Verslag van de NJK: De U13

In de U13 had de Badmintonschool Barendrecht een viertal spelers en speelsters afgevaardigd. Bij de dames waren dat Jaymie Laurens en Aparna Schulze en bij de heren Rens Lagrouw en Henry Tsui.

Rens speelde alleen mee in de herendubbel samen met Henry. De eerste ronde werd eenvoudig gewonnen. In de 2e ronde werd in een mooie wedstrijd met 21-19, 24-22  nipt verloren. Erg jammer maar wel een goede wedstrijd. Henry kwam in de tweede ronde de als derde geplaatste David Sugiharto tegen. Henry speelde in ieder geval beter als in voorgaande wedstrijden tegen David, maar het tempo in de slagen lag bij Henry nog te laag. Technisch ziet het er allemaal netjes uit, maar de effectiviteit in de slagen en het tactisch inzicht moet nog groeien en daar blijven we ook gewoon aan werken.

Jaymie had de pech in de eerste ronde gelijk tegen de eerste geplaatste te moeten, die overigens ook het toernooi won. Ze moest scherp spelen om een kans te maken, maar het lukte vandaag allemaal niet.  In het gemengddubbel verloor ze ook in de eerste ronde in drie sets. In het damesdubbel ging het beter en bereikte ze de halve finale. De eerste game ging nog redelijk gelijk op, maar daarna moest ze de winst laten aan haar tegenstandsters. Als eerste jaars U13 heeft ze in ieder geval een leerzaam toernooi gedraaid.

foto aparna veldAparna was in alle onderdelen geplaatst. In het gemengddubbel was ze als derde geplaatst en bereikte ze ook redelijk eenvoudig de halve finale. Helaas werd in drie sets verloren van de nummer 2 geplaatsten. Ook in het enkelspel was ze als derde geplaatst. Ze bereikte ook de halve finales al ging het onderweg soms moeizaam. Haar spel is nog niet vast genoeg en ze wisselt dan ook te vaak sterke momenten af moet zwakke momenten. Dit brak haar ook op in de halve finale tegen haar dubbelpartner Daphne Jansen. Hele sterke momenten met kansen op gamewinst werden afgewisseld met onnodige fouten. Uiteraard speelt dan spanning ook een rol. Ook daar zal ze nog verder in moeten groeien. In het damesdubbel stond ze als eerste geplaatst en ze maakte die plaatsing ook waar. Uiteraard onze felicitaties voor Aparna. Zij weet ondanks het mindere aantal uren training in de week goed haar concurrentie bij te benen en dat is zeer knap te noemen.