Verslag RJC Mix te Naaldwijk

Het RJC Mix in Naaldwijk is weer achter de rug. Veel deelnemers vanuit de Badmintonschool Barendrecht die allemaal naar behoren hebben gepresteerd. En dat is ook nu juist hetgeen waar het om draait. Laten zien waar je staat en waar je toe in staat bent. Uiteraard wil iedereen graag winnen, maar voor de coaches gaat het er meer om dat ze vooruitgang zien en dat aangeleerde technieken ook worden toegepast. Dat laatste daar ontbreekt het bij de meesten nog wel aan. Technieken blijven inslijpen op trainingen is de enige remedie.

Het toernooi zelf was goed georganiseerd. Eindelijk weer eens een toernooi wat goed op tijd liep, ondanks dat meerdere spelers en speelsters in meerdere finales stonden.

In de J1 domineerden spelers en speelsters die we hebben mogen opleiden op onze Badmintonschool. Bij de heren won verrassend Noah Louwerens het enkelspel van Ronald van den Heuvel. Soms heb je van die momenten waarop werkelijk alles lukt. In het dubbelspel wisten ze samen eveneens zeer overtuigend te winnen. Ronald pakte samen met Manon Bos ook de eerste prijs in het gemengddubbel. Manon pakte op haar beurt weer de eerste prijs in het damesdubbel samen met Jaymie Laurens. Jaymie won vlak daarna ook het enkelspel. Niet onvermeld mag blijven de mooie prestatie van Amber Meinen die de tweede prijs pakte in het damesdubbel. De overige BS deelnemers in de J1 waren Tobias Blaauw en Damian Schouten. Beiden speelden goede partijen, maar kwamen helaas niet verder dan de poules.

In de J2 deed Henry Tsui goede zaken. Hij wist het enkelspel knap te winnen na een zeer moeizame en spannende halve finale. In het dubbelspel werd hij tweede. Liam Krikke speelde ook een paar goede partijen in de J2.

In de J3 deden Kevin Klok, Jessy Molier, Royce Mink, Jeroen Oomens, Max Storn, Rens Lagrouw en Merel Oomens mee. Merel reikte nog knap tot de halve finale in het enkelspel. Bij de heren wist alleen Royce de poule de overleven om later te verliezen van de latere winnaar in de J3. Samen met Rens werd Royce 2e in de herendubbel. Rens op zijn beurt pakte de eerste prijs in het gemengddubbel. Kevin en Max speelden samen nog een goede herendubbel, waarin ze nipt de overwinning in drie sets moesten afstaan. Wel super gespeeld allebei. Het spelen met plastic shuttles is en blijft voor velen een uitdaging. Spelers als Jessy en Jeroen hebben echt moeite om de shuttle goed diep te kunnen slaan. Beiden zaten in hun partijen soms dicht tegen setwinst aan.

In de J4 deed alleen Stefany Poon vanuit de BS mee. In een lange en meeslepende finale kwam ze in de derde set als beste van de baan af. Veel passie en strijd aan beide kanten trouwens. Samen met Danique Kweekel (TFS) pakte ze ook de eerste prijs in het damesdubbel.

In de mager bezette J5 categorie liet ook dit keer weer Thomas van Duijvenbode van zich spreken. Zoals altijd weer energie voor tien en op de baan een spring in het veld die probeert alles te halen en goed terug te slaan. De techniek verdient nog veel aandacht, maar de gedrevenheid gaat hem sowieso ver brengen. Het pakte gewoon drie prijzen. Alleen in het enkelspel werd hij tweede. Samen met Megan Molier won hij heel knap het gemengddubbel. Megan had op haar beurt weer samen met Justine Poon het damesdubbelspel gewonnen.

Toch weer een lang verhaal, maar ere wie ere toe komt en dat zijn de winnaars en winnaressen van dit weekend.

Over een aantal weken volgt weer het RJC Delft voor onze spelers en speelsters uit de B- en C-selectie. Dus schrijf je in.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.