JM Finale Almere

Dit keer was Saber Afif als coach aanwezig namens de Badmintonschool Barendrecht bij de finale om de JM Cup. Hij schreef onderstaand verslag.

Zaterdag 10 oktober was het dan zover. Jaymie Laurens , Aparna Schulze , Romy Claassen en Carlo van den Berge mochten de finale spelen van het junior master circuit van het seizoen 2014/2015. Een mooie kans om in de Yonex Dutch Open hal te schitteren en jezelf tot kampioen te kronen.

Aparna en Jaymie troffen elkaar tijdens deze finale. Dat betekent dus geen coach vanuit de Badmintonschool achter de baan. Het was een gelijk opgaande strijd waarbij er vooraf niet kon worden gezegd wie hier met de winst vandoor zou gaan. Na een goede eerste set van Aparna, die ze ook in winst wist om te zetten, was de 2de meer dan het aanzien waard. Fel en goed spel werd gevolgd door veel onnodige fouten van beide dames. Uiteindelijk was het Jaymie die de 2de set naar zich toetrok in de verlenging. Met beheerste slagen en veel gebalde vuistjes wist ze duidelijk ook de 3de te pakken met als winst tot gevolg. 17-21 / 23-21 / 21-12 het resultaat.

Romy kwam uit tegen Demi Brehler. Na een vliegende start van Demi en een hele ruime voorsprong wist Romy zich knap terug te knokken. Met degelijk spel wist ze aan het langste eind te trekken. Een 3de set kwam er niet voor Demi want Romy nam vanaf punt 1 in de 2de set gelijk het initiatief. Ze moest er nog even hard voor werken maar uiteindelijk een verdiende overwinning voor Romy. 23-21 / 21-15 waren haar scores.

 Carlo had in Youri Panhuis een tegenstander getroffen die soms verrassend uit de hoek kan komen met diverse slagen. Op papier zeker een partij die hij winnend zou moeten afsluiten. Op sommige momenten werd de partij spannend doordat Carlo zijn focus verloor en veel foutjes ging maken. Gelukkig was hij aan het einde van de 2de set wel alert en goed genoeg om de partij naar zich toe te trekken. Met de scores 21-15 / 21-18 wist hij de partij naar zich toe te trekken.

winnaars junior cupVan harte gefeliciteerd met de behaalde prijzen.

Leuk om te zien dat er wat support was meegekomen om deze jeugdige talenten te steunen.

Saber.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *