Weer veel toernooien in mei 2013 voor Badmintonschool Barendrecht.

JM Arnhem

De maand mei begon met een sterk bezet internationaal junior master toernooi in Arnhem.

Vanuit de A-selectie van de badmintonschool namens Indy, Jerdi en Jelle deel.

Jerdi was nog niet helemaal hersteld van een schouderblessure als gevolg van een wat ongelukkige duik naar een shuttle tijdens een trainingspartijtje. Alleen met de herendubbel wist hij nog wel de halve finale te halen en verloor van een sterk Duits koppel. Indy wist nog wel een enkelpartij te winnen, maar haalde de zondag niet.  Jelle haalde helaas ook de zondag niet als was hij dichtbij in het gemengddubbel.

JM Tilburg

Een weekend later volgde het junior mastertoernooi in Tilburg.

Hieraan namen vanuit de A-selectie meerdere spelers deel. In de U17 Stefan, Jeroen, Thomas en Jos. In de U13 namen Jelle en Indy deel.

Jelle en Indy wisten in de gemengddubbel nog de kwartfinale te halen, maar verloren uiteindelijk in drie sets van een als tweede geplaatst koppel uit België. Helaas kon Jelle in de andere partijen slechts een enkele winstpartij binnen slepen. Indy wist in een goede wedstrijd haar eerste enkelspel te winnen. Helaas kon ze dat niveau niet vasthouden en verloor ze de volgende poulewedstrijd, waardoor er moest worden geteld, omdat alle speelsters een partij hadden gewonnen. Helaas ging Indy niet door.

 

In de U17 was het jammer dat veel spelers van de badmintonschool al gelijk tegen elkaar moesten al leverde het gelijk wel veel strijd op. Het was deze keer niet het weekend van Stefan. Veel fouten en erg slordig. Jeroen wist wel de poule door te komen en door te stoten naar de zeer verdiende halve finale. Hij verloor nipt van de 1e geplaatste. Een knap resultaat. Jeroen maakt ook grote sprongen in zijn spel de laatste maanden. Samen met Thomas werd een zeer verdienstelijke herendubbel gespeeld, waar je vooraf op papier weinig kansen in zag. Jammer dat op belangrijke momenten niet kon worden doorgedrukt. Jos was dit keer de verrassing voor mij. Hij speelde zaterdag gewoon goed. Alles lukte en iedereen vroeg zich af wie hij was. In een sterke poule won hij in zware en lange driesetters van spelers waar je dat absoluut niet zou verwachten. Spierpijn lag natuurlijk op de loer en dat bleek ook zondag zo te zijn. In de kwartfinale was het allemaal een stuk minder dat op zaterdag. Jammer, maar wel een enorme opkikker om op trainingen nog een stapje harder te lopen en te werken aan de conditie.

 

JM Finaledag

De Badminton Business Netwerk Junior Master Finale 2013 te Berkel en Rodenrijs was het sluitstuk van een lang seizoen met veel JM toernooien. Complimenten voor Jelle en Jerdi die zich beiden hadden weten te kwalificeren voor dit toernooi. Dat slagenvastheid belangrijk is, weten we allemaal. Jerdi speelde zeker niet slecht, maar teveel slordigheden en ongedwongen fouten brachten hem slechts de derde plek in de poule, waar er zeker kansen lagen op meer.

Jelle speelt altijd beter tegen sterkere tegenstanders. Zo ook nu tegen een sterke Belg. Helaas wist hij deze niet te winnen. In de verliezerpoule liet Jelle opnieuw zien over goede slagen te beschikken. Helaas leverde het geen prijzen op. Jelle heeft trouwens aangegeven te stoppen met badminton en te gaan voetballen. Erg jammer, maar in de wetenschap dat hij ook leuk kan voetballen wens ik hem daarin ook heel veel succes en met name heel veel plezier. Wellicht weer tot over een jaartje. Wie weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *