JM Almere en TFS zitten er weer op

Seniorentoernooi TFS Barendrecht

Op zaterdag deden een aantal spelers en speelsters van de Badmintonschool mee met het seniorentoernooi van TFS Barendrecht wat plaats vond in de sporthal waar ook  de trainingen van de BS plaats vinden.  Indy de Goeij, Amber Meinen, Kevin Klok, Kevin Rip, Max Storn en Thijs van den Berg namen hieraan deel. Voor de meesten bleek de tegenstand te groot en werd er geen set gewonnen. Indy bereikte nog de halve finale in het gemengddubbel. Thijs sprong er dit keer goed uit. Hij werd eerste in de categorie 7 en dat is een uitstekend resultaat.  Het zag er in de finale aanvankelijk niet naar uit dat hij zou gaan winnen, maar na een slechte eerste set herpakte hij zich en won alsnog de finale.

JM Almere

Liam Krikke, Damian Schouten, Chloë Li, Karlijn van der Lee, Rens Lagrouw, Carlo van den Berge, Royce Mink, Henry Tsui, Remco van der Lee, Aparna Schulze en Meerte Loos kwamen in actie in Almere. Doordat op zaterdag er in twee hallen werd gespeeld was het voor mij lastig als coach om overal aanwezig te zijn.  Gelukkig was op zondag wel alles in dezelfde hal. Almere is zeker in de jongste groepen sterk bezet met onder meer vele Deense spelers en speelsters. Rens speelde goed in de U13 tegen zijn Deense tegenstanders maar kwam helaas zondag niet mee in actie. Karlijn kwam in haar enkelspel nog wel de poulefase door, maar strandde daarna. In de U11 was Chloë weer oppermachtig. Zij won haar enkelspel eigenlijk heel erg eenvoudig.  Ook het gemengddubbel won ze. Royce probeerde het ook in de U11 en speelde een paar mooie partijen. Helaas geen winst. Meerte daarentegen wist nog wel een enkele damesdubbel te winnen en speelde zeker niet onverdienstelijk. In de U15 wist Liam geen enkelspel te winnen en Damian eentje. Daar lagen zeker meer mogelijkheden. Damian bereikte wel heel knap de finale van het gemengddubbel samen met Kaylee van der Wiel, waarin helaas wel werd verloren. In de U15+ speelde Henry op zich geen slechte partij in zijn enkelspel, maar het hoge tempo van zijn Deense tegenstander leidde soms tot ademnood en zijn backhand werd teveel gebruikt. In al het geweld wist ook Aparna de zondag niet te halen in de U15+.  Rest nog de U17. Carlo struikelde bij het enkelspel in de poulestrijd maar haalde wel in de herendubbel netjes de finale. Remco wist wel zijn poule in het enkelspel ongeschonden door te komen, maar ging daarna onderuit.

Toch weer een mooi weekend voor onze BS met een paar leuke resultaten en voor mij weer een paar leerzame coachmomenten. Ook heb ik kunnen genieten van een paar Deense spelers en speelster met een fabuleuze techniek, heel veel inzet en ook herrie van de toejuichende eigen supporters  en meer dan geweldige kapslagen.

Een weekend waarbij in Almere ook veelvuldig werd gesproken over de ontwikkelingen rondom de regionale trainingscentra. Een groot aantal ouders zijn uitermate ongelukkig met de gang van zaken, waarbij het gevoel was dat niet de kinderen centraal staan maar de trainingscentra.  Tja, een lastige discussie waarbij het moeilijk blijft om het iedereen naar de zin te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *