Verslag selectiedag Badmintonschool Barendrecht en het vervolg

We schrijven vrijdag 29 mei als ik om half zes bij de sporthal kom aanrijden. De eerste kinderen met ouders staan al bij de sporthal te wachten. Iedereen toch wel redelijk gespannen. Vandaag verwachten we 12 nieuwe kinderen, die proberen een plekje te bemachtigen in een van de selecties van de Badmintonschool. De Badmintonschool zat het afgelopen seizoen helemaal vol. Vanuit de diverse selecties wordt ieder jaar echter opnieuw gekeken of kinderen inderdaad die vooruitgang boeken die mag worden verwacht en of we als trainers voldoende ontwikkelingsmogelijkheden zien op de korte dan wel langere termijn. Door de kinderen uit het geboortejaar 1998 te laten uitstromen, ontstaat er weer sowieso ruimte voor doorstromers en nieuwe talent. Afhankelijk van het aantal nieuwe talenten zal de groep opnieuw kritisch worden beoordeeld op de eerder genoemde punten.

DSC06209 Er werd gestart met een hartelijk welkom aan de kinderen en de ouders en een voorstelrondje van de beoordelaars waar onder Saber Afif (trainer B-selectie), Ton Both (trainer C-selectie), Danny Birahy (voormalig trainer B-selectie en vaste invaltrainer), Jeannette v.d. Werff (ervaren speelster op Eredivisieniveau) en Joran Kweekel (stagiair bij de BS). Daarna werden ook Jan Vet (manager) en Fred de Goeij (voorzitter Stichting) voorgesteld, waaraan de ouders eventueel vragen konden stellen. Ook werd aangegeven dat er gratis koffie en thee werd verstrekt aan de bar door Diana van den Berge. Kortom we konden van start.

DSC06207Een pittige warming up maakten de nieuwkomers al snel duidelijk dat het serieus was. Sommigen hadden moeite het tempo bij te benen, maar op zich kon iedereen aardig meekomen. Daarna werd er op de middenbaan kort uitleg gegeven over de oefeningen, waarna de spelers en speelsters weer de baan opgingen om de oefening uit te voeren. Inmiddels had de trainer de kandidaten gemengd met de bestaande selectieleden zodat er beter werd aangegeven en de vaardigheden beter konden worden beoordeeld. Voor iedere kandidaat werd door een beoordelaar een profiel opgesteld, dus het was best aan de bak voor onze beoordelaars.

DSC06198De oefeningen werd steeds complexer en dat was goed te merken in de uitvoering. In de sporthal kon je op een gegeven moment alleen maar hardwerkende spelers en speelsters horen en dat gaf alleen al aan dat er iets op het spel stond. Als afsluitende reeks nog wat korte voetenwerkoefeningetjes en daarna wat partijen spelen. De tijd vloog voorbij en dat is een goed teken.

Alle spelers en speelsters werden bedankt voor hun geweldige inzet vandaag en de beoordelende trainers kregen nog een bedankje uitgereikt. Dit was tevens de allerlaatste training van het seizoen 2014/2015 van de Badmintonschool Barendrecht.

Uiteraard mag een groepsfoto dan niet ontbreken van deze selectieavond.

DSC06205

De selectie

DSC06213Na afloop van de training zijn de beoordelaars bij elkaar gaan zitten om alle kandidaten stuk voor stuk door te nemen en te bespreken of ze al of niet in aanmerking konden komen voor een plaatsje bij de selecties. Het uiteindelijke resultaat was dat we 8 spelers en speelsters selectiewaardig vonden en dat was, vergeleken met andere jaren, een bijzonder goede oogst te noemen. Dit betekende dan toch meer verschuivingen dan verwacht tussen de selectiegroepen en extra afvallers uit de bestaande groepen, gebaseerd op aanwezigheid talent, ontwikkelmogelijkheden in relatie tot leeftijd.

De trainers gingen naar huis met dit resultaat en met de opdracht om nogmaals goed naar de samenstelling van de groepen te kijken.

In de afgelopen week is nogmaals met de trainers hierover gesproken en zijn de selecties opnieuw samengesteld. Dat dit leidt tot teleurstellingen is onoverkomelijk, maar we hopen dat degenen van wie we afscheid moeten nemen toch met een goed gevoel kunnen terugkijken op hun periode bij de Badmintonschool. Uiteraard blijven we je volgen en we hopen dat je lekker blijft badmintonnen bij je vereniging.

Allereerst zullen de afvallers van de selectiedag en degenen van wie we afscheid moeten nemen bericht krijgen. Daarna volgt de samenstelling van de selecties medio deze week allereerst over de mail vergezeld met een inschrijfformulier voor het nieuwe seizoen. Pas nadat iedereen is geïnformeerd zal de lijst via deze website worden gepubliceerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *