Het jaar 2016 zit er weer op

Zo aan het eind van het jaar is het gewoonte geworden om even terug te kijken naar wat er allemaal is gebeurd in het afgelopen jaar.

In de wereld om ons heen is er veel gebeurd. Vaak nare berichten maar ook sportieve successen tijdens bijvoorbeeld de Olympische Spelen.  Het badminton was daar weer positief in het nieuws met mooie wedstrijden van de Nederlandse deelnemers.

Ik beperk mij tot wat er allemaal rond de Badmintonschool is gebeurd, want dat was ook niet gering. De heftige knieblessure van Indy de Goeij, de gelukkig weer langzaam haar looptrainingen aan het hervatten is en het vreselijke verkeersongeluk van Tobias Blaauw, die net zijn hopelijk laatste operatie heeft moeten ondergaan, zijn duidelijk de minder leuke berichten. De langdurige blessure van Maurice Tjan, die hem maandenlang van de badmintonbaan weerhield, was ik ook al bijna vergeten. We staan er niet zo vaak bij stil, maar blessurevrij kunnen badmintonnen lijkt soms al een prestatie op zich.

Hoogtepunten met mooie resultaten waren er ook zeer zeker. Op het NJK werden maar liefst vier prijzen behaald door spelers en speelsters van de BS en dat is een unicum. Carlo van den Berge, Rens Lagrouw, Karlijn van der Lee en Aparna Schulze zorgden voor dit mooie resultaat. Eerlijk is eerlijk, we hadden het afgelopen jaar ook een bijzonder sterke en hechte groep en dat betaalde zich uit.  Ik heb ook kunnen genieten van onder meer Romy Claassen, die mooie resultaten liet zien of Damian Schouten die bij sterker geachte leeftijdsgenoten het vuur aan de schenen legde en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat te denken van de dames Stefany en Justine Poon, die strijdlust een andere dimensie wisten te geven of Thomas van Duijvenbode, die liet zien dat je met hard werken en de juiste mentaliteit je het iedereen moeilijk kunt maken. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

De Badmintonschool kreeg bij de start van het nieuwe seizoen te maken met vele wisselingen. Ton Both en Saber Afif, die in 2017 als bondscoach aan de slag gaat in Cyprus, hebben ons verlaten als trainer. Hiervoor in de plaats hebben we de ambitieuze Stefan Vissenberg gelukkig bereid gevonden om de B-groep onder zijn hoede te nemen.

De samenstelling van de groepen wijzigde drastisch. Vele kinderen verlieten de Badmintonschool en/of vertrokken naar het Regionale Trainingscentrum in Den Haag. Op zich natuurlijk een goede zaak. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en maakt daarin samen met de ouders de eigen keuzes. Sommige kinderen kiezen voor individuele trainingen of trainers en andere haken af omdat ze niet datgene meer vinden wat ze zoeken. De BS respecteert deze keuzes en hoopt natuurlijk dat alle kinderen zich blijven ontwikkelen. We proberen ook deze kinderen op toernooien te helpen met coachen mits we daar tijd voor hebben, want helaas blijkt dat coaching nog vaak een luxe is, terwijl talentvolle kinderen daar in hun ontwikkeling veel profijt van kunnen hebben.

En dan nu iets over de huidige groepen. De geringe aanwas aan nieuwe talentjes heeft het bestuur doen besluiten om in september 2016 de C-groep te schrappen.  Erg jammer natuurlijk, zeker voor de kinderen die aanvankelijk waren geselecteerd, maar we hopen dat dit slechts een tijdelijke maatregel was.  De huidige groepen hebben op de eerste toernooien al laten zien, dat ze goed vooruit gaan en kunnen aanhaken bij de sterkere speelsters en spelers.

Laatste toernooien in 2016

Hard werkend wist de 9-jarige Megan Molier in het sterk bezette internationale U11 jeugdtoernooi in Hoensbroek nog de halve finales te halen in het damesdubbel. Een tweede halve finale werd in het gemengddubbel op een haar na gemist. Een hele knappe prestatie. Haar broer Jessy liet ook zien met een goede periode bezig te zijn. De andere deelnemers van de BS, Chloë Li, Maurice Tjan, Rowan Simons, Royce Mink en Kaylee van der Wiel behaalden ook geen prijzen, maar konden wel ervaren hoe sterk het internationale veld was.

Kaylee had een dag eerder in Schijndel op een jeugdtoernooi nog wel 2 prijzen binnen weten te slepen.

Gelijktijdig met Hoensbroek werd er in Schijndel een seniorentoernooi afgewerkt.  Daar wist Karlijn van der Lee beslag te leggen op de eerste prijs in het damesdubbel.  Een mooi einde van een goed jaar voor Karlijn. Remco wist ook nog wel de nodige overwinningen te boeken, maar behaalde geen finales.

Het nieuwe jaar 2017

Het nieuwe jaar kent weer een druk schema met vele wedstrijden en toernooien. Binnenkort zullen de trainers ook weer de profielen gaan bespreken met de kinderen. Waar staan we nu en waar willen we naar toe.

Kortom het beloofd weer een mooi badmintonjaar te worden waar we weer hopelijk kunnen genieten van veel trainingsarbeid en mooie wedstrijden.

Namens het bestuur en de trainers, tot ziens in 2017.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *