Minder deelnemers voor RJC BCRS

Het 4e RJC toernooi staat komend weekend weer op de agenda. Vanuit De Badmintonschool Barendrecht zullen 12 spelers en speelsters deelnemen en dan vooral in de hoogste categorie. Doordat een aantal kinderen seniorenkompetitie moet spelen is de deelname vanuit de BS minder groot dat mogelijk is. Onze focus ligt dan ook met name bij de junior master toernooien die pas na de seniorencompetitie echt op gang komen.

De deelname is bij RJC BCRS helaas beduidend (ca. 40 deelnemers) minder in vergelijking met RJC Mix en RJC Delft en dat is natuurlijk bijzonder jammer.  Het lijkt toch lastig om de jeugd van verenigingen te stimuleren, te enthousiasmeren en/of te organiseren om aan dergelijke toernooien mee te doen.

Als coach vind ik dat jammer, omdat ik op Delft zeker een aantal hele leuke wedstrijden heb gezien tussen kinderen van verenigingen die ik nooit eerder had gezien.  Dat gaf mij moed, want de jeugd heeft de toekomst. Nu maar hopen dat zich dit doorzet bij de komende RJC toernooien. Het kan in mijn ogen niet zo zijn dat alleen de badmintonscholen spelers en speelsters afvaardigen bij dergelijke toernooien. Het deelnemersveld zal en moet breder worden want alleen dan wordt deelname voor iedereen op ieder niveau leuk en kan het badminton verder groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *