De prestaties in Hoorn 

Met een zestal spelers was de Badmintonschool Barendrecht aanwezig op de JM Hoorn. Een sterk bezet toernooi, specifiek bedoeld voor de badmintonscholen, maar vele nationale toppers deden gewoon mee. Hierdoor was het in de diverse onderdelen sterk bezet.

In de U15 speelden Julia Sundermeijer, Indy de Goeij en Carlo van den Berge. Indy had nog veel last van een hamstringblessure, die ze een week eerder had opgelopen. Daarom moest ze het enkelspel laten schieten. Samen met Julia speelde ze wel een damesdubbel, waarin ze gelijk tegen de eerste geplaatsten moesten spelen. Er werd zeker niet slechts gespeeld en voor zowel speelsters als coach waren er weer veel leermomenten. Indy en Carlo speelden ook geen onverdienstelijke gemengddubbel, maar er werd te verdedigend gespeeld, waardoor ze continu onder druk kwamen te staan. Julia kon dit weekend geen vuist maken in haar enkelspel. In het gemengddubbel kwam ze nog wel een ronde verder, maar sneuvelde in de kwartfinale. Carlo kon in het herendubbel geen ronde verder komen. In het enkelspel lukte dat wel. Na winst in de poule, overigens op gamegemiddelde, en een nipte overwinning in een spannende partij in de kwartfinale moest hij zondag aantreden tegen een fysiek sterkere speler. Carlo probeerde het wel en kwam in de eerste game nog een beetje in de buurt, maar daarna was de pijp leeg en keerde de pijn in zijn arm weer terug. Overigens wel een knappe prestatie in dit sterke veld als eerste jaars U15.

Jerdi de Goeij, Ronald van den Heuvel en Noah Louwerens deden mee in de U17. Celeke Bus had een vinger gebroken in de afgelopen week en moest helaas thuis blijven. Ronald en Noah kwamen in de herendubbel de eerste ronde heel erg eenvoudig door, maar daarna bleken Jerdi met zijn partner Alex Terpstra veel en veel te sterk. De coach vond er wel wat van……

In het enkelspel wisten zowel Ronald als Noah nog een partij te winnen. Ronald liet tegen enkele toppers in deze leeftijdsklasse zien, dat hij steeds dichterbij komt. Wel zal er veel harder gewerkt moeten gaan worden op de trainingen. Noah speelde nog een gemengddubbel met Julia, die toestemming kreeg om in twee categorieën te mogen uitkomen bij afwezigheid van Celeke. Helaas tegen tegenstanders die al op behoorlijke landelijke niveau spelen. Jerdi bereikte eenvoudig de halve finale in het enkelspel en moest aantreden tegen Jasper Coppen. De eerste game speelde Jerdi scherp en won eenvoudig. De tweede game ging betrekkelijk eenvoudig naar Jasper, die veel beter speelde als in de eerste game. In de derde game speelde Jerdi slordig met veel onnodige fouten, te weinig diepte en te weinig scores op eigen service. Het netspel was niet scherp genoeg, waardoor hij vaak overspeeld kon worden. In het herendubbel ging het beter. Weliswaar werd zowel in de halve finale als in de finale de eerste game nog verloren maar daarna wonnen Jerdi en Alex toch nog overtuigend hun games.  In ieder goed voor het zelfvertrouwen tegen zeker niet de minste koppels.

Volgende week gaat een groep van 19 spelers en speelsters van de Badmintonschool naar het slottoernooi van het Regionale Jeugdcircuit van Zuid-Holland. Dit toernooi wordt gespeeld in Wateringen bij Velo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *