Verslag Milispec 2013.

Afgelopen weekend werd het RTC Milispec seniorentoernooi verspeeld in Berkel en Rodenrijs.

Velen van de Badmintonschool waren aanwezig. In de categorie 8 namen Indy, Nadine (alleen damesdubbel), Ronald en Noah deel. Manon moest helaas wegens ziekte afzeggen.

Indy werd knap 2e in het enkelspel, maar samen met Nadine won ze wel, zij het nipt, in drie sets de damesdubbel. Cynthia werd 2e in de damesdubbel en ook 2e in de gemengddubbel.

Ronald en Noah kwamen hun eerste rondes niet door.

Opmerkelijk en verrassend was dat Indy ook de 1e prijs in ontvangst mocht nemen voor het hele circuit aan RTC toernooien.

In de categorie 6 namen Nadine, Jelmar en Jeroen deel. Geen van allen wisten de eerste ronde te overleven in het enkelspel. In de dubbelspelen wist alleen Jeroen een ronde verder te komen.

In de categorie 4 had Danique zich ingeschreven. Zij wist nog wel de eerste ronde door te komen, maar kon daarna helaas ook huiswaarts keren al was het niet zonder slag of stoot, haar kennende.

In de categorie 1 wilde Ruben revanche nemen op zijn teleurstellende optreden op de NJK en hij slaagde hierin met grote klasse. In het enkelspel won hij verrassend met sterk spel van favoriet en eredivisiespeler Ralph Starren.  Eindelijk leken alle kwartjes een beetje te vallen bij Ruben. Het kan allemaal nog beter, maar dit begint er al een beetje op te lijken. Ook in de herendubbel met Ewout werd knap de finale gehaald. In de finale van de herendubbel leek de mentale pijp een beetje leeg en werd kansloos verloren. De enkelspelfinale tegen Ewout werd een gevecht tussen 2 personen die niet wilden verliezen. Alhoewel kwalitatief minder dan in de halve finale knokte Ruben zich naar een dik verdiende winst in de derde set met 23-21.  Zijn eerste echte categorie 1 overwinning en als het aan hem ligt zeker niet de laatste.

Hiermee werd voor mij als hoofdtrainer van de BS het seizoen 2012/2013 weer inspirerend afgesloten.  Hoogtepunten maar ook dieptepunten wisselden elkaar af. Echter ook dit seizoen heb ik weer veel spelers en speelsters van alle selecties een forse stap vooruit zien doen en dat is toch waar je als trainer blij van wordt en waardoor je weer zin krijgt in een nieuw seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *