NJK in aantocht

De NJK wordt komend weekend gespeeld in Tilburg. Vanuit de Badmintonschool doen er een aantal spelers en speelsters mee.

Karlijn, Chloē, Remco, Royce, Jessy, Damian, Kaylee en Maurice gaan allemaal proberen om in ieder geval de zondag  te halen. Ook nu weer is het toernooi heel sterk bezet.

Bij de herenenkel in de U13 heeft Jessy een redelijke loting. Eindelijk niet weer geloot tegen Rens. Het behalen  van de kwartfinale lijkt zeker mogelijk, maar daarna zal hij echt alles uit de kast moeten halen om de halve finales te bereiken.  De gemengddubbel lootte hij gelijk tegen Chloë  echter in de herendubbel, helaas zonder de geblesseerde Thomas, heeft Jessy een betere loting. Na mogelijk winst staan de eerste geplaatsten op het schema. Chloë is in het enkelspel als derde geplaatst. Zij heeft een goede kans om de zondag te halen. De damesdubbel speelt ze samen met Karlijn in de U15. De kwartfinale ligt binnen bereik, echter dan moeten ze tegen een kaliber wat op dit moment nog te hoog lijkt gegrepen.  In de U13 komt ook Royce nog in actie.  Hij heeft in alle onderdelen zeker kans om minimaal  een ronde verder te komen.

In U15 speelt Karlijn naast de damesdubbel ook nog het enkelspel en gemengddubbel samen met Maurice. Het enkelspel is zeer sterk bezet. Ze speelt gelijk tegen een geplaatste speelster waarin ze zeker niet kansloos is. Karlijn heeft dit seizoen tegen veel geplaatste speelsters een keer gewonnen of zeker niet slecht gespeeld. Zij kan zeker verrassen, maar als ze de zondag haalt zal dat zeker iedereen verbazen. In de gemengddubbel is de eerste ronde wel te doen, maar daarna zal het heel lastig worden en is  meer nodig dan een sterke verdediging. Maurice heeft in zijn enkelspel gelijk een pittige tegenstander. Mocht hij daarvan winnen kan hij zomaar de kwartfinale halen, wat in dit sterke deelnemersveld heel goed zou zijn. Damian heeft in zijn enkelspel het doel om de kwartfinale  te halen alvorens daar tegen de nummer 1  van de lijst  te mogen strijden. Dat bereiken zal al lastig genoeg zijn. In het gemengddubbel zijn er kansen om de zondag te halen, maar dan moet onderweg wel even gewonnen worden van de nummer 2 op de lijst.  In de herendubbel moet het halen van de zondag zeker mogelijk zijn. Betekent wel hard werken en een sterke eigen service als basis.

In de U17 heeft Kaylee te maken met speelsters die op Eredivisieniveau spelen. Een ronde verder komen in het enkelspel en gemengddubbel is dan pure winst. In het dubbelspel liggen mogelijkheden om zelfs 2 ronden door te komen.  Remco heeft het zijn enkelspel en gemengddubbel niet getroffen met de loting. Niets te verliezen, dus wie weet of hij kan verrassen. In het dubbelspel liggen er wel mogelijkheden om de zondag te halen. Dat zou een mooi resultaat zijn.

Door het laat verplaatsen van de NJK naar deze datum kan ik er zelf op zaterdag in ieder geval niet bij zijn als coach. Stefan is in ieder geval wel aanwezig. Zondag ben ik er wel bij. Het zou geweldig zijn als ik iedereen op zondag nog zou aantreffen op de baan. Realiteit doet mij helaas anders vermoeden, maar wie weet. ….

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.