Jaarlijks archief: 2017

De Badmintonschool Barendrecht sluit haar deuren

Sommigen hadden het via de wandelgangen al vernomen, maar inderdaad de Badmintonschool Barendrecht stopt. Het aantal aanmeldingen voor het komende seizoen is onvoldoende om de inhoud en kwaliteit te kunnen bieden wat van een gecertificeerde Badmintonschool mag worden verwacht volgens de normen van het bestuur en de trainers.

Natuurlijk erg jammer om na acht succesvolle seizoenen het besluit te moeten nemen om te stoppen, maar aan de andere kant kunnen we ook terugkijken op hele mooie jaren met zeer veel hoogtepunten.

Alle (voormalige) ca. 85 spelers en speelsters, ouders, sponsors. bestuur, trainers en begeleiders evenals The Flying Shuttle die ons de zaalruimte beschikbaar stelde, willen we allemaal hartelijk danken voor hun inzet en motivatie om van de Badmintonschool Barendrecht een succes te maken.

namens het bestuur en de trainers

Het slotstuk NJK

De Nederlandse Jeugdkampioenschappen werden dit weekend gespeeld in Tilburg.

In de voorbeschouwing had ik al aangegeven welke kansen er zo links en rechts lagen voor onze spelers en speelsters.

In de U17 wist Kaylee in het enkelspel net niet een ronde verder te komen. In het gemengddubbel lukte dat nog wel. In het dubbelspel werd in drie sets nipt verloren. Remco haalde zoals verwacht in het dubbelspel wel de halve finale. En zelfs daar lagen zeker kansen op meer. Soms zat het net even tegen.  In de overige onderdelen ging het licht redelijk snel uit. Remco kampte vrijdagavond nog met enorme rugklachten, dus de halve finale herendubbel is dan wel knap.

In de U15 waren het Damian, Maurice en Karlijn die de eer hoog moesten houden. Maurice had een pittige loting en wist het zijn tegenstander in het enkelspel  moeilijk te maken. Helaas verloor hij met 21-19 in de derde set. In de gemengddubbel met Karlijn kwam hij nog wel een ronde verder om daarna uiteindelijk tegen de latere finalisten te worden uitgeschakeld. Karlijn op haar beurt kwam in het enkelspel niet in haar ritme en verloor. In het dubbelspel bereikte ze samen met Chloë wel de kwartfinale.  Damian speelde in zijn enkelspel naar behoren en bereikte dan ook terecht de kwartfinale waarin hij verloor van de latere winnaar van het toernooi. In de dubbelspelen ging Damian onverwacht eerder onderuit dan vooraf werd voorspeld. Erg jammer natuurlijk temeer daar er zeker in het herendubbel kansen lagen op een finaleplek.

In de U13 waren er naast Chloë ook nog Jessy en Royce die deelnamen.  Beide heren behaalden in het herendubbel de halve finale. Royce wist zowel in het enkelspel als gemengddubbel nog een ronde te overleven. Jessy lukte dat alleen in het enkelspel om daarna te verliezen van de latere winnaar van het toernooi.

De absolute winnares van dit weekend was Chloë, die als eerstejaars de titel in het enkelspel voor zich opeiste.  Een knappe en mooie prestatie. In het gemengddubbel wist ze ook nog de halve finale te halen.

Het seizoen komt hiermee weer ten einde. Het zit er weer op.

 

NJK in aantocht

De NJK wordt komend weekend gespeeld in Tilburg. Vanuit de Badmintonschool doen er een aantal spelers en speelsters mee.

Karlijn, Chloē, Remco, Royce, Jessy, Damian, Kaylee en Maurice gaan allemaal proberen om in ieder geval de zondag  te halen. Ook nu weer is het toernooi heel sterk bezet.

Bij de herenenkel in de U13 heeft Jessy een redelijke loting. Eindelijk niet weer geloot tegen Rens. Het behalen  van de kwartfinale lijkt zeker mogelijk, maar daarna zal hij echt alles uit de kast moeten halen om de halve finales te bereiken.  De gemengddubbel lootte hij gelijk tegen Chloë  echter in de herendubbel, helaas zonder de geblesseerde Thomas, heeft Jessy een betere loting. Na mogelijk winst staan de eerste geplaatsten op het schema. Chloë is in het enkelspel als derde geplaatst. Zij heeft een goede kans om de zondag te halen. De damesdubbel speelt ze samen met Karlijn in de U15. De kwartfinale ligt binnen bereik, echter dan moeten ze tegen een kaliber wat op dit moment nog te hoog lijkt gegrepen.  In de U13 komt ook Royce nog in actie.  Hij heeft in alle onderdelen zeker kans om minimaal  een ronde verder te komen.

In U15 speelt Karlijn naast de damesdubbel ook nog het enkelspel en gemengddubbel samen met Maurice. Het enkelspel is zeer sterk bezet. Ze speelt gelijk tegen een geplaatste speelster waarin ze zeker niet kansloos is. Karlijn heeft dit seizoen tegen veel geplaatste speelsters een keer gewonnen of zeker niet slecht gespeeld. Zij kan zeker verrassen, maar als ze de zondag haalt zal dat zeker iedereen verbazen. In de gemengddubbel is de eerste ronde wel te doen, maar daarna zal het heel lastig worden en is  meer nodig dan een sterke verdediging. Maurice heeft in zijn enkelspel gelijk een pittige tegenstander. Mocht hij daarvan winnen kan hij zomaar de kwartfinale halen, wat in dit sterke deelnemersveld heel goed zou zijn. Damian heeft in zijn enkelspel het doel om de kwartfinale  te halen alvorens daar tegen de nummer 1  van de lijst  te mogen strijden. Dat bereiken zal al lastig genoeg zijn. In het gemengddubbel zijn er kansen om de zondag te halen, maar dan moet onderweg wel even gewonnen worden van de nummer 2 op de lijst.  In de herendubbel moet het halen van de zondag zeker mogelijk zijn. Betekent wel hard werken en een sterke eigen service als basis.

In de U17 heeft Kaylee te maken met speelsters die op Eredivisieniveau spelen. Een ronde verder komen in het enkelspel en gemengddubbel is dan pure winst. In het dubbelspel liggen mogelijkheden om zelfs 2 ronden door te komen.  Remco heeft het zijn enkelspel en gemengddubbel niet getroffen met de loting. Niets te verliezen, dus wie weet of hij kan verrassen. In het dubbelspel liggen er wel mogelijkheden om de zondag te halen. Dat zou een mooi resultaat zijn.

Door het laat verplaatsen van de NJK naar deze datum kan ik er zelf op zaterdag in ieder geval niet bij zijn als coach. Stefan is in ieder geval wel aanwezig. Zondag ben ik er wel bij. Het zou geweldig zijn als ik iedereen op zondag nog zou aantreffen op de baan. Realiteit doet mij helaas anders vermoeden, maar wie weet. ….

 

 

Voorbereidingen nieuwe seizoen

Na de geslaagde selectieavond hebben alle kandidaten inmiddels bericht gehad of ze komend seizoen in aanmerking komen voor een plekje bij de Badmintonschool Barendrecht. Vanwege de verhuizing naar de maandagavond zijn de huidige groepen gevraagd om opnieuw aan te geven of ze door willen gaan bij de Badmintonschool. Inmiddels druppelen de eerste reacties binnen. Ook het komende seizoen willen we minimaal dezelfde kwaliteit bieden als het afgelopen seizoen, maar dat kan natuurlijk alleen als we weer voldoende aanmeldingen binnen krijgen. Voorlopig ziet dat er hoopvol uit.

Wisselende resultaten bij finales JM circuit

Soms hoop je op meer en soms reken je er niet op en wordt je verrast. Zo kan ik dat wellicht het beste omschrijven al je kijkt naar de resultaten van afgelopen zaterdag toen in Den Bosch de finales werden gespeeld van het Junior Master circuit.

De hoop is gebaseerd op het feit dat je weet dat spelers en speelsters beter kunnen presteren, maar dat het wachten is op het juiste moment dat alles op zijn plaats valt. Op enkele toernooien is dat trouwens al gebeurd en dat geeft aan dat we nog altijd goed bezig zijn op de Badmintonschool.

Laten we beginnen met de heren. Remco van der Lee speelde zijn allerlaatste JM toernooi. Hij worstelt met zijn vorm en dat vreet aan hem. Ook gisteren was dat weer het geval. Hij liet soms eindelijk even zien wat hij met zijn lengte en techniek allemaal kan met zijn goede geplaatste aanvallende slagen vanuit het achterveld en sterke netspel. Dat geeft in ieder geval weer vertrouwen voor de toekomst.  Damian Schouten speelt de laatste paar maanden een goed niveau met als uitschieter JM BCRS. Vertrouwen en rust in zijn spel is belangrijk. Damian is altijd zeer gedreven waarbij geduld niet iets is wat je je bij hem kunt voorstellen. Gecontroleerd spelen onder spanning is iets wat bij hem nog verder moet groeien. Spanning doet iets met je lichaam en met name je onderarm. Nu nam hij op belangrijke momenten net even de verkeerde beslissing  en kwam hij zijn sterke poule net niet door. Dit tot grote frustratie van hemzelf. Begrijpelijk en dat mag ook.  Maurice Tjan is ook zeer gedreven om het beste uit zichzelf te halen. Hij is sterk aan het net en beheert bovenhands al meerdere schijn- en aanvallende slagen. Zijn scorend vermogen is helaas nog iets te gering, maar dat gaat zeker nog veranderen als hij nog wat gaat groeien en meer kracht gaat krijgen. Maurice wist wel knap zijn poule door te komen en werd uitgeschakeld in de kwartfinale.  Maurice toonde aan zijn weg om aansluiting te vinden bij de top gevonden te hebben. Kwestie van doorgaan en veel partijen op dit niveau blijven spelen.  Als laatste Jessy Molier. Ook bij hem veel gedrevenheid om zo veel mogelijk punten te scoren tegen tegenstanders waar hij bij voorbaat kansloos wordt geacht. Jessy legt zich daar niet bij neer en gaat voor ieder punt. Dat maakt Jessy een goede kanshebber voor de toekomst. Jessy speelt slim, maakt zich ogenschijnlijk nauwelijks druk en geniet ook van de mooie punten die hij soms maakt. Geen frustratie na verlies, maar gewoon de volgende keer beter en hard blijven werken op trainingen. Jessy komt nog wat diepte in zijn slagen tekort vanuit het achterveld, zeker als het slagentempo omhoog gaat. Maar ook dat gaat nog goed komen met zijn groei en trainingsinzet.

Bij de dames begin ik met de jongste Megan Molier. Iemand die zich niet de kaas van het brood laat eten en een gedrevenheid laat zien, die ongekend is. Door het gebrek aan lengte en de kracht moet zij het echt hebben van slim spel en dat lukt heel aardig. Dat bracht haar nu ook in de kwartfinale.  Een hele mooie prestatie in dit deelnemersveld. Dan Karlijn van der Lee. Ook zeker gedreven, maar nog teveel kijkend naar de negatieve dingen en dan met name de slagen die fout gaan, terwijl ze de partij wel wint. Op zich is kritiek op jezelf een goede eigenschap voor topsporters, maar laat het niet doorslaan naar negativiteit, want dat tast dan weer je prestatie aan. Karlijn verraste iedereen door de halve finale te halen en daarmee een kroon op de mooie vooruitgang die ze dit seizoen heeft laten zien. Uiteindelijk haalde ze in de halve finale niet meer haar niveau en verloor ze van degene van wie ze vorig week nog verrassend wist te winnen. Iedereen lijkt dus steeds meer op de hoede voor Karlijn en dat is een ontwikkeling die je graag wilt zien. Als laatste Chloë Li. Zij was favoriet voor de eindoverwinning in haar categorie U13. Eigenlijk verliep het toernooi tot aan de finale redelijk soepeltjes. Dat ook zij geen robot is, bleek uiteindelijk in de finale. Zij haalde niet haar niveau, uiteraard ook door de druk die haar tegenstandster haar oplegde. Chloē is een natuurtalent waarbij wel gemakzucht op de loer ligt. Zij lijkt niet wakker te liggen van winst of verlies en komt op iedereen lekker ontspannen over en dat is op zich ook een goede eigenschap. Ik blijf als trainer ook kritisch naar haar toe, want  met alleen talent bereik je niet de absolute top.

Wellicht een wat uitgebreider verslag, maar dit schetst denk ik wel een mooi beeld van de spelers en speelsters die ik heb zien spelen. De mentale component in wedstrijden blijkt keer op keer belangrijk en wordt ook steeds belangrijker. Het zelflerend vermogen, wat gebeurt er op de baan, wat doet de tegenstander en hoe moet ik daar op anticiperen, zijn aspecten die je op trainingen door het ontbreken van wedstrijdspanning, nauwelijks kunt trainen. Als je als trainer ook niet komt kijken naar wedstrijden weet je ook niet hoe spelers acteren tijdens wedstrijden en hoe ze reageren op spelsituaties.  Door er alleen al over te praten met de kinderen en ze een spiegel voor te houden, maak je weer kleine stapjes in de ontwikkeling van de kinderen.

Ook komend seizoen zal de BS weer actief aanwezig zijn bij wedstrijden van onze kinderen.

Veranderingen komend seizoen voor de Badmintonschool Barendrecht

Vanaf september 2017 zal de dinsdagavond in sporthal Lagewei te Barendrecht worden ingeruild voor de maandagavond in sporthal Tienvoet te Heinenoord.  Dit ligt op circa 5-10 minuten rijden van de huidige locatie in Barendrecht.

Ook de tijden worden gunstiger. We gaan op de maandagavond trainen van 18.30 u uur tot 20.30 u. Dit betekent wat minder haasten en bovendien wordt de grote verkeersdrukte op dinsdagmiddag nu ontweken.

In Heinenoord hebben we ook de beschikking over meer banen. Dit stelt ons in de gelegenheid om met de gehele Badmintonschool 2 keer per week te gaan trainen. Edward van den Heuvel zal zich daar over gaan ontfermen met de nodige assistentie, om zodoende de individuele aandacht te blijven garanderen.

Kortom er liggen weer nieuwe kansen. De mogelijkheid om oudere spelers en speelsters nu toe te laten om mee te trainen wordt nu ook serieus bezien. Hier is al vaker naar gevraagd en die behoefte snijdt hout aan meerdere kanten.

Op de vrijdagavond blijven de tijden en de locatie voorlopig nog hetzelfde.

Ranglijst is opgemaakt na JM Tilburg

De Badmintonschool Barendrecht was slechts met een klein gezelschap aanwezig. De resultaten waren soms verrassend goed en soms waren de verwachtingen net iets te hoog. Al met al hebben de spelers en speelsters een prima toernooi laten zien. Helaas kon Stefan vanwege de examens niet aanwezig zijn als coach en moest ik zelf de zondag laten schieten wegens andere verplichtingen.  Doorgaans ben ik er wel, maar soms is het niet anders.

Rocye laat zien dat hij steeds beter gaat spelen in de U13 en kwam ook knap zijn poule door in het enkelspel. Daarna strandde hij. In de herendubbel behaalde hij de halve finale.  Chloe liet weer eens zien een klasse apart te zijn in de U13 en won het enkelspel. Zij speelde haar dubbel en gemengddubbel in de U15. In beide onderdelen haalde ze de halve finale.

In de U15 kwamen ook Karlijn, Maurice en Damian in actie. Karlijn strandde in de halve finale van het enkelspel na een hele knappe overwinning in de kwartfinale tegen de nummer 1 geplaatste. In de damesdubbel speelde ze samen met Chloe en behaalde ze de halve finale. In het gemengddubbel pakte ze de eerste prijs ten koste van Damian met zijn partner. Damian werd ook 2e in het herendubbel. In het enkelspel was de halve finale het eindstation, tegen wie hij bij BCRS nog won. Nu waren de rollen omgedraaid. Maurice speelde een degelijk toernooi. Weliswaar kwam hij niet door de kwartfinale heen, maar zijn spel gaat steeds beter en belooft wat voor de toekomst. In het dubbelspel verloor hij van Damian.

In de U17 Waren Kaylee en Remco die de eer hoog moesten houden. Helaas voor Kaylee wist ze alleen in het dubbelspel wat partijen te winnen, maar helaas niet in de prijzen. Remco speelde nog wat krachteloos in zijn enkelspel, maar wist in het dubbelspel dan wel weer knap de finale te halen, waarin hij uiteindelijk 2e werd.

Alle prijswinnaars weer van harte gefeliciteerd. Volgende week het finaletoernooi in Den Bosch waar alleen de top 12 in het enkelspel aan mogen deelnemen.

 

Voorspeelavond vrijdag 19 mei

Op vrijdagavond 19 mei organiseert de Badmintonschool Barendrecht weer haar jaarlijkse selectieavond. Talentvolle en gemotiveerde kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar kunnen zich aanmelden voor deze avond.

Kinderen worden beoordeeld op hun badmintonvaardigheden waaronder de slagen en het voetenwerk. Ook de motivatie en inzet worden beoordeeld. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met hun leeftijd. Alle kinderen krijgen een advies mee van de trainers, ook als zij niet worden aangenomen.

Kinderen kunnen worden aangemeld via info@bsbarendrecht.nl

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging die tevens de uitnodiging is voor de selectieavond.

Deelname is gratis.  Tevens zijn op die avond bestuursleden van de Badmintonschool aanwezig waaraan u eventueel uw vragen kunt stellen.

Mocht het kind worden geselecteerd ontvangt u een inschrijfformulier om de aanmelding definitief te maken.

 

Saamhorigheid in badmintonwereld is veel waard

Het afgelopen weekend zat ik in Tegelen waar het JM Olympia werd verspeeld. Een internationaal druk bezet toernooi en tot nog toe het enige JM toernooi waar vroegtijdig het maximum aantal deelnemers was bereikt. Kortom het beloofde weer een leuk weekend te worden met mooie partijen. Diana van den Berge (moeder van Carlo) had het initiatief genomen om voor het derde jaar een groepsaccommodatie te huren in Reuver, waar we vrijdagmiddag- en -avond verzamelden. Een aantal deelnemers hoefde pas zaterdagmiddag of pas zondagmorgen te spelen, maar toch kwamen ze veel eerder om de sfeer mee te krijgen. Bijzonder leuk was om te zien dat zelfs Indy de Goeij (herstellende van een kniebandoperatie) en Tobias Blaauw (herstellende van een zwaar verkeersongeluk) graag meewilden. De groep vanuit de badmintonschool zelf was dit keer niet zo groot met Liam Krikke, Kaylee van der Wiel, Karlijn van der Lee, Damian Schouten, Chloë Li en Rowan Simons. Dit groepje werd aangevuld met Carlo van den Berge, Scott Samuels, Demi Brehler, Susanne Zwinkels, Dennis Eversdijk en Rens Lagrouw.

Het verblijf in de accommodatie was zoals vanouds vertrouwd met stapelbedden en gewoon gezellig. Onderling werden er wat spelletjes gespeeld en gezellig gekletst. Aan nachtrust ontbrak het gelukkig niet al hadden de meesten best wel een paar uurtjes langer willen blijven liggen. Diana weer super bedankt voor het regelen van de accommodatie, het doen van de boodschappen, het klaarmaken van de maaltijden etc. Zonder jou had dit allemaal niet gekund. Hopelijk volgend jaar weer!

Zaterdagochtend bleek als snel wat het niveau zou worden dit weekend. De delegatie uit Duitsland was over alle onderdelen gezien van goed niveau, waarbij het niveau van de heren hoger lag dan bij de dames. Twee uit India afkomstige jeugdspelers staken in het enkelspel met kop en schouders boven de rest uit. Een genot om te zien dat je met relatief weinig kracht, veel geduld, goed en snel voetenwerk, een fantastische spreiding en een slagenvastheid waar je soms gek van wordt, heel ver kunt komen. De 14-jarige won dan ook met opvallend gemak de U17. Het kleinere 11-jarige broertje strandde in de U15, maar zal over een jaar ook niet meer te stoppen zijn. Dagelijks 3 uur trainen na school is voor hen normaal. Van deze spelertjes gaan we vast en zeker nog wat horen.

Rowan was als eerste aan de beurt om de gemengddubbel te spelen. Hij trof het niet met sterke Duitse tegenstanders aan de andere kant van het net. Het toeval wilde dat de Duitse heer ook zijn partner zou zijn in het herendubbel, dus dat bood weer perspectief. In de herendubbel werd verloren tegen de latere Duitse winnaars, waarbij de verschillen niet groot waren. In het enkelspel verloor Rowan van de later ook Duitse winnaar van het toernooi. Ook in de U15 speelde Damian. Hij had bij BCRS een armblessure opgelopen en had besloten om alleen in het enkelspel uit te komen. Uiteindelijk verloor hij in drie sets van een Duitse opponent. Zijn armblessure hinderde Damian verder niet, maar echt voluit spelen zat er nog niet in. Damian werd slordiger naarmate de wedstrijd vorderde terwijl zijn opponent steeds behoudender ging spelen en meer vastheid liet zien. Ook Karlijn moest het in drie sets afleggen tegen een Duitse speelster. Op zich zeker geen slechte wedstrijd. De Duitse speelde veel op kracht met heel veel aanvallende clears en dat was op een gegeven moment toch iets teveel voor Karlijn. Samen met Chloë bereikte ze wel heel knap de finale in het damesdubbel waar uiteindelijk nipt in drie sets werd verloren.

In de U13 bereikte Chloë eenvoudig de finale in het enkelspel die ze redelijk eenvoudig won. Ook in de gemengddubbel pakte ze de eerste plaats. Dat de vele wedstrijden ook bij haar in de benen gingen zitten bleek na de finales toen ze met de nodige spierpijn bij de masseur aanklopte. Rens bereikte ook redelijk eenvoudig en met goed spel de finale. Bij een voorsprong van 20-18 in de derde set kreeg hij 2 keer een uitgelezen scoringskans, maar het ging toch mis. Soms ben je eigenlijk beter maar win je niet. De volgende keer de ralleys blijven spelen tot op het laatst en eigenlijk niet direct willen scoren, hoe lastig dat ook is. Maar grote complimenten voor Rens voor zowel zijn spel als zijn groeiende beheersing. In het herendubbel werd Rens ook 2e.

In de U17 ging zoals eerder gezegd een Indiase jeugdspeler met een hele lange naam er met de eer vandoor. Carlo hoopte eigenlijk, tegen beter weten in door de weinige training, op zijn laatste (voorlopig) officiële toernooi de finale in het enkelspel te bereiken, maar had in de halve finale geen enkele kans tegen Dion, van wie hij vorig jaar nog wist te winnen. In de gemengddubbel met Demi was hij ook al snel onverwacht onderuit gegaan. In het herendubbel pakte Carlo samen met Scott, die in het enkelspel de jeugdspeler uit India al had mogen ervaren, wel de eerste prijs. Daarmee kon Carlo toch zijn badmintoncarrière met een mooie prijs afsluiten. Demi pakte na haar verlies in het gemengddubbel haar revanche door zowel het enkelspel als de damesdubbel samen met Susanne te winnen. Zeker in het enkelspel was Demi zeer overtuigend en kreeg eigenlijk niemand een kans. Susanne deed goede zaken in de gemengddubbel samen met Dennis. Zij wisten verrassend de titel op hun naam te schrijven. In het enkelspel kwam Susanne niet verder en ook Dennis moest diep buigen voor onze Indiase jeugdspeler. Liam en Kaylee wisten zich niet in de prijzen te spelen alhoewel hun gemengddubbel zeker niet slecht liep. Op de zondagochtend leek de energie op te zijn en konden ze helaas geen vuist meer maken.

Voor Carlo was het zijn laatste toernooi en officiële wedstrijd. Hij geeft vooralsnog voorrang aan zijn studie en zijn grote passie de scheepvaart. Carlo, het was een eer om jou te mogen trainen en coachen. In 2016 werd je 2e van Nederland en dat was een absoluut persoonlijk hoogtepunt. Dank voor je geweldige energie, de mooie verhalen en je vermogen om met iedereen positief om te gaan. Hopelijk zien we je nog een keer terug in de sporthal.

Komend wekend gaan een aantal spelers meedoen bij het seniorentoernooi van Conquesto. Iedereen weer veel succes toegewenst.

 

Bij JM BCRS veel prijzen voor de BS

Met 16 deelnemers vanuit de Badmintonschool Barendrecht waren we goed vertegenwoordigd. Het hadden er meer kunnen zijn, maar een aantal ouders kozen ervoor om er een weekendje op uit te gaan tijdens de Paasdagen. BCRS had op de Paasdagen prima ingespeeld, want er konden eieren worden gezocht en er werden kinderen in de schmink gezet.  Doordat een paar spelers en speelsters in drie finales stonden liep het helaas zaterdagavond iets uit, maar je hoorde eigenlijk niemand klagen. Iedereen had nu een vrije zondag.

We beginnen dit keer bij de oudste categorie de U17. Remco van der Lee, Max Storn  en Kaylee van der Wiel moesten de eer hoog houden. Remco leek verrassend conditionele problemen te hebben in zijn enkelspel. In het dubbelspel wist hij echter de tweede prijs mee naar huis te nemen. Max wist in zijn enkelspelpoule nog wel een partij te winnen, maar kwam de poule helaas niet door. Grootverdiener was Kaylee. Zij werd tweede in zowel het enkelspel als het gemengddubbel. In de damesdubbel pakte ze wel de eerste prijs. Ze was blij met haar zeer behoorlijke geldprijzen.

In de U15 was er een grotere delegatie. Kevin Klok, Maurice Tjan, Karlijn van der Lee, Rowan Simons, Damian Schouten, Jeroen Oomens en Stefany Poon namen deel. Kevin speelde zeer verdienstelijk. Hij won de partijen die hij zou moeten winnen, maar kwam de pouleronde in zowel het enkelspel als herendubbel samen met Jeroen. Wel was hij samen met Stefany heel dicht bij een halve finaleplaats in het gemengddubbel. Jeroen speelde voor zijn doen een paar goede wedstrijden. Hij leek in zijn enkelspel heel even te verrassen, maar kon zijn goede spel niet omzetten in winst. Rowan wist in het enkelspel wel zijn poule door te komen, maar had in de afvalronde te weinig in te brengen tegenover de latere finalist. Ook in het dubbelspel wist hij niet verder te komen al lagen daar zeker kansen op meer. Stefany speelde een redelijk toernooi. Helaas geen prijzen, maar de prestaties lijken weer een beetje in de lift te zitten. Maurice kon in zijn enkelspel op de zaterdagochtend maar moeilijk in zijn ritme komen en verloor van de latere winnaar Damian. In het dubbelspel reikte hij tot de halve finale, maar in het gemengddubbel samen met Karlijn behaalde hij wel de finale. Een knappe en ook verrassende prestatie. Een mooie 2e prijs was het eindresultaat. Karlijn had weer een zeer drukke dag. Maar liefst 13 partijen moest zij spelen. In de finales zag je dat ook duidelijk terug in haar spel. De vermoeidheid eiste zijn tol. Dan blijft het toch knap dat je met drie prijzen naar huis gaat. In het damesdubbel pakte ze de eerste prijs. In de twee andere onderdelen werd ze tweede na onder meer een knappe driesetter in haar enkelspel. Ik had het nog wel willen zien als Karlijn iets minder partijen in de benen had gehad.  Als laatste Damian, die een sterk toernooi kende. In zijn enkelspel moest hij alleen in de finale een set afstaan, maar verder uitstekend gespeeld. In het gemengddubbel was hij oppermachtig. In het herendubbel werd in de finale nipt verloren met 28-26 in de derde set na een 20-16 voorsprong. De spanning en ook een beetje vermoeidheid eiste zijn tol.

In de U13 lieten Thomas van Duijvenbode, Jessy Molier, Amber Oomens, Justine Poon, Danique Kweekel en Megan Molier in het dubbelspel hun kunsten zien en zeker niet zonder succes. Danique begon niet fit aan het toernooi en moest na haar eerste enkelspelronde haar enkelspel staken omdat ze last kreeg van haar knie, maar samen met Amber speelde ze wel een paar hele leuke damesdubbels. Helaas niet gewonnen, maar wel zeer verdienstelijk gespeeld. Amber op haar beurt wist in haar enkelspel helaas niet te verrassen en kwam niet verder. Justine kon het in haar enkelspel ook niet bolwerken, maar wist in haar damesdubbel wel heel knap de 2e prijs op te eisen. Megan had in haar dubbelspelpartner een sterke medespeelster en pakte keurig de eerste prijs. Thomas en Jessy speelden samen weer een puike herendubbel en wonnen zeer eenvoudig de eerste prijs. In het enkelspel speelde Thomas deze keer niet zijn sterkste spel en kwam zijn poule niet door.  Jessy had de pech om weer in zijn poule tegen de uitgesproken favoriet Rens te moeten spelen. In de eerste set leek Jessy op weg naar setwinst, maar Rens trok dit op tijd recht en won daarna redelijk eenvoudig de 2e set. In het gemengddubbel speelde Jessy zoals altijd weer betrouwbaar en pakte netjes de 2e prijs.

Megan speelde haar enkelspel in de U11. Helaas lukte het deze nog niet om de partijen naar zich toe te trekken, maar dat gaat niet lang meer duren.

Uiteraard alle winnaars van harte gefeliciteerd met de behaalde prijzen. Er is over het algemeen goed gepresteerd zo konden Stefan en ik beamen. Het kan en moet natuurlijk nog beter. Het toepassen in wedstrijden van verbeterde technieken, die op de training wel goed gaan, is nog een zeer belangrijk aandachtspunt. Blijven inslijpen, herhalen en in wedstrijden nog meer op letten bij de coaching leidt uiteindelijk wel tot successen in de verdere toekomst.

Volgende week reist er een kleinere delegatie naar Venlo voor het volgende internationaal goed bezette JM toernooi van Olympia. Het toernooi zit zelfs helemaal vol, dus ik vrees dat het weer lange dagen gaan worden.