw Richard met partner, die uiteindelijk 2e werden. Richard behaalde wel in de herendubbel de eerste prijs samen met Tobias. Richard nam hiermee drie prijzen mee naar huis.

In de J4 stonden Henry en Rens tegenover elkaar in de finale van het herenenkelspel. Zoals gebruikelijk laaiden de emoties tussen deze 2 vriendjes hoog op. Henry mocht de 1e prijs mee naar huis nemen. Rens werd ook 2e in de gemengddubbel. De herendubbel van onze 2 vrienden werd eenvoudig gewonnen.

Wederom een toernooi waar iedereen weer lekker heeft staan spelen. Het volgende RJC toernooi wordt gespeeld in Spijkenisse medio december. Eens kijken of we dezelfde winnaars kunnen noteren.

Dank aan de trainers/coaches Ton Both op de zaterdag en Danny Birahy op de zondag.

MR Badmintonschool Barendrecht in de prijzen op jeugdtoernooien.

Vorige week waren er meerdere jeugdtoernooien. De A-selectie nam grotendeels deel aan het junior master toernooi te Amersfoort. De B- en C-selectie namen deel aan het toernooi bij BC Mix uit Naaldwijk. Welke onderdeel uitmaakt van het Regionale Jeugdcircuit in Zuid-Holland.

In U15+ namen Carlo v.d. Berge en Indy de Goeij deel. Beiden deden het niet slecht en speelden naar behoren. In de poule van het enkelspel had Carlo pittige tegenstanders. Hij liet bij vlagen zien dat hij met zijn krachtige spel het tegenstanders moeilijk kan maken en de top in zijn leeftijdsklasse niet eens zo ver verwijderd is. Samen met Indy wist hij in een spannende partij de 2e ronde in het gemengddubbel te bereiken. Indy op haar beurt kwam haar poule in het enkelspel niet door. In de damesdubbel werd in drie games verloren.

In de U17 kwamen Jeroen Ham, Stefan Vissenberg, Jerdi de Goeij, Nadine Nieuwdorp in het veld. Bij de heren kwam Jeroen ietwat teleurstellend zijn poule niet door in het enkelspel. Stefan en Jerdi deden dat wel. Stefan zorgde daarna bijna voor een verrassing door in de 3e game met 19-14 voor te komen tegen Jasper Koppen. Jasper kwam dichterbij en Stefan blokkeerde bij de gedachte aan winst. Jasper won alsnog en zou een ronde later ook Jerdi uitschakelen, die in het enkelspel nog niet zijn draai heeft kunnen vinden, maar wel heel langzaam weer zijn vorm probeert terug te vinden. In de herendubbel verrasten Jeroen en Stefan wel door het als 3e geplaatste koppel Jerdi/Alex Terpstra uit te schakelen. In de kwartfinale werd in een driesetter dan toch weer nipt verloren. In het gemengddubbel pakte Jerdi samen met Ella Peters wel verrassend de 1e plaats. Een geweldige opsteker voor Jerdi. Nadine had sterke tegenstandsters in haar poule en kon vrijuit spelen, dit soms tot verrassing van de tegenstandsters. Helaas leverde dat geen winst op, maar wel een pluim voor Nadine.

In Naaldwijk was de deelname vanuit de school veel groter met 18 deelnemers. Thijs, Manon, Celeke, Tobias, Jos, Melissa, Ronald, Cynthia, Kevin, Rens, Noah, Jessy, Jochem, Jeroen, Merel, Kevin, Henry, Richard deden allemaal erg hun best.

In de J1 wist Jos v.d. Berg de finale te halen. Na eerder in de poule van Luke van Dorp (ex-BS) gewonnen te hebben, bleek nu Luke iets sterker in de finale. Bij de dames behaalde Cynthia v.d. Heuvel zeer verrassend de finale in het enkelspel. De eerste geplaatste Maaike Gardenier (BCRS) moest flink aan de bak maar won wel. In de herendubbel pakten Ronald en Noah de 2e prijs. In de gemengddubbel wist Jos ook de finale te halen, maar kon deze niet binnenslepen.

In de J2 probeerde Jochem de eer van de school hoog te houden. Jochem liet zien zeker op dit niveau thuis te horen, maar er is nog veel werk aan de winkel.

In de J3 wisten de meisjes Melissa Evengroen en Merel Oomens keurig hun poule in het enkelspel door te komen. Melissa wist de halve finale te halen, waarin ze wegens rugklachten op advies van de coach moest opgeven. Dat Melissa nog altijd vooruitgang boekt is wel duidelijk. Bij de heren kwamen Thijs v.d. Berg en Richard Wellens ook door hun poule heen. Richard was dichtbij de halve finale maar won helaas niet. Richard wist in het gemengddubbel nog wel knap de halve finale te halen.

In de J4 ging de winst in het herenenkel overtuigend naar Henry Tsui. Samen met de negenjarige soms wat behoorlijk onstuimige Rens won hij ook de herendubbel. Aan het gedrag van Rens op de baan hebben de coaches altijd hun handen vol. Jammer dat dat zijn talent niet ten goede komt. Maar hij is nog jong en dus nog een lange weg te gaan.

In de J5 wisten Jeroen Oomens en Jessy Molier erg knap de halve finale te halen in het herendubbel en is zeker een vermelding waard.

Al met al zeker geen slechte resultaten en de coaches hebben weer voldoende waardevolle punten van aandacht om mee te nemen naar de trainingen.

In november staat het RJC in Delft op de agenda en in december in Spijkenisse. Kortom meetpunten genoeg voor de jeugd van de MR Badmintonschool Barendrecht.

Badmintonschool Barendrecht scoort goed op RJC DKC.

De BS Barendrecht was weer een grote getale aanwezig op het eerste toernooi van het regionale jeugd circuit.

In de J2 wist Julia de damesdubbel te winnen evenals Cynthia die dat in de J1 deed.

Bij de meisjesenkels J3 behaalde Melissa een 3/4 plaats. Helaas moest ik haar als coach uit het toernooi halen vanwege behoorlijke rugklachten. In de J2 pakte Julia ook de eerste plaats in het enkelspel.

In de J4 wonnen Rens en Henry samen de herendubbel. In de J3 wisten Gerben en Richard heel knap de 2e prijs te pakken in de dubbel. In de J2 pakte Carlo de 1e prijs in het dubbelspel, terwijl in de J1 Stefan en Jos de tweede plek behaalde.

Bij de herenenkelspelen won Jessy Molier in de klasse J6. In de J4 werd Rens tweede met Henry op een derde plaats. In de J2 stond Carlo in de finale. Uiteindelijk besloot hij na overleg met mij als coach  (en masseur) om in de derde set op te geven vanwege een spierblessure in de bovenarm.

In de GD J4 behaalde Damian een knappe 2e plaats. In de GD behaalde Thijs en Melissa een gedeelde derde plaats. In de J2 was het opnieuw Carlo die een eerste prijs voor zich opeiste. Erg knap gezien zijn bovenarmblessure. In de J1 werden Cynthia en Stefan samen tweede. Ronald en Manon behaalde knap de halve finales.

Ik heb in dit verslag heel veel spelers en speelsters niet genoemd, maar het waren er 24 van onze Badmintonschool!! Dank ook aan Danny die zaterdag als coach aanwezig was.

Het volgende RJC is op 19/20 oktober bij BC Mix te Naaldwijk.

Resultaten JM Duinwijck Badmintonschool Barendrecht.

De badmintonschool had dit keer alleen deelnemers in U15 en U17.

In U15 traden Carlo, Julia en Indy aan. In de enkelspelen werd niet slecht gespeeld. Indy wist nog een wedstrijd te winnen. Carlo had twee driesetters, maar won niet. Julia moet nog duidelijk aan dit niveau wennen. In het damesdubbel werden Indy en Julia samen netjes tweede in de poule met 2 winstpartijen. In de herendubbel werd Carlo ook tweede in de poule na een zeer nipt verlies tegen de eerste geplaatsten. In het gemengddubbel moesten Carlo en Indy nog wennen aan elkaar maar werd er wel nog een partij gewonnen. Helaas te weinig voor een finaleplaats.

In de U17 kende de BS meerdere deelnemers. Stefan, Noah, Ronald, Thomas, Jeroen, Celeke en Nadine bij de dames. In de enkelspelen van de heren wist alleen Noah geen enkele partij te winnen. Thomas behaalde op gemiddelde nog de kwartfinale, maar kon helaas deze niet winnend afsluiten al speelde hij zeker geen slechte partij. Bij de dames wisten zowel Nadine als Celeke een partij te winnen. Celeke zat in een grotere poule en wist zelfs 2 partijen te winnen, waardoor ze als beste tweede in haar JM debuut in de halve finale stond van het enkelspel. Tegen de nummer 1 geplaatste had zij echter niets in te brengen.

Bij de herendubbels speelden Thomas en Jeroen goed tegen de eerste geplaatsten. Op matchpoint hadden Thomas en Jeroen de pech dat de shuttle net buiten de lijn belandde. De tegenstanders roken de winst en wonnen toch met 22-20. Erg zuur als je zo dichtbij bent, maar wel een pluim voor Thomas en Jeroen. Noah en Ronald debuteerden ook, maar komen nog veel snelheid en ervaring op dit niveau tekort. Celeke en Nadine speelden in hun damesdubbel niet slecht, terwijl ze voor het eerst samenspeelden. Ze wisten 2 damesdubbels te winnen van de 4 dus op zich een knappe prestatie. In het gemengddubbel met Noah speelde Celeke opnieuw leuke partijen, maar werd er niet gewonnen. Stefan wist met zijn partner nog wel een partij te winnen, maar kwam daarna ook nipt tekort.

Voor de coaches Ton en Edward een leerzaam weekend. Er is veel te doen en bij te schaven om de spelers en speelsters zich verder te laten ontwikkelen. Dit was wat dat betreft een uitstekend meetmoment. Ten opzichte van vorig seizoen is er in de breedte zeker beter gepresteerd. Klinkt gek, maar het is wel zo.

Volgende week het RJC toernooi te DKC. Opnieuw met veel deelnemers van de badmintonschool waarbij velen een tandje hoger moeten spelen dan vorig seizoen. Ik ben benieuwd naar de prestaties zo vroeg in het seizoen, want pas komende vrijdag start de badmintonschool met haar eerste training.

Badmintonschool Barendrecht gestart op toernooien.

Vrijdag 06 september gaat de MR Badmintonschool Barendrecht weer van start met de eerste trainingen. Dan hebben de kinderen uit de regio er weer hun eerste schoolweek opzitten, terwijl in andere regio’s de vakanties al weer lang achter de rug zijn.

In het weekend van 24/25 augustus stond al weer het eerste jeugdtoernooi op het programma waaraan meerdere spelers en speelsters van de nieuwe lichting van de badmintonschool aan deelnamen. Als dit het uitgangspunt is voor het komende seizoen dan wacht ons een loodzware opdracht, want de resultaten waren bijzonder goed.

In de U9 was het Rens Lagrouw, die op de eerste plaats eindigde in het enkelspel. In de U11 pakte hij ook in het gemengddubbel en het herendubbel met Henri Tsui zelfs de eerste plek. Henri wist ook in het enkelspel de eerste prijs te pakken ten koste van Damian Schouten. Kevin Klok bereikte nog de halve finale in het enkelspel. Kevin wist wel in het gemengddubbel de 2e prijs weg te slepen.

In de U15 was het nieuweling Carlo v.d. Berge die 2 prijzen pakte. In het enkelspel werd hij tweede en in het herendubbel eerste. Als laatste wist ook Julia Sundermeijer in de U15 in het gemengddubbel de eerste prijs te halen en in het damesdubbel de tweede prijs.

Een hele goede start van het seizoen 2013/2014. Komend weekend staat de Junior Master Duinwijck op het programma gevolgd door RJC DKC.

Verslag Milispec 2013.

Afgelopen weekend werd het RTC Milispec seniorentoernooi verspeeld in Berkel en Rodenrijs.

