Genieten bij RJC BCRS

Ondanks de kleinere groep deelnemers was het zeker genieten tijdens het goed georganiseerde toernooi in Spijkenisse waar bleek dat je ook met een speelschema van 25 minuten op tijd klaar kunt zijn. Op zondag was het trouwens aanmerkelijk drukker in de hal door de grote groep U11 waar ik opnieuw weer een groot aantal nieuwe deelnemers op de baan zag verschijnen, die allemaal al hele leuke partijen lieten zien. Ook als ik niet direct spelers of speelsters moest coachen waren er meerdere partijen zeker het aanzien waard.

Vanuit de Badmintonschool Barendrecht waren er 12 spelers en speelsters aanwezig. In de categorie U15 probeerde Kylian Bot zijn goede optreden in Delft te evenaren. Dat lukte helaas dit weekend niet zo goed als de vorige keer. Wel pakte hij in zijn enkelspel nog netjes een winstpartij mee. In de U19 was dat ook het geval met Chloë Li. Haar hoge niveau op Delft werd dit keer duidelijk niet gehaald, maar op zich altijd nog voldoende om halve finales te halen en dat is dan wel weer te waarderen. Wie ook onverwacht strandde was Stefany Poon, die in de halve finale van haar enkelspel in de U17 moeite had de shuttle goed hoogte en diepte te geven, waardoor haar tegenstandster dit keer van haar kon winnen. Uiteraard waren er ook opmerkelijke prestaties te noteren van de kinderen van de BS. Te beginnen met Thomas van Duijvenbode die in de U17 in het enkelspel in zijn poule als 2e eindigde en daarmee de halve finale mocht spelen. Daarin versloeg hij in een goede partij zijn tegenstander in drie sets, waar eigenlijk niemand op gerekend had, behalve wij als trainers natuurlijk. Het is leuk om te zien dat die zaken waar met regelmaat op wordt getraind en gecoacht ook terug komen in de wedstrijden. Ik maak de koppeling tussen training en coaching bewust, omdat ik vind dat daar enorm veel winst is te halen in het leerproces van kinderen. Ervaren dat iets ook werkt geeft vertrouwen en kinderen gaan het dan vanzelf toepassen. Thomas verloor nipt de finale in de derde set met 22-20 en dat was voor hem zelf uiteraard een teleurstelling. Karlijn deed het in haar enkelspel in de U19 bijzonder goed. In de poule verloor ze nog van Chloë, ondanks een 20-14 voorsprong, maar ze herpakte zich goed in de halve finale en in de finale. Karlijn is bezig met een sterke periode waarin ze haar kracht steeds beter combineert met tactisch inzicht. Techniek en voetenwerk blijven een aandachtspunt, maar er is al heel veel winst geboekt.

Nog een mooi resultaat was er voor Megan Molier die 2e wist te worden in de categorie U17 met nylon. Ondanks dat ze moeite had om de shuttle diep achterin te krijgen, wist ze met goed plaatsen toch de nodige partijen in winst om te zetten. Daarnaast wist ze samen met Thomas ook 2e te worden in het gemengddubbel in de U17 met veren shuttles. In de U17 speelde ook nog Zara Gouw die samen met Stefanyde damesdubbel voor zich wist op te eisen. In het enkelspel kwam ze veelal net tekort. In de U19 probeerden ook Maurice Tjan en Rowan Simons het de top in deze groep lastig te maken. Zowel in het enkelspel als dubbelspel lukt dat al steeds beter en dat is goed om te constateren. Beide heren weten aansluiting te vinden, waarbij soms ook onverwacht partijen gewonnen worden of een derde set wordt afgedwongen die zij zelf ook niet hadden durven voorzien.

Kaylee van der Wiel komt ook langzaam weer op niveau na een aantal vervelende blessures. In het damesdubbel onderstreepte ze dat door de 2e prijs mee naar huis te nemen. Ze verloor uiteindelijk van Karlijn met haar partner, die daarmee haar tweede 1e prijs mee naar huis mocht nemen.

In de U19 was ook dit keer Royce Mink weer aanwezig in het enkelspel. Hij komt begrijpelijk nog veel kracht tekort in de klasse, waardoor hij nog te makkelijk wordt weggedrukt in het achterveld. Maar als hij die kracht straks wel gaat krijgen, zal hij snel stijgen in niveau. Bij vlagen liet hij nu al zien op het gebied van techniek zijn tegenstanders al voorbij te zijn. In de U17 had Justine Poon eigenlijk hetzelfde probleem. Ook zij kwam net wat kracht tekort om partijen met winst af te sluiten. Gelukkig gaat dat nog zeker goed komen voor zowel Royce als Justine.

Het volgende RJC toernooi wordt gespeeld in Barendrecht bij The Flying Shuttle begin januari 2017.

De inschrijving verloopt voorspoedig, dus schrijf je snel in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *