Slotweekend RJC bij Velo en JM Hoorn in aantocht

Na het mooie kampioenschap van Velo in de Eredivisie organiseert Velo het komend weekend het slottoernooi van het Regio Jeugd Circuit van dit seizoen. Vanuit de Badmintonschool nemen er weer 15 spelers en speelsters aan deel, waarvan de meesten vanuit de B- en C-selectie.  Uiteraard gaat het om het spelen van zoveel mogelijk wedstrijden en het opdoen van ervaring, maar toch hebben enkelen ook hun focus gericht op de ranglijst nu het laatste toernooi is aangebroken.

Bij de heren maakt Maurice Tjan nog een hele kleine kans op de eerste plek, maar dan zou de huidige nummer 1 al zijn partijen moeten verliezen en Maurice zou zelf alles moeten winnen. In de J5 staat Thomas van Duijvenbode bovenaan. Als hij de halve finale weet te bereiken is hij zeker van de eerste prijs. Kortom hij is er nog niet.

Bij de dames staat Merel Oomens op een mooie tweede plek en zij had nog kans gehad op de eerste plaats. Helaas doet zij dit toernooi niet mee, waardoor zij ook hoogstwaarschijnlijk haar 2e plek niet kan handhaven.  In de J4 staat Stefany Poon fier en onaantastbaar bovenaan. Zij kan door niemand meer worden ingehaald en heeft een supergoed seizoen gedraaid. Volgend seizoen in ieder geval een stap omhoog.  In de J5 staat Justine Poon op een mooie 2e plek. De eerste plaats is niet meer haalbaar, maar ook de 2e plaats is een heel mooi resultaat.

Komend weekend staat ook het Junior Mastertoernooi in Hoorn op de kalender. Hier zullen vanuit de BS 10 spelers en speelsters aan deelnemen. Ook daar heeft de BS kanshebbers om in de prijzen te vallen.  Dit JM toernooi is een mooie graadmeter voor de waslijst aan JM toernooien die nog gaan volgen.

Iedereen weer veel succes gewenst in respectievelijk Wateringen en Hoorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *