RJC Mix en JM Amersfoort geven goed beeld

Op toernooien hoor je vaak dat presteren belangrijk is. Voor de kinderen en vaak ook ouders is dat het uitgangspunt. De trainers/coaches kijken er toch iets anders tegenaan. Het kunnen toepassen van aangeleerde en verbeterde technieken zien we graag terug in wedstrijden. Tevens zijn de wedstrijden een goed middel om te zien waar de aandacht op trainingen de komende tijd meer op gericht moet zijn. Op trainingen kun je echte wedstrijden door het ontbreken van wedstrijdspanning nauwelijks nabootsen. Vandaar de meerwaarde voor de trainer om spelers en speelsters in actie te zien.

Wat opvalt is dat een aantal spelers en speelsters het goed doen op trainingen maar in wedstrijden komt het er absoluut (nog) niet uit. Bij die vertaalslag proberen de coaches tijdens de wedstrijden te helpen. We weten inmiddels dat een lange adem nodig is om effect te bereiken. Voor de ene speler duurt dat langer dan bij de andere speler. De kracht ligt dan in herhaling zowel in trainingen als in coaching.  Elk spoortje van verbetering wordt dan ook met gejuich door de trainers begroet, terwijl de speler in kwestie het niet eens doorheeft.

RJC Mix

De resultaten op de toernooien van afgelopen weekend waren zeker niet slecht. Iedereen zet zich fantastisch in en dat is altijd een goede basis om op voort te borduren. Stefan zag in Naaldwijk in de hoogste categorie Karlijn van der Lee de 1e prijs halen in het damesdubbel en de 2e prijs in het enkelspel. Zij liet zeker niet haar beste spel zien. Ze voelde zich niet fit en dat had ook gelijk haar weerslag op haar snelheid op de baan. Zara Gouw pakte ook 2 prijzen door 2e te worden in het damesdubbel, samen met Stefany Poon, en 2e in het enkelspel. Zara heeft van huis uit moeite met de snelheid, maar compenseert dat prima door haar tactisch inzicht en een redelijke slagtechniek. Ze kwam in een spannende enkelspelfinale net iets tekort. Stefany heeft minder moeite met de snelheid maar komt daarentegen nog tekort op slagtechniek. Zij verloor van de latere winnares. Maar eerlijk is eerlijk er zit zeker vooruitgang in. Justine Poon reikte niet tot de finales maar deed het ook prima. Zij had in de halve finale verloren van Zara in het enkelspel. Kylian Bot werd 2e in de herendubbel. Inzet en leergierigheid kun je hem niet verwijten en er is nog een hoop bij te leren. Als laatste Yoeri van Strien die zoals altijd gemotiveerd op de baan stond en samen met Karlijn ook meedeed in het gemengddubbel, waar een blessure van Yoeri een goed eindresultaat in de weg stond.

JM Amersfoort

Een hele waslijst aan spelers en speelsters deed mee aan een sterk bezet JM Amersfoort. In de jongste klasse U11 deed Megan Molier mee. Het plezier staalt zoals altijd er vanaf. In het enkelspel speelde ze een aantal zeer spannende partijen met kans op winst. Tactisch inzicht is bij haar zeker al aanwezig en technisch is ze al behoorlijk onderlegd. In het damesdubbel pakte ze netjes de 1e prijs. In de U13 had de BS meerdere deelnemers met Royce Mink, Jessy Molier, Thomas van Duijvenbode, Amber Oomens en Chloë Li. Amber moet zich helaas terugtrekken. Chloë haalde als eerste geplaatste de finale in het enkelspel. Helaas moest ze daarna met acute buikpijn opgeven, waardoor ook haar succesvolle gemengddubbel met Rens moest worden opgegeven.  Beterschap in ieder geval Chloë! Royce en Jessy zaten in het enkelspel samen in de poule met de latere winnaar onze welbekende Rens. Rens was duidelijk nog een maatje te groot, maar het volwassen spel van Jessy viel zeker op evenals de mooie techniek van Royce. In het dubbelspel overleefden beiden de poule niet. Jessy speelde daarin samen met Thomas. Thomas op zijn beurt wilde heel graag, misschien wel te graag, presteren. Hierdoor blokkeert hij soms nog. Thomas zal hard moeten blijven werken aan zijn grip en onderhandse slagen want alleen met een harde smash of clear win je geen wedstrijden meer op dit niveau. In de gemengddubbel liet Jessy zien over een goed spelinzicht te beschikken. De power ontbreekt alleen nog om echt te kunnen doordrukken, maar dat gaat vast en zeker nog wel komen. In de sterk bezette U15 speelden Rowan Simons, Maurice Tjan, Jeroen Oomens en Kevin Klok.  Kevin won nog een wedstrijd in het enkelspel in zijn poule en speelde in het gemengddubbel met Amber Meinen een paar hele goede wedstrijden. Het spelinzicht is zeker aanwezig, maar de kracht ontbreekt nog in vergelijking met de anders spelers op dit niveau. Jeroen weet waar hij aan moet werken op de baan tijdens wedstrijden. Techniek is zeker niet slecht, maar de startsnelheid ontbreekt nog en de absolute wil om te winnen straalt hij nog niet uit. Bij vlagen laat hij wel zien waar hij toe in staat is. Rowan en Maurice hebben beiden een goed toernooi gespeeld. Ze reikten samen tot de halve finale in het herendubbelspel en tot de achtste finales in het enkelspel. Rowan maakt steeds beter gebruik van zijn lengte, maar komt in startsnelheid en racketvaardigheid dan ook weer iets tekort als het tempo omhoog gaat. Maurice gebruikt ook zijn pols steeds beter en weet zijn tegenstander in het achterveld onder druk te zetten. Scorende slagen moeten echter nog beter en effectiever worden. Als laatste de U17 met Max Storn, Remco van der Lee, Liam Krikke en Kaylee van der Wiel. Kaylee had in haar enkelspel een bijzonder sterke poule waaronder Daphne Jansen die ook het toernooi op haar naam schreef. Kaylee probeerde wel zoveel mogelijk punten te pakken. Haar snelheid op de baan zal verder omhoog moeten evenals de racketvaardigheid. Doordat haar beenblessure achter de rug lijkt, kunnen we daar weer harder aan werken. Remco had de afgelopen week niet getraind en dat was helaas te merken. De snelheid en effectiviteit van zijn slagen bleven onder zijn niveau. Overigens verloor hij zijn enkelspel en dubbelspel van de latere winnaar van het toernooi. Max weet dat hij het zwaar heeft op dergelijke toernooien maar hij zal moeten proberen aan te haken bij de subtop. Dat lukte deze keer in ieder geval nog niet. Slagentempo en handelingssnelheid zal nog behoorlijk omhoog moeten om mee te kunnen komen in deze groep. Betekent hard werken bij trainingen. Als laatste Liam die erg graag wil en zijn goede trainingsresultaten bevestigd wil zien op toernooien. Dat lukte deze keer nog niet, maar dat gaat dit seizoen zeker nog wel lukken. Gewoon vertrouwen houden en dat geldt niet alleen voor Liam maar eigenlijk voor iedereen.

Tot zover een analyse van de wedstrijden die Stefan en ik hebben gezien. Weer volop punten om aan te werken de komende maanden om zo op de volgende toernooien nog beter voor de dag te komen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *