Maar liefst 4 prijzen tijdens NJK

De NJK is het zwaarste jeugdtoernooi van Nederland. Alle toppers doen hieraan mee. In de U17 en U19 kom je dan ook spelers en speelsters tegen met ervaring op Eredivisieniveau.

Vanuit de Badmintonschool Barendrecht deden uiteindelijk 13 kinderen mee. Helaas moest Henry Tsui zich afmelden omdat hij niet fit genoeg was. Altijd erg jammer als dit je overkomt, maar volgend jaar weer nieuwe kansen.

In de U13 wist Rens Lagrouw samen met zijn dubbelpartner Gijs Schreppers heel knap de finale te halen. Uiteindelijk werd er in drie sets verloren. In deze klasse is kracht nog een belangrijke factor en dat brak Rens en Gijs een beetje op. Maar toch een hele knappe 2e plaats. Rens had in de ochtenduren ook al in de halve finale gestaan van het enkelspel om te verliezen van de latere winnaar van het toernooi. In het gemengddubbel had hij daarnaast nog de kwartfinale weten te bereiken, waarin hij in drie sets helaas verloor. Ook in de U13 deed Royce Mink mee. Royce won verrassend in het enkelspel de eerste ronde van een sterker geachte tegenstander. Daarna strandde hij en helaas kwam hij in de dubbelspelen niet verder. Meerte Loos had zich alleen ingeschreven voor het damesdubbel. Het opdoen van de nodige ervaring op zo’n toernooi was haar doel. Helaas overleefde ze de eerste ronde niet, maar de ervaring is wel in de pocket. Chloë Li bereikte in het enkelspel de kwartfinale. Daarin verloor zij nipt van de 2e geplaatste. Zij mag nog 2 jaar in deze klasse spelen, dus dat gaat zeker goed komen. In beide dubbelspelen reikte ze nog tot de kwartfinale om uiteindelijk te verliezen van de latere toernooiwinnaars. Als laatste was het ook Karlijn van der Lee die dit toernooi aanpakte om lekker te spelen in de U13. En zij deed het uitstekend. In het enkelspel bereikte ze knap de halve finale. Jaymie Laurens was daarin nog een maatje te groot, maar Karlijn liet zien dit seizoen al flinke stappen gemaakt te hebben. Als ongeplaatst koppel in het damesdubbel samen met Anouk van Wijk bereikte ze wel de finale, waarin ze zelfs verrassend een derde set afdwongen van de nummers 1.  Heel erg goed gespeeld mag je dan wel zeggen.

In de U15 deden Damian Schouten, Liam Krikke, Joris Heijnen en Aparna Schulze een gooi naar de prijzen.  Liam en Damian hadden allebei last van spanning. Ze wilden zo graag winnen dat ze niet of nauwelijks iets van hun mogelijkheden konden laten zien.  Beiden hadden tegenstanders in de eerste ronde van het enkelspel waar ze zeker niet kansloos tegen waren. De druk was echter te hoog. Jammer, maar wel een goed leermoment. Joris had geen geluk met zijn loting en trof gelijk een van sterkere spelers in deze klasse. Joris en Liam hadden zeker winstkansen in hun herendubbel in de eerste ronde maar dat lukte net niet. De power moet echt nog meer gaan groeien. Ook in de dubbels viel er helaas verder weinig eer te behalen.  Aparna deed het in haar dubbel uitstekend. Zij wist samen met Daphne Jansen wel de finale te halen om daarin helaas nipt te verliezen. Eerder had zij in haar enkelspel in de 2e ronde de winst moeten laten aan haar tegenstandster.  De gemengddubbel is niet de favoriete spelsoort van Aparna dus die speelde ze niet.

In de U17 hadden we als deelnemers Indy de Goeij, Remco van der Lee, Carlo van den Berge en Romy Claassen. Indy wist de eerste ronde in haar enkelspel nog te winnen, maar verdraaide haar linkerknie in de tweede partij. Heel erg jammer en hopelijk is zij snel weer op de been. Hierdoor kon ze ook niet in het dubbelspel uitkomen nadat ze in de ochtend haar gemengddubbel had verloren. Remco leek op zich goed te hebben geloot in zijn enkelspel, maar verloor onverwachts in de 2e ronde. Het niveau uit zijn eerste wedstrijd haalde hij niet. Ook bij hem lijkt het soms met spanning te maken te hebben, waardoor zijn slagen niet altijd uit de verf komen. In het dubbelspel werd in de eerste ronde helaas gelijk verloren. Romy deed in het enkelspel wat van haar mocht worden verwacht maar strandde uiteindelijk in de kwartfinale van de latere finaliste Madouc Linders. Op zich zeker geen slecht resultaat. In het damesdubbel wist ze de eerste ronde net niet te overleven, maar in het gemengddubbel wist ze samen met Carlo wel heel knap de halve finales te halen. De eerste ronde was gelijk een gigantische partij van vijf kwartier waar alles  in zat wat je van een wedstrijd mag verwachten. Uiteindelijk trokken ze aan het langste eind. In de halve finale waren de winnaars van het toernooi Debora Jille en Sebastiaan Li nog wel een behoorlijk maatje te groot, maar ja daar staat wel Eredivisieniveau tegenover je.  Carlo had zodoende al een halve finale te pakken. Hetzelfde kunstje flikte hij ook in de herendubbel samen met Bradley Dassen en in zijn enkelspel. De herendubbel werd een spannende wedstrijd, die in drie sets helaas werd verloren. De racketvaardigheid van de tegenstanders en de betere service van hen bleek uiteindelijk het verschil te maken. In het enkelspel speelde Carlo in de halve finale degelijk. Zijn tegenstander leek meer onder druk te staan en bezweek ook onder die druk, waardoor Carlo eigenlijk redelijk eenvoudig naar de finale ging. Daarin trof hij de behendige Dennis Koppen die opnieuw sterk speelde en eigenlijk weinig cadeautjes weg gaf. Carlo leek wat last te hebben van spanning en begon pas in de tweede set beter en meer vrijuit te spelen, maar Dennis trok de wedstrijd toch redelijk eenvoudig naar zich toe. Tijdens de Dutch Open zullen ze elkaar weer treffen.

Alle hulpcoaches, Fred, Martie, Ton, Saber, Leonard, Pieter etc. weer hartelijk dank voor de hulp op dit voor de Badmintonschool Barendrecht zeer goed verlopen Nederlands kampioenschap.

De prijswinnaars allemaal van harte gefeliciteerd evenals onze voormalige BS spelers Jaymie Lourens en Joran Kweekel met hun behaalde titels. Chapeau!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *