Jerdi de Goeij gaat met grote beker naar huis

Alvorens de halve finales van de Dutch Open in Almere van start gingen werden de finales verspeeld van het Badminton Business Netwerk.

De kampioenen van de junior mastertoernooien komen hierin uit tegen de Nederlands kampioen in dezelfde leeftijdscategorie. Bij de heren in de U15 mocht Jerdi de Goeij aantreden tegen Jim Molenkamp van Velo.

In het afgelopen seizoen had Jerdi tegen Jim diverse keren gespeeld, maar nooit gewonnen. Jerdi kon nu laten zien, dat hij behoorlijk vooruitgang had geboekt in de laatste maanden en ging met een tas vol zelfvertrouwen naar Almere.

De entourage in Almere met redelijk wat publiek bracht toch wel wat zenuwen met zich mee. Dit was in de partij wel merkbaar. Veel fouten aan beide kanten. Jerdi wist de eerste game nipt te winnen met 21-19. De tweede game ging lang gelijk op, echter dit keer pakte Jim de game met 21-19. In de derde game bleef het tot 12-12 redelijk gelijk opgaan. Daarna leek het of Jerdi alle spanning van zich afwierp en begon sterk te spelen met aanvallende en snelle slagen. Jim kwam overal net te laat. Jerdi won de derde game met 21-15, pakte de zeer grote beker en de vette cheque. Zeker een felicitatie waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *