BS Barendrecht actief in Boxtel

Gisteren werd in Boxtel een teamtoernooi gespeeld met deelname vanuit meerdere badmintonscholen. Dit alles geheel georganiseerd door de hooftrainer van de Noord-Brabantse Badminton Jeugdselectie Leon Florentinus. Met de hulp van sponsor Dunlop en de gemeente Boxtel was deelname geheel gratis. Met badmintonscholen uit onder meer Utrecht, Almelo, Etten-Leur, Barendrecht en natuurlijk de NBBJ zelf was de zaal met twaalf banen lekker gevuld en konden vele teamwedstrijden worden afgewerkt onder leiding van de de wedstrijdleider Alex van Zaanen.

BS Barendrecht trad aan met Nonya Meskers, Sophie van Dijk, Liam Birahy en gastspeler Senna van den Breukel in de categorie U17/U19. Een pittige categorie zo zou al snel blijken.

De teamwedstrijden bestonden uit GD, DE, HE, HD en DD. Dit betekende dat iedereen twee onderdelen speelde. Gedurende de dag kreeg iedereen de kans om minimaal twee keer het enkelspel te spelen. Onze categorie bestond uit twee poules. Wij zaten eerst in een poule van drie door afzeggingen, waardoor we een uurtje laten dan gepland pas van start hoefden. Daarna was het ook de hele dag achter elkaar door spelen.

De eerste wedstrijd werd met 3-2 gewonnen. Hierbij bleek achteraf de nipte overwinning (30-29) van Sophie in haar enkelspel van cruciaal belang. De volgende wedstrijd werd daarna verloren. Dankzij de eerste overwinning belandde we alsnog in de winnaarspoule met vier teams. Soms hadden de heren het moeilijk en soms hadden de dames weer forse tegenstand. In de laatste wedstrijd, dus na al per persoon acht vaak pittige wedstrijden in de benen te hebben, werd tegen de favoriet aangetreden. Hierin zaten als heren de Nederlands Kampioen U15 in het enkelspel en dubbelspel. Kortom een mooie uitdaging.

De dames Nonya en Sophie deden wat ze konden maar de tegenstand was gewoon te groot. Sophie had zoveel gegeven deze dag dat ze haar enkelspel moest opgeven vanwege de verzuring in haar benen.

Liam en Senna hadden beiden vandaag soms al prima wedstrijden laten zien eigenlijk in alle onderdelen, maar nu kwam het erop aan. Liam had in zijn gemengddubbel met Nonya weinig in te brengen. In de herendubbel ging het tot het laatste moment gelijk op. Helaas werd deze nipt verloren ondanks goede kansen op winst. Senna speelde daarvoor al een hele mooie wedstrijd in zijn enkelspel. Ook hier spanning tot het laatste moment. Getuige de vele toeschouwers bij deze wedstrijd was het niveau hoog met mooie ralleys. Iets teveel eigen foutjes deed de wedstrijd kantelen naar de tegenstander.

Uiteindelijk viel het team niet in de prijzen en kon iedereen moe gestreden met veel wedstrijden in de benen en mooie leermomenten weer naar huis. Senna bedankt voor het willen meedoen mede namens Sophie, Nonya en Liam. Een goed georganiseerd toernooi was het zeker en daarvoor veel dank naar de organisatie.

Ik kan als coach terugkijken op een voor herhaling vatbaar evenement met twintig wedstrijden waarin ik mijn spelers aan het werk kon zien. Uiteraard vele aandachtspunten genoteerd waar we het komende seizoen weer hard aan gaan werken.

Zoals ik met de aanwezige collega-trainers besprak is training geven meer dan alleen baanuren draaien. Het coachen en zien hoe spelers technisch, tactisch en mentaal reageren in spelsituaties tegen verschillende soms onbekende tegenstanders is iets wat je op trainingen nooit kunt nabootsen. Dat betekent investeren in tijd waarbij de spelers centraal staan. En juist het investeren in tijd is iets wat ik de laatste jaren steeds minder tegenkom of de bereidheid daartoe mis. Ik heb in ieder geval genoten van mijn spelers en speelsters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *