Veranderingen in opzet trainingscentra Badminton Nederland

Geruchten gaan erg snel de ronde. Vandaar toch meer even het een en ander uitgelegd via onze website.

De Badmintonacademie Zuid-Holland te Den Haag (BAZH) en de Zuid Nederlandse Badminton Academie (ZNBA) gaan hun deuren sluiten. Hiervoor in de plaats worden er door Badminton Nederland bij wijze van proef twee regionale trainingscentra ingericht. De locaties daarvoor zijn Den Haag en Deurne.

Het opleiden van talenten wordt door Badminton Nederland gezien als een kerntaak en met deze opzet wil zij daar invulling aan gaan geven.

De trainingen worden gegeven in de ochtenduren 4  dagen per week, behalve op woensdag. Badminton Nederland neemt de organisatie op zich. De groepen zullen met 12-14 kinderen klein worden gehouden.

Een aantal spelers en speelsters zijn of worden nog uitgenodigd om deel te nemen aan een selectiedag op zondag 03 april 2016 op Papendal.  Ook de ouders zullen dan worden geïnformeerd over de nieuwe opzet, de kosten, locatie, trainingstijden etc. Uitgangspunt is wel dat de kinderen er dagelijks zullen gaan trainen.

Een mooi initiatief van Badminton Nederland. Nu maar hopen dat dit ook daadwerkelijk van de grond gaat komen en er voldoende bereidheid is om iedere ochtend vroeg op te staan om te gaan trainen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *