Jaarlijks archief: 2022

Mooie toernooiresultaten

Na twee seizoenen met eigenlijk nauwelijks toernooien is het dit seizoen eindelijk weer een beetje op gang gekomen. Nog lang niet alle senioren- en jeugdtoernooien vinden doorgang, maar een groot aantal inmiddels wel en dat is voor de spelers en speelsters natuurlijk fantastisch nieuws.

Ook onze Badmintonschool heeft een aantal spelers en speelsters die aan toernooien deelnemen. Zo proberen Sophie en Nonya aan te haken bij het hogere niveau, speelt Liam jeugdtoernooien en komen we Rens, Jessy en Megan bij een aantal seniorentoernooien tegen. Zowel Jessy als Megan deden vorige week goede zaken tijdens een seniorentoernooi in Dongen.

Foto: Prijsuitreiking Jessy Molier in Dongen

Zo wist Jessy in Dongen zowel in het dubbelspel, samen met Dion Hoegen, als in het enkelspel de 2e prijs in de wacht te slepen.

Foto: Prijsuitreiking Megan Molier in Dongen

Megan deed er nog een schepje bovenop en werd tweede in de damesdubbel. Zij veroverde knap de eerste plaats in het damesenkel.

Samen speelden Jessy en Megan het gemengddubbel. Helaas verloren ze in de halve finale van de latere winnaars. De halve finale bleek een week eerder ook al het eindstation tijdens een toernooi in Almere.

Er volgen nog een aantal leuke senioren- en jeugdtoernooien waarop onze spelers en speelsters zich kunnen meten met anderen.

En de shuttles vliegen weer

Na op 18 december 2021 de laatste training in 2021 te hebben gegeven, was er weer een lockdown. Het was te verwachten, maar het viel iedereen ook best zwaar. Vooral het niet doorgaan op het laatste moment van de regiokampioenschappen eind november was een enorme domper.

Begin januari 2022 werd nog twee keer een buitentraining verzorgd, waarna we op 15 januari eindelijk weer de sporthal in mochten. Daar werd dan ook gelijk gebruik van gemaakt. De hele groep gaf aan het spelen enorm gemist te hebben. De inzet was weer gelijk goed en er werd weer fanatiek getraind.

De situatie lijkt op afzienbare termijn weer naar normaal terug te keren. Laten we hopen dat ook dan weer de kompetities en toernooien weer normaal doorgang kunnen vinden.

Voorlopig kunnen we weer wedstrijden spelen en trainen en dat is voor nu het belangrijkste.