Afgelopen weekend meerdere mooie wedstrijden en bemoedigende resultaten

Dit weekend waren er meerdere toernooien waar onze deelnemers van de Badmintonschool Barendrecht in actie kwamen. Als eerste noem ik Romy Claassen. Zij had gekozen voor een seniorentoernooi in Veghel. Zij verloor het enkelspel in de finale Cat 4 nipt in drie sets. Hetzelfde overkwam haar ook in de gemengddubbelfinale, maar in de damesdubbel was ze weer oppermachtig. Zij lijkt daarmee een blessureperiode definitief achter zich te hebben gelaten.

JM Hoorn

In Hoorn werd er door onze jeugd weer fel gestreden om de prijzen.  In de U13 probeerden Rens Lagrouw en Royce Mink wat rondes verder te komen.  Royce wist nog wel een gemengddubbel te winnen maar kwam niet verder in het sterke deelnemersveld. Ook Rens had het moeilijk.  Hij kwam nog wel de pouleronde door in het enkelspel, maar moest daarna in drie sets en een goede partij met nipte cijfers het verlies accepteren. Hetzelfde overkwam Rens ook in de gemengddubbel. In de spannende derde set werd verloren met 22-20. Erg jammer, maar wel dichtbij de concurrentie.

In de U15 deden Tobias Blaauw, Damian Schouten, Liam Krikke en Victoria Mink een gooi naar de prijzen. Tobias werd tweede in het enkelspel, maar zeker kans op meer. Voor de heren gold eigenlijk allemaal dat tactisch blijven spelen en ook nadenken daarover nog een moeilijk punt is. Te snel en te gretig willen scoren hoort bij de jeugd, terwijl soms een ralley kunnen spelen belangrijker is om tot scoren te kunnen komen. Victoria liet zien dat zij terecht als eerste was geplaatst.  Alleen in haar eerste partij had zij het moeilijk, maar daarna liet ze ieder ver achter zich en pakte ze zeer terecht een mooie eerste prijs in haar enkelspel.  In de U15+ probeerde Aparna Schulze de nodige partijen te winnen. Zij wist haar poule in het enkelspel niet te overleven en lijkt moeite te hebben met haar steeds langer wordende benen en het daarbij behorende voetenwerk. Ook dat hoort bij het opgroeien en gaat zeker nog goed komen. In het dubbelspel bereikte ze nog wel de halve finale.

In de U17 waren het Carlo van den Berge, Remco van der Lee en Indy de Goeij die aan de bak moesten. Remco zat in al zijn partijen dichtbij winst maar kon met de 20 punten op het scorebord vaak nog net niet doordrukken in zowel de herendubbel als het enkelspel. Indy bereikte samen met Carlo nog wel de halve finale in het gemengddubbel, maar ging daar verrassend onderuit. In het herenenkelspel bereikte Carlo knap de finale waarin hij in een mooie en spannende partij helaas met 21-19 verloor. Carlo trok deze nederlaag recht door met Scott Samuels wel het herendubbel te winnen.

RJC Velo

Laat ik deze keer eerst beginnen met het feliciteren van Thomas van Duijvenbode en Stefany Poon. Zij wonnen beiden de grote wisselbeker van het RJC circuit van het afgelopen seizoen in hun klasse. Niet onvermeld mag blijven Justine Poon die in haar klasse op de 2e plek eindigde. Ook wil ik Noah Louwerens gelijk noemen die als oud-BS deelnemer de grote beker in de J1 voor zich opeiste met op een mooie tweede plek Colin Schouten, eveneens een oud BS-deelnemer. In de enkelspelen won bij de heren Thomas zeer overtuigend in zijn klasse en gaf daarmee te kennen klaar te zijn voor een klasse hoger volgend seizoen. Bij de dames wonnen Stefany en Justine beiden hun enkelspel en ook zij gaan een stapje omhoog maken komend seizoen. Bij de jongensdubbel bereikten Kevin Klok en Max Storn de finale, waarin ze helaas in drie sets verloren. Bij de damesdubbels wist onze nieuwkomer Karlijn van der Lee eerste te worden in de hoogste categorie. En hoe ging het dan met de rest is dan d volgende vraag. Thijs van den Berg bereikte zeer verrassend de halve finale in het enkelspel. Kevin Rip kan zijn goede trainingsinspanningen nog niet vertaald krijgen naar formele wedstrijden, maar ook dat gaat goed komen. Meerte Loos timmert hard aan de weg maar wist dit keer niet in de prijzen te belanden. Amber Meinen verloor verrassend al in de poulefase in het enkelspel. Amber en Jeroen Oomens leken soms een beetje afwezig op dit toernooi en kwamen ook niet verder in hun klasse. Max zag zijn kansen hard slinken na een zwakke eerste wedstrijd in het enkelspel. Yoeri van Strien slaagde er niet in om zijn poule in het enkelspel door te komen.  In bijna elk verslag over een RJC staat Maurice Tjan wel ergens vermeld met een prijs. Dit keer echter niet. Hij verslikte zich in kwartfinale van zijn enkelspel en heaas kon door ziekte van Rowan Simons zijn doorgaans sterke dubbel geen doorgang vinden.  Volgens mij hebben we iedereen weer de revue laten passeren. Het RJC circuit zit er weer op.  Alle prijswinnaars weer van harte gefeliciteerd met alle prijzen en de organisatie weer bedankt voor een opnieuw mooi RJC seizoen.

Volgend week het Junior Mastertoernooi Zijderveld te Amstelveen. Het JM Tegelen is inmiddels al gesloten wegens grote belangstelling. Zoals bekend is voor de A-selectie het JM BCRS verplicht evwnals JM Tilburg. De andere toernooien zijn natuurlijk altijd leuk om mee te doen waarbij JM Almere en JM BECA te Arnhem vaak een internationale bezetting kennen en sterk zijn. Schrijf op tijd in als je mee wilt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *