Verslag van de NJK: De U17

In de U17 deden Noah Louwerens, Celeke Bus en Jerdi de Goeij mee vanuit de BS Barendrecht. Noah had in het enkelspel in de eerste ronde een bye en won daarna vrij eenvoudig de twee ronde. In de derde ronde moest hij het onderspit delven. Goede ralleys werden afgewisseld met veel slordigheden. Erg jammer, want er zat zeker meer in. In het herendubbel moesten ze in de tweede ronde gelijk aantreden tegen de tweede geplaatsten. Deze gaven geen punten weg en ondanks een paar mooie ralleys bleek er geen eer te behalen tegen een koppel wat op eerste/tweede divisieniveau acteert. In de gemengddubbel samen met Celeke Bus werd zeker niet onaardig gespeeld. Meerdere keren werd er een voorsprong gepakt, maar kon de game niet in winst worden omgezet.

Celeke op haar beurt speelde geen lekkere partij in haar enkelspel. Eigenlijk kwam ze geen moment in haar spel. Haar tegenstandster speelde een hoog tempo en Celeke had daar onvoldoende antwoord op. In het damesdubbel speelde ze beter en waren er zeker kansen op gamewinst, helaas werd er verloren.

11265621_875287829217557_5440793718194007522_oAlle hoop was nu gevestigd op Jerdi. Met degelijk spel bereikte hij de derde ronde in het enkelspel. Daar moest hij aantreden tegen Mauro Kepel, die nog geen partij had hoeven te spelen. Een spannende wedstrijd waar uiteindelijk een derde game aan te pas moest komen. Een paar kleine slordigheden in de eerste drie slagen bepaalden eigenlijk de einduitslag. In het gemengddubbel bereikte hij wel de kwartfinale waar hij samen met Marlies Baan verloor van Imke van der Aar en Niels Veenstra. Goede ralleys maar ook hier kleine foutjes, waardoor geen winst werd behaald.  In het herendubbel speelde Jerdi samen met Joran Kweekel. Op de plaatsingslijst stonden ze bovenaan en die plaatsing maakten ze ook waar. Jerdi speelde naast Joran degelijk en liet zien ook de snelheid aan te kunnen en technisch en tactisch zijn mannetje te staan. Ook Jerdi (en natuurlijk ook Joran) gefeliciteerd met de titel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *