Bij JM BCRS veel prijzen voor de BS

Met 16 deelnemers vanuit de Badmintonschool Barendrecht waren we goed vertegenwoordigd. Het hadden er meer kunnen zijn, maar een aantal ouders kozen ervoor om er een weekendje op uit te gaan tijdens de Paasdagen. BCRS had op de Paasdagen prima ingespeeld, want er konden eieren worden gezocht en er werden kinderen in de schmink gezet.  Doordat een paar spelers en speelsters in drie finales stonden liep het helaas zaterdagavond iets uit, maar je hoorde eigenlijk niemand klagen. Iedereen had nu een vrije zondag.

We beginnen dit keer bij de oudste categorie de U17. Remco van der Lee, Max Storn  en Kaylee van der Wiel moesten de eer hoog houden. Remco leek verrassend conditionele problemen te hebben in zijn enkelspel. In het dubbelspel wist hij echter de tweede prijs mee naar huis te nemen. Max wist in zijn enkelspelpoule nog wel een partij te winnen, maar kwam de poule helaas niet door. Grootverdiener was Kaylee. Zij werd tweede in zowel het enkelspel als het gemengddubbel. In de damesdubbel pakte ze wel de eerste prijs. Ze was blij met haar zeer behoorlijke geldprijzen.

In de U15 was er een grotere delegatie. Kevin Klok, Maurice Tjan, Karlijn van der Lee, Rowan Simons, Damian Schouten, Jeroen Oomens en Stefany Poon namen deel. Kevin speelde zeer verdienstelijk. Hij won de partijen die hij zou moeten winnen, maar kwam de pouleronde in zowel het enkelspel als herendubbel samen met Jeroen. Wel was hij samen met Stefany heel dicht bij een halve finaleplaats in het gemengddubbel. Jeroen speelde voor zijn doen een paar goede wedstrijden. Hij leek in zijn enkelspel heel even te verrassen, maar kon zijn goede spel niet omzetten in winst. Rowan wist in het enkelspel wel zijn poule door te komen, maar had in de afvalronde te weinig in te brengen tegenover de latere finalist. Ook in het dubbelspel wist hij niet verder te komen al lagen daar zeker kansen op meer. Stefany speelde een redelijk toernooi. Helaas geen prijzen, maar de prestaties lijken weer een beetje in de lift te zitten. Maurice kon in zijn enkelspel op de zaterdagochtend maar moeilijk in zijn ritme komen en verloor van de latere winnaar Damian. In het dubbelspel reikte hij tot de halve finale, maar in het gemengddubbel samen met Karlijn behaalde hij wel de finale. Een knappe en ook verrassende prestatie. Een mooie 2e prijs was het eindresultaat. Karlijn had weer een zeer drukke dag. Maar liefst 13 partijen moest zij spelen. In de finales zag je dat ook duidelijk terug in haar spel. De vermoeidheid eiste zijn tol. Dan blijft het toch knap dat je met drie prijzen naar huis gaat. In het damesdubbel pakte ze de eerste prijs. In de twee andere onderdelen werd ze tweede na onder meer een knappe driesetter in haar enkelspel. Ik had het nog wel willen zien als Karlijn iets minder partijen in de benen had gehad.  Als laatste Damian, die een sterk toernooi kende. In zijn enkelspel moest hij alleen in de finale een set afstaan, maar verder uitstekend gespeeld. In het gemengddubbel was hij oppermachtig. In het herendubbel werd in de finale nipt verloren met 28-26 in de derde set na een 20-16 voorsprong. De spanning en ook een beetje vermoeidheid eiste zijn tol.

In de U13 lieten Thomas van Duijvenbode, Jessy Molier, Amber Oomens, Justine Poon, Danique Kweekel en Megan Molier in het dubbelspel hun kunsten zien en zeker niet zonder succes. Danique begon niet fit aan het toernooi en moest na haar eerste enkelspelronde haar enkelspel staken omdat ze last kreeg van haar knie, maar samen met Amber speelde ze wel een paar hele leuke damesdubbels. Helaas niet gewonnen, maar wel zeer verdienstelijk gespeeld. Amber op haar beurt wist in haar enkelspel helaas niet te verrassen en kwam niet verder. Justine kon het in haar enkelspel ook niet bolwerken, maar wist in haar damesdubbel wel heel knap de 2e prijs op te eisen. Megan had in haar dubbelspelpartner een sterke medespeelster en pakte keurig de eerste prijs. Thomas en Jessy speelden samen weer een puike herendubbel en wonnen zeer eenvoudig de eerste prijs. In het enkelspel speelde Thomas deze keer niet zijn sterkste spel en kwam zijn poule niet door.  Jessy had de pech om weer in zijn poule tegen de uitgesproken favoriet Rens te moeten spelen. In de eerste set leek Jessy op weg naar setwinst, maar Rens trok dit op tijd recht en won daarna redelijk eenvoudig de 2e set. In het gemengddubbel speelde Jessy zoals altijd weer betrouwbaar en pakte netjes de 2e prijs.

Megan speelde haar enkelspel in de U11. Helaas lukte het deze nog niet om de partijen naar zich toe te trekken, maar dat gaat niet lang meer duren.

Uiteraard alle winnaars van harte gefeliciteerd met de behaalde prijzen. Er is over het algemeen goed gepresteerd zo konden Stefan en ik beamen. Het kan en moet natuurlijk nog beter. Het toepassen in wedstrijden van verbeterde technieken, die op de training wel goed gaan, is nog een zeer belangrijk aandachtspunt. Blijven inslijpen, herhalen en in wedstrijden nog meer op letten bij de coaching leidt uiteindelijk wel tot successen in de verdere toekomst.

Volgende week reist er een kleinere delegatie naar Venlo voor het volgende internationaal goed bezette JM toernooi van Olympia. Het toernooi zit zelfs helemaal vol, dus ik vrees dat het weer lange dagen gaan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.