Badmintonschool Barendrecht op dreef in Spijkenisse tijdens JM BCRS.

 

Opnieuw een weekend waarin veel spelers van de badmintonschool actief waren op meerdere toernooien.  Op zaterdag gingen Ronald, Noah en Manon naar Strijen voor een seniorentoernooi.

Helaas dit keer geen prijzen voor de leden van de B-selectie.

 

Ruben deed zaterdag mee met het seniorentoernooi bij Asterix. De verwachtingen waren hooggespannen, maar het veel bitter tegen. Zowel in het enkelspel als gemengddubbel werd geen finale gehaald. In het enkelspel zelfs geen halve finale. Erg zuur, maar aan de andere kant ook weer leerzaam. Het gaat allemaal niet vanzelf. Je moet op ieder niveau er voor blijven werken tijdens de trainingen om resultaat te blijven halen.

 

In Spijkenisse kwamen in U13 Victoria, Thijs, Indy en Jelle in actie. Voor Victoria is dit toernooi duidelijk nog een maatje te groot, maar complimenten voor het spel. Langzaam begint er wat meer beweging te komen en dat is hetgeen waar we het voor doen. Thijs wilde zichzelf testen en speelde alleen maar het enkelspel. Na van Jelle verloren te hebben, wist hij zijn tweede enkelspel wel knap in drie sets te winnen. Indy wist haar poule door te komen als wat het soms ternauwernood. In de kwartfinale kon ze in een aantal ralleys goed tegenstand bieden, maar deze tegenstanderster was gewoon een maatje te groot. In het damesdubbel behaalde ze ook de kwartfinale. Het was deze keer het weekend van Jelle. Jelle speelde niet eens fantastisch, maar behaalde wel 2 finales met zijn enkelspel en dubbelspel. In de gemengddubbel strandde hij in de halve finale. Zowel in het enkelspel als dubbelspel werd hij helaas tweede, maar al met al een uitstekend toernooi voor Jelle.

 

In de U15 kwam Nadine in actie. In het enkelspel wist zij de poule door te komen en door te stoten naar de kwartfinale. Ze verloor van de latere winnares. In het dubbelspel kwam ze ondanks veel driesetters niet door de poule heen.

 

In de U15+ nam Jerdi deel. Jerdi kwam in zijn enkelspel eenvoudig de poule door, maar moest daarna in de kwartfinale in een mooie partij in drie sets zijn tegenstander voor laten gaan. In de dubbelspelen pakte hij de twee keer de tweede prijs. Geen slechte prestatie. In de herendubbel mocht dit van hem worden verwacht. In het gemengddubbel waren er genoeg kapers op de kust, maar Jerdi voelde zich vandaag goed in zijn element.

 

In de U17 namen Jos,  Jeroen en Thomas deel. De bezetting van dit toernooi was in deze klasse zeer pittig te noemen. Voor Thomas was dit niet zijn toernooi en verloor zowel zijn enkelspel als zijn dubbelspel. Jos en Jeroen wonnen samen nog een dubbelspel en Jeroen wist ook nog een gemengddubbel te winnen. In de enkelspelen werd matig tot redelijk gespeeld. Jos wist nog een partij in het enkelspel te winnen.

 

Al met al geen slechte resultaten in Spijkenisse en felicitaties voor Jelle en Jerdi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *