Een lang en mooi seizoen Badmintonschool achter de rug

Het seizoen 2014/2015 was een seizoen vol veranderingen. Helaas moesten we na het seizoen 2013/2014 van 8 spelers en speelsters afscheid nemen, maar kwamen er ook weer behoorlijk veel nieuwe talenten bij. Saber Afif volgde als trainer van de B-selectie Danny Birahy op.

Uitbreiding trainingen

Voor het eerst werd er in de vakanties doorgetraind, met uitzondering van de Kerstperiode, en kende het trainingsseizoen 4 weken extra trainingen. Hiermee kwamen we in totaal op 34 trainingsweken en dat allemaal voor dezelfde prijs. Ook konden vanaf eind maart op vrijdagavond de B- en C-selectie tot 20.00 uur doortrainen.

Mede dankzij de volle trainingsgroepen en de gift van een sponsor, degoedkoopstedeuren.nl, was dit mogelijk. De plannen zijn er om komende seizoenen de trainingen nog verder uit te breiden, maar naast de beschikbaarheid van accommodaties en trainers moet het ook financieel haalbaar zijn voor alle partijen. We blijven de mogelijkheden onderzoeken.

Joran als stagiair

Op de vrijdagavond was Joran Kweekel meestal aanwezig als stagiair bij de A-selectie, waarin hij vele verschillende manieren van warming-up in spelvorm liet zien en ook zijn eerste aanwijzingen gaf op technisch vlak aan menig jeugdspeler. Joran bleek kritisch en leergierig waarin ik hem als trainer uitdaagde om te kijken en ook te ervaren waarom iets minder goed is of juist beter functioneert. Ook erg leerzaam voor zichzelf en zelfs soms een openbaring.

Mentale training

Dit seizoen was ook de mentale training een nieuw element. Zelf mocht ik een cursus daarin volgen en een professionele gastspreekster verzorgde een interessante presentatie met vooral leuke oefeningetjes. Een aantal spelers uit de diverse selectiegroepen hebben ook daadwerkelijk individuele mentale trainingen gevolgd en ik moet eerlijk zeggen, dat het op den duur ook echt werkt.

Veel behaalde prijzen

Alle trainingsgroepen zaten in de loop van het seizoen helemaal vol. De resultaten op de vele, vele toernooien, bijna 20, waren meer dan uitstekend. Met het tellen van het aantal behaalde prijzen ben ik gestopt. Het merendeel van deze toernooien heb ik mee mogen maken en daar alle kinderen behoorlijk zien groeien in hun spel en vaardigheden. Enorm leuk om te ervaren, want dat is ook hetgeen waar alles om draait. Niet alleen de A-selectie behaalde goede resultaten, maar ook in de B- en C-selectie werden mooie resultaten geboekt. Namen noemen doe ik niet, want dan ga ik zeker kinderen vergeten en doe ik ze tekort. Iedereen presteert immers op zijn eigen niveau en probeert het maximale eruit te halen.

In de verslagen, welke je ook op deze site kunt terug vinden, kun je een en ander nog eens rustig doorlezen.

Afscheid van selectieleden

Aan het einde van het seizoen hebben we toch weer een behoorlijk aantal spelers en speelsters moeten teleurstellen. Nieuwe talenten moeten immers weer de kans krijgen zich te bewijzen en jonge spelers en speelsters moeten kunnen doorgroeien. De grootte van de groepen is en blijft beperkt en dat willen we ook zo houden om de kwaliteit te kunnen garanderen. Echter het blijft altijd moeilijk dergelijke beslissingen te moeten nemen en de boodschap komt altijd onverwacht en hard aan. Enkelen hadden overigens zelf al aangegeven te willen stoppen vanwege hun studie.

De volgende spelers en speelsters zien we komend seizoen niet meer terug: Jeroen Ham, Celeke Bus, Noah Louwerens, Ronald v.d. Heuvel, Manon Bos, Nadine Nieuwdorp, Jaymie Laurens, Stefan Vissenberg, Richard Wellens, Stijn Makkus, Stefan Wijnbelt, Koen de Jongh.

Uiteraard hopen we dat iedereen lekker blijft badmintonnen en haar/zijn ontwikkeling zich blijft doorzetten. We blijven jullie volgen en op toernooien kun je een beroep op de trainers blijven doen om te coachen.

Iedereen bedankt

Alle spelers en speelsters weer heel erg bedankt voor de inzet en enthousiasme in het afgelopen jaar. Uiteraard ook alle ouders en begeleiders weer bedankt voor de support en het halen en brengen van de kinderen naar trainingen en toernooien. Een aantal ouders ook bedankt voor het draaien van kantinedienst op de vrijdagavond. Zonder jullie allemaal krijgen we alle activiteiten nooit van de grond.

 

Rest mij iedereen namens het bestuur en de trainers Saber en Ton een leuke en sportieve vakantie toe te wensen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *