Het slotstuk NJK

De Nederlandse Jeugdkampioenschappen werden dit weekend gespeeld in Tilburg.

In de voorbeschouwing had ik al aangegeven welke kansen er zo links en rechts lagen voor onze spelers en speelsters.

In de U17 wist Kaylee in het enkelspel net niet een ronde verder te komen. In het gemengddubbel lukte dat nog wel. In het dubbelspel werd in drie sets nipt verloren. Remco haalde zoals verwacht in het dubbelspel wel de halve finale. En zelfs daar lagen zeker kansen op meer. Soms zat het net even tegen.  In de overige onderdelen ging het licht redelijk snel uit. Remco kampte vrijdagavond nog met enorme rugklachten, dus de halve finale herendubbel is dan wel knap.

In de U15 waren het Damian, Maurice en Karlijn die de eer hoog moesten houden. Maurice had een pittige loting en wist het zijn tegenstander in het enkelspel  moeilijk te maken. Helaas verloor hij met 21-19 in de derde set. In de gemengddubbel met Karlijn kwam hij nog wel een ronde verder om daarna uiteindelijk tegen de latere finalisten te worden uitgeschakeld. Karlijn op haar beurt kwam in het enkelspel niet in haar ritme en verloor. In het dubbelspel bereikte ze samen met Chloë wel de kwartfinale.  Damian speelde in zijn enkelspel naar behoren en bereikte dan ook terecht de kwartfinale waarin hij verloor van de latere winnaar van het toernooi. In de dubbelspelen ging Damian onverwacht eerder onderuit dan vooraf werd voorspeld. Erg jammer natuurlijk temeer daar er zeker in het herendubbel kansen lagen op een finaleplek.

In de U13 waren er naast Chloë ook nog Jessy en Royce die deelnamen.  Beide heren behaalden in het herendubbel de halve finale. Royce wist zowel in het enkelspel als gemengddubbel nog een ronde te overleven. Jessy lukte dat alleen in het enkelspel om daarna te verliezen van de latere winnaar van het toernooi.

De absolute winnares van dit weekend was Chloë, die als eerstejaars de titel in het enkelspel voor zich opeiste.  Een knappe en mooie prestatie. In het gemengddubbel wist ze ook nog de halve finale te halen.

Het seizoen komt hiermee weer ten einde. Het zit er weer op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.