Voorbeschouwing RJK

De afgelopen weken zijn alle profielen weer besproken met de kinderen en zitten we ook al weer ruim over de helft van ons trainingsseizoen.  De jeugdkompetitie gaat weer van start en ook de landelijke JM toernooien komen bijna wekelijks weer voorbij. Ook het laatste RJC toernooi is weer in aantocht. Allemaal goed op de inschrijfdata letten zodat je op tijd inschrijft. Via een mail zijn de ouders hierover al benaderd.

Het RJK in Zuid-West blijft een zorgenkindje gezien het aantal inschrijvingen.  In bepaalde leeftijdsklassen en spelonderdelen zijn er helemaal geen inschrijvingen of zijn er kinderen noodgedwongen doorgeschoven naar een hogere leeftijdscategorie. Gelukkig kunnen de kinderen die wel meedoen dan veel partijen spelen door het toepassen van het poulesysteem.  Of een verhuizing van het toernooi volgend jaar naar Spijkenisse meer inschrijvingen oplevert is af te wachten.

De Badmintonschool Barendrecht komt met 15 spelers en speelsters in actie verspreid over de U13, U15 en U17. In de U13 komen bij de heren Jessy, Royce en Thomas in actie en bij de dames Megan, Zara, Justine en Chloë. Bij de heren is Rens Lagrouw de onbetwiste nummer 1 en bij de dames is dat Chloë. Toch zullen ook zij nog wel aan de bak moeten om de wedstrijden te winnen. Spannend is dan wel weer, zeker bij de heren, wie er nummer 2 wordt in het enkelspel.

In de U15 komen Karlijn, Rowan, Maurice, Kevin en Jeroen in actie. Bij de heren is het spelersveld zeker in de breedte redelijk sterk en zijn de onderlinge verschillen klein. Ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken.  Bij de dames is Jaymie Laurens topfavoriet.

In de U17 willen Kaylee, Liam en Remco zich laten gelden. Remco is als eerste geklasseerd in het enkelspel, maar hij zal een zware dobber krijgen. De top 6 zit ook hier dicht bij elkaar. Kaylee zal alleen in de dubbelspelen haar kunsten laten zien vanwege een eerder opgelopen blessure.

Kortom er zal sowieso strijd geleverd gaan worden wat dan weer mooie partijen oplevert.

Iedereen weer heel veel succes komend weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *