Badmintonschool Barendrecht scoort goed op RJC Spijkenisse.

Op het alweer vierde druk bezochte toernooi van het Regionale Jeugdcircuit in Zuid-Holland was het dit keer de beurt aan BCRS in Spijkenisse. Een uitstekende organisatie, veel gezelligheid maar wel vroeg op voor alle deelnemers en op de finaledag een pittig lange dag.

De Badmintonschool Barendrecht was ruim vertegenwoordigd met 22 deelnemers:

Carlo van den Berge, Thijs van den Berg, Manon Bos, Jos van den Berg, Tobias Blaauw, Melissa Evengroen, Indy de Goeij, Cynthia van den Heuvel, Ronald van den Heuvel, Kevin Klok, Rens Lagrouw, Noah Louwerens, Jessy Molier, Amber Meinen, Nadine Nieuwdorp, Jeroen Oomens, Merel Oomens, Kevin Rip, Damian Schouten, Julia Sundermeijer, Stefan Vissenberg en Richard Wellens.

Als coach waren Danny Birahy en Edward van den Heuvel aanwezig. Danny alleen op zaterdag en Edward tussen de wedstrijden van team 1 van TFS door die toevallig dit weekend een dubbelweekend moest afwerken in de Eredivisie.

Leuk was ook de aanwezigheid van onze sponsor MR Badminton die een druk bezochte stand hadden ingericht in de hal van de ingang van de sporthal.

Uitvoerig op alle wedstrijden ingaan is lastig, maar hierbij wel een korte impressie van wat er zoal gebeurde. Carlo stak soms letterlijk met zijn 13 jaar met kop en schouders boven de rest uit in de J2. Hij maakt grote sprongen in zijn spel en won niet alleen de herendubbel maar ook het enkelspel.

In de J5 speelde Jessy een uitstekend toernooi. Met veel inzet weet hij altijd ver te komen. Ook Jeroen Oomens laat in deze klasse zien dat hij zeker nog veel vooruitgang kan boeken. In het enkelspel weten beiden de poule door te komen. Jessy weet zelfs na een zeer spannende partij de halve finale te halen. Helaas konden Jeroen en Jessy samen geen partijen winnen in het dubbelspel. In het gemengddubbel wist Jessy wel de finale te halen en behaalde de 2e prijs.

In de J4 was de talentvolle Rens de enige deelnemer vanuit de BS. Hij behaalde de 2e plaats in zowel zijn enkelspel als dubbelspel.

In de J3 deden bij de heren Damian, Kevin, Kevin, Tobias, richard en Thijs mee. Bij de dames Melissa, Amber en Merel. Damian kon sinds lange tijd weer een beetje zonder pijn spelen, maar nam geen risico en liet het enkelspel voor wat het was. De J3 is een druk bezette groep waar je hard moet knokken om door de poule heen te komen en uiteraard ook een beetje geluk met de loting. Alleen Richard en Thijs wisten hun poule te winnen al moesten er in de poule van Thijs het aantal gewonnen  games de doorslag geven waardoor Tobias 2e werd in de poule. Ook Kevin Rip werd helaas 2e in de poule. Helaas wisten zowel Thijs als Richard de halve finales niet te halen. Bij de dames wist Melissa de poule winnend af te sluiten, maar in de halve finale verloor ze in een pittige driesetter. Zowel Merel als Amber deden er van alles aan om hun poule door te komen, maar beiden kwamen helaas niet verder. Thijs en Melissa reikten in het gemengddubbel tot de halve finale, waarin ze nipt in de derde game verloren. Kevin wist samen met Jaymie de eerste ronde niet te overleven. Kevin Klok lukte dat samen met Amber wel. Helaas bleef het daarbij, alhoewel een nipt verloren driesetter wel aangaf dat het er om spande. Amber en Merel kwamen in de damesdubbel net iets tekort om de poule door te komen. De heren Tobias en Thijs wisten samen in het dubbelspel de poulewedstrijden te winnen maar kwamen jammer genoeg niet door de halve finale heen. De beide Kevins speelden samen, maar troffen een loodzware poule. Wel leuke partijen, maar geen winst.  Damian wist in  dezelfde poule nog wel 2 partijen te winnen, maar dat bleek te weinig om de poule te winnen.

In de J1 regende het deze keer prijzen voor de Badmintonschool. Alleen in het damesenkelspel stond er niemand in de finale. Bij de heren toonde Stefan aan aan een goed seizoen bezig te zijn. Echt overtuigend een partij winnen is hem nog niet gegeven, maar hij wint ze wel allemaal dit weekend in zowel het enkelspel als dubbelspel met Jos. Samen met Cynthia bereikte hij ook de finale, maar werd daarin afgetroefd door Bradley (DKC) en Jessica (DKC). Cynthia bereikte op haar beurt de damesdubbelfinale samen met Maaike (BCRS) waarin het koppel in de spannende derde game een achterstand van 20-17 wist om te buigen in een winst met 22-20. Jos pakte de tweede prijs in het enkelspel na overigens een goed toernooi te hebben gespeeld. Ook hij maakt grote stappen dit seizoen. De overige deelnemers vanuit de BS verweerden zich goed, maar het aantal winstpartijen bleef zeer beperkt. Wel moet worden gezegd dat het niveau in de J1 hoog is en menigeen al hoofdklasse speelt.

Al met al weer een goed en leerzaam toernooi voor de deelnemers van de BS. In januari 2014 staat het RJC TFS Barendrecht op het programma. Deze is met 150 deelnemers al een paar weken helemaal vol. Dit geeft het succes weer van het circuit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *