RJC circuit achter de rug

Het afgelopen weekend werden er twee toernooien gelijkertijd gespeeld. JM Zijderveld in Amstelveen en het RJC Velo in Wateringen.

In Amstelveen deden er vijf kinderen vanuit de Badmintonschool Barendrecht mee. Liam Krikke en Kaylee van der Wiel namen deel in de U17. Hij had de pech om in het enkelspel gelijk tegen de latere winnaar te moeten. Op zich zeker niet slecht gespeeld, maar uiteindelijk geen winst. Verder nog een paar leuke partijen in de dubbelspelen gezien. Kaylee speelde nog geen enkelspel en kwam alleen in de dubbelspelen uit. Helaas dit keer zonder winstpartijen. In de U15 was Maurice Tjan aanwezig. Hij wist in het enkelspel te verrassen door de halve finales te bereiken. Daarin verloor hij van de latere winnaar van het toernooi. In de  U13 kwamen Royce Mink en jawel Danique Kweekel in actie. Danique speelde alsof er leven ervan af hing en dat leverde soms mooie ralleys op. In haar enkelspel leverde dat 2x een driesetter op, waarvan 1x winst en in het dubbelspel eveneens een driesetter die helaas werd verloren met kansen op winst. Royce wist de enkelspelpoule knap door te komen, maar moest daarna zijn meerdere erkennen in Rens, wat natuurlijk absoluut geen schande is. In het dubbelspel verloor hij uiteindelijk in de 2e ronde in een spannende driesetter.

Het RJC Velo werd in de U19 een prooi voor Chloë Li. Zij won in een goede finale van Karlijn van der Lee.  Chloë won ook het damesdubbel met wederom Karlijn op de 2e plaats. Het gemengddubbel werd een prooi voor Karlijn. Zij werd eerste. Bij de heren pakte Rowan Simons in het dubbelspel de eerste plaats. In het enkelspel ging Rowan helaas in de poule al onderuit.  Hiermee hebben we gelijk alle prijswinnaars genoemd. Grootste pechvogel was Stefany Poon die door haar vroegtijdige verlies in het enkelspel haar eerste plaats op de ranglijst aan zich voorbij zag gaan. De ranglijst speelde dit weekend best wel een rol. In de U19 is bij de heren Remco van der Lee met de 10e plaats als hoogste geëindigd. Bij de dames  eindigde Karlijn op de tweede plaats met Chloë op een mooie derde plaats. In de U17 staat Thomas op een keurige derde plaats. Bij de dames eindigde Stefany op de 2e plaats. Zara Gouw staat op plek 4 en Justine Poon op plek 6. In de U17 nylon staat Megan Molier op een hele mooie 5e plek. Als laatste Kylian Bot die in de U15 op de vijfde is geëindigd. Volgend jaar allemaal hoger eindigen dan nu natuurlijk al denk ik dat voor enkele spelers die het laatste jaar was dat ze aan de RJC toernooien hebben deelgenomen.

Ton Both was zaterdag aanwezig als coach en hij wilde in ieder geval kwijt dat hij vond dat iedereen een mooie progressie liet zien. Soms nog wat ongeduldig, wat slordigheden en te weinig rust in het voetenwerk, maar  al met al werd er volgens Ton zeker niet slecht gespeeld. Ton, in ieder geval voor het coachen!

Het komend weekend JM Hoorn dat met ca. 75 spelers mager erg bezet is. Hopelijk is dit geen trend voor alle andere JM toernooien. Uiteraard hebben ze concurrentie van de kampioenswedstrijd in Den Bosch tussen Velo en DKC, maar toch. Vanuit de Badmintonschool zullen 6 spelers en speelsters deelnemen.