Velen van de Badmintonschool waren aanwezig. In de categorie 8 namen Indy, Nadine (alleen damesdubbel), Ronald en Noah deel. Manon moest helaas wegens ziekte afzeggen.

Indy werd knap 2e in het enkelspel, maar samen met Nadine won ze wel, zij het nipt, in drie sets de damesdubbel. Cynthia werd 2e in de damesdubbel en ook 2e in de gemengddubbel.

Ronald en Noah kwamen hun eerste rondes niet door.

Opmerkelijk en verrassend was dat Indy ook de 1e prijs in ontvangst mocht nemen voor het hele circuit aan RTC toernooien.

In de categorie 6 namen Nadine, Jelmar en Jeroen deel. Geen van allen wisten de eerste ronde te overleven in het enkelspel. In de dubbelspelen wist alleen Jeroen een ronde verder te komen.

In de categorie 4 had Danique zich ingeschreven. Zij wist nog wel de eerste ronde door te komen, maar kon daarna helaas ook huiswaarts keren al was het niet zonder slag of stoot, haar kennende.

In de categorie 1 wilde Ruben revanche nemen op zijn teleurstellende optreden op de NJK en hij slaagde hierin met grote klasse. In het enkelspel won hij verrassend met sterk spel van favoriet en eredivisiespeler Ralph Starren.  Eindelijk leken alle kwartjes een beetje te vallen bij Ruben. Het kan allemaal nog beter, maar dit begint er al een beetje op te lijken. Ook in de herendubbel met Ewout werd knap de finale gehaald. In de finale van de herendubbel leek de mentale pijp een beetje leeg en werd kansloos verloren. De enkelspelfinale tegen Ewout werd een gevecht tussen 2 personen die niet wilden verliezen. Alhoewel kwalitatief minder dan in de halve finale knokte Ruben zich naar een dik verdiende winst in de derde set met 23-21.  Zijn eerste echte categorie 1 overwinning en als het aan hem ligt zeker niet de laatste.

Hiermee werd voor mij als hoofdtrainer van de BS het seizoen 2012/2013 weer inspirerend afgesloten.  Hoogtepunten maar ook dieptepunten wisselden elkaar af. Echter ook dit seizoen heb ik weer veel spelers en speelsters van alle selecties een forse stap vooruit zien doen en dat is toch waar je als trainer blij van wordt en waardoor je weer zin krijgt in een nieuw seizoen.

Verslag NJK 2013.

Twee weken geleden werden de Nederlandse Jeugdkampioenschappen 2013 gespeeld in Tilburg.

Vanuit de Badmintonschool Barendrecht namen aan aantal spelers deel. In de U13 waren dat Jelle en Indy. Zij speelden samen de gemengddubbel en heel even leek er een sensatie in de lucht te hangen, maar in de derde ronde verloren ze nipt in drie sets van een geplaatst koppel. De halve finale lag voor het grijpen. Jelle en Indy speelden in hun enkelspelen naar vermogen en wisten nog wel een ronde door te komen, maar konden verder helaas geen potten breken. In de dubbelspelen behaalden beiden nog wel de kwartfinale.

In de U15 moest Jerdi de eer zien te redden. Jerdi had de pech in een toernooitje het weekend voor de NJK een schouderblessure te hebben opgelopen, waardoor het spelen van een fatsoenlijke smash geen optie meer was tijdens de NJK. Desondanks behaalde hij nog wel met de herendubbel de halve finale.

In de U17 deden Jeroen, Thomas, Stefan en Jos mee. Jeroen was als enige dichtbij de volgende ronde  en kreeg zelfs drie matchpoints, maar kon ze geen van allen verzilveren. Erg jammer, want het zat er echt in en het zou zeer verdiend zijn geweest. In de herendubbel wisten Stefan en Jos met goed spel de kwartfinales te bereiken.

In de U19 waren alle ogen gericht op Ruben. Hem werden kansen toegedicht in het enkelspel op een volgende ronde. Helaas kon Ruben geen moment in zijn spel komen en verloor hij kansloos. Ook dat is topsport. In de herendubbel trof hij de eerste geplaatsten en werd er badmintonles gegeven in verdedigen.

De resultaten mag je mager noemen, maar toch heeft iedereen zijn stinkende best gedaan er het beste van te maken. Volgend seizoen gaan we er gewoon weer voor.

Weer veel toernooien in mei 2013 voor Badmintonschool Barendrecht.

JM Arnhem

De maand mei begon met een sterk bezet internationaal junior master toernooi in Arnhem.

Vanuit de A-selectie van de badmintonschool namens Indy, Jerdi en Jelle deel.

Jerdi was nog niet helemaal hersteld van een schouderblessure als gevolg van een wat ongelukkige duik naar een shuttle tijdens een trainingspartijtje. Alleen met de herendubbel wist hij nog wel de halve finale te halen en verloor van een sterk Duits koppel. Indy wist nog wel een enkelpartij te winnen, maar haalde de zondag niet.  Jelle haalde helaas ook de zondag niet als was hij dichtbij in het gemengddubbel.

JM Tilburg

Een weekend later volgde het junior mastertoernooi in Tilburg.

Hieraan namen vanuit de A-selectie meerdere spelers deel. In de U17 Stefan, Jeroen, Thomas en Jos. In de U13 namen Jelle en Indy deel.

Jelle en Indy wisten in de gemengddubbel nog de kwartfinale te halen, maar verloren uiteindelijk in drie sets van een als tweede geplaatst koppel uit België. Helaas kon Jelle in de andere partijen slechts een enkele winstpartij binnen slepen. Indy wist in een goede wedstrijd haar eerste enkelspel te winnen. Helaas kon ze dat niveau niet vasthouden en verloor ze de volgende poulewedstrijd, waardoor er moest worden geteld, omdat alle speelsters een partij hadden gewonnen. Helaas ging Indy niet door.

 

In de U17 was het jammer dat veel spelers van de badmintonschool al gelijk tegen elkaar moesten al leverde het gelijk wel veel strijd op. Het was deze keer niet het weekend van Stefan. Veel fouten en erg slordig. Jeroen wist wel de poule door te komen en door te stoten naar de zeer verdiende halve finale. Hij verloor nipt van de 1e geplaatste. Een knap resultaat. Jeroen maakt ook grote sprongen in zijn spel de laatste maanden. Samen met Thomas werd een zeer verdienstelijke herendubbel gespeeld, waar je vooraf op papier weinig kansen in zag. Jammer dat op belangrijke momenten niet kon worden doorgedrukt. Jos was dit keer de verrassing voor mij. Hij speelde zaterdag gewoon goed. Alles lukte en iedereen vroeg zich af wie hij was. In een sterke poule won hij in zware en lange driesetters van spelers waar je dat absoluut niet zou verwachten. Spierpijn lag natuurlijk op de loer en dat bleek ook zondag zo te zijn. In de kwartfinale was het allemaal een stuk minder dat op zaterdag. Jammer, maar wel een enorme opkikker om op trainingen nog een stapje harder te lopen en te werken aan de conditie.

 

JM Finaledag

De Badminton Business Netwerk Junior Master Finale 2013 te Berkel en Rodenrijs was het sluitstuk van een lang seizoen met veel JM toernooien. Complimenten voor Jelle en Jerdi die zich beiden hadden weten te kwalificeren voor dit toernooi. Dat slagenvastheid belangrijk is, weten we allemaal. Jerdi speelde zeker niet slecht, maar teveel slordigheden en ongedwongen fouten brachten hem slechts de derde plek in de poule, waar er zeker kansen lagen op meer.

Jelle speelt altijd beter tegen sterkere tegenstanders. Zo ook nu tegen een sterke Belg. Helaas wist hij deze niet te winnen. In de verliezerpoule liet Jelle opnieuw zien over goede slagen te beschikken. Helaas leverde het geen prijzen op. Jelle heeft trouwens aangegeven te stoppen met badminton en te gaan voetballen. Erg jammer, maar in de wetenschap dat hij ook leuk kan voetballen wens ik hem daarin ook heel veel succes en met name heel veel plezier. Wellicht weer tot over een jaartje. Wie weet.