Terugblik RJK met grote verschillen

Het is al weer een paar dagen geleden dat de RJK is verspeeld. Geeft ook even de gelegenheid tot nadenken wat ik daar allemaal heb gezien. De Badmintonschool Barendrecht was daar met 14 spelers en speelsters aanwezig. De totale bezetting was helaas niet zo groot en de verschillen in sterkte waren zaterdag en soms zelfs ook op zondag goed te zien. Dit leidde tot grote uitslagen, die alleen goed waren voor het tijdschema. Complimenten trouwens voor BCRS die als een van de weinige verenigingen wel met een grote groep aanwezig was. Deze kinderen konden gelukkig wel meer wedstrijden spelen ondanks de grote verschillen. Een paar wisten toch ook de zondag te halen.

De toppers wonnen eigenlijk allemaal overtuigend. Alleen in de hoogste categorie U17 bij de heren verraste de ongeplaatste Andy Buijk vriend en vijand door het toernooi te winnen. Remco was de eerste die in drie sets nipt verloor van Andy. Hetzelfde overkwam Remco in de herendubbel. Mijn indruk was toch een beetje onderschatting in de herendubbel, maar wel een prima enkelspel waarbij het volhouden van een bepaalde tactiek toch lastig blijkt. Liam deed ook zijn uiterste best in het enkelspel, maar kwam in de kwartfinale gewoon kracht tekort en snelle scorende slagen om het zijn tegenstander echt moeilijk te maken. Als laatste in deze klasse kwam bij de dames de nog niet geheel fitte Kaylee in actie. Zeker in de damesdubbel lagen er kansen op een prijs. Met veel diepte in de slagen en een goede spreiding leken ze ver te gaan komen. Op een gegeven moment werd de diepte steeds minder en kon de tegenstander uiteindelijk doordrukken.

In de U15 kwamen er meerdere spelers en speelsters in actie. Zowel Jeroen als Kevin wisten beiden in hun poule 2 enkelspelen te winnen. Jeroen leek iets meer kans te hebben dan Kevin in zijn poule om verder te komen, maar hij strandde. Het spel is nog te wisselvallig met te veel slordigheden, waardoor hij niet zijn poule door kwam. Kevin had gewoon een sterke tegenstander. In de herendubbel kwamen ze in de poule de latere finalisten tegen. De overige partijen werden eigenlijk zeer eenvoudig gewonnen. Ook Maurice kwam zijn poule niet door en dat was wel een beetje teleurstellend. Zijn spel gaat zeker vooruit maar dit keer nog niets teveel onnodige foutjes en verkeerde keuzes. In het gemengddubbel samen met Karlijn speelde hij wel een paar hele goede wedstrijden die nipt in drie sets werden verloren tegen onder meer de latere finalisten. Rowan wist wel zijn poule door te komen in het enkelspel. In de kwartfinale ging het niet naar wens. Hij kon het tempo niet bijhouden en wist zijn wil niet op te leggen aan de tegenstander. Het was niet zijn beste wedstrijd dit seizoen, maar er komen nog kansen genoeg. De dames Karlijn en Chloë deden het een stuk beter. Karlijn bereikte met goed spel de halve finales in het enkelspel waarin ze uiteindelijk terecht verloor van Jaymie Laurens. Het tempo lag enorm hoog. Toch wist Karlijn steeds langere ralleys te spelen en daarmee haar niveau te verhogen. In de damesdubbel samen met Chloë bereikte ze knap de 2e plaats, waarbij ze heel knap nog een driesetter wisten af te dwingen tegen dezelfde Jaymie met partner.

In de U13 was het bij de heren een onderonsje tussen (voormalig)) spelers van de Badmintonschool. Rens, Thomas, Jessy en Royce stonden immers in de halve finales van het enkelspel en ook in de finale van het dubbelspel. Iets waar je natuurlijk als BS trots op bent, maar ook iets wat ik niet had verwacht. Thomas moest het opnemen tegen de sterk spelende Rens. Hij behaalde toch nog een paar mooie zelf gescoorde punten en kan zeker trots op zichzelf zijn. De andere halve finale ging tussen de rivalen Royce en Jessy. De spanning droop van deze wedstrijd af. Royce liet duidelijk zien dat hij vooruitgang heeft geboekt met zijn slagen en voetenwerk. Het leeftijdsverschil van 1 jaar zag je eigenlijk nauwelijks meer terug in de techniek. Jessy speelde echter net iets slimmer en wist daardoor de partij steeds meer naar zijn hand te zetten en te winnen. De herendubbel werd een driesetter. Thomas en Jessy konden soms niet het geduld opbrengen om niet te snel te willen scoren. Royce en Rens profiteerden daar optimaal van en wonnen dan ook terecht. In de gemengddubbel wist Jessy ook de 2e prijs te halen na een hele spannende finale, waarin in drie sets met nipte cijfers werd verloren. Bij de dames was Chloë onoverwinnelijk in het enkelspel. Zij won al haar partijen met opvallend gemak. Justine ondervond dat na winst in de poulewedstrijden. Zij probeerde het trouwens wel, maar veel meer zat er gewoon niet in. Megan wist haar poule in het enkelspel helaas niet door te komen. In de damesdubbel ondervond Megan het nog grote krachtsverschil met soms drie jaar ouders meisjes. In de gemengddubbel wist ze nog wel een tweetal wedstrijden te winnen, maar dat was te weinig om de poule door te komen.

Topper dit weekend was voor mij Jessy die met 12 wedstrijden op zondag en uiteindelijk drie prijzen een heel lekker RJK heeft gespeeld. Grote verschillen werden ook soms pijnlijk duidelijk tussen de paar absolute toppers in hun leeftijd en de grote groep kinderen daaronder. Kortom er blijft meer dan voldoende werk aan de winkel om de grote groep kinderen een stapje dichter bij de toppers te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.