MR Badmintonschool Barendrecht actief op de regionale jeugdkampioenschappen

Carlo van den Berge had gekozen om de RJK te spelen in Brabant. Carlo heeft de afgelopen maanden behoorlijke sprongen gemaakt en won in de U15 het enkelspel. Als ongeplaatste speler drong hij knap door als eerstejaars in deze categorie tot de finale om daar in drie sets af te rekenen met de als eerste geplaatste Gijs Duijs. Een topprestatie mag je het gerust noemen. In de herendubbel moest hij de winst in drie games overlaten aan het als eerste geplaatste koppel.

In Den Haag traden meerdere spelers aan van de Badmintonschool. In de U11 speelden Jessy Molier en Rens Lagrouw. Samen speelden ze een goede herendubbel en wonnen deze ook. Rens pakte ook de eerste prijs in het herenenkel al was dat nog niet eens zo eenvoudig. In de gemengddubbel met Jaymie Laurens werd wederom gewonnen. Zowel Jessy als  Rens zijn nog eerstejaars in de U11 en hebben wat dat betreft nog zeer zeker de toekomst.  In de U13 hadden we dit keer geen deelnemers alhoewel ik deze wel een beetje had verwacht. Volgend jaar beter.

In de U15 wisten Indy de Goeij en Julia Sundermeijer in het zeer sterk bezette damesveld geen potten te breken. Zowel Indy als Julia bleken niet helemaal fit tijdens het toernooi en hopelijk herstellen ze weer snel. Indy behaalde wel nog de halve finale in het gemengddubbel waar ze helaas in drie games verloor.

In de U17 waren Jerdi de Goeij, Stefan Vissenberg, Jeroen Ham, Thomas Both, Jochem Meijer, Noah Louwerens, Ronald van den Heuvel, Celeke Bus en Nadine Nieuwdorp aanwezig.  Stefan kon dit weekend niet brengen wat we normaal wel van hem mochten verwachten. Opvallend was de winst in het gemengddubbel in zijn poule tegen tegenstanders die later de winnaars bleken te zijn van het toernooi. Jerdi behaalde als geplaatste speler redelijk eenvoudig en overtuigend de finale in het enkelspel. Koen Baan bleek daarin net iets sterker en overtuigender, waar Jerdi de scherpte een beetje miste. In de herendubbel met de licht geblesseerde Jeroen bleek de halve finale het eindpunt. In drie games werd er verloren. De iets zwakkere servicesituatie bleek te bepalend in het verloop van de wedstrijd. Jeroen gaf na zijn eerste enkelspel de volgende partijen op, hierdoor kon Thomas helaas maar 1 partij spelen, waarin hij zeker niet slecht speelde, maar op momenten waarop hij wilde scoren net iets te graag wilde en alsnog de fout maakte. Voor Jochem was  dit echt een toernooi om te leren. Op de trainingen oogt het allemaal wel aardig, maar in een wedstrijd zien we dat nog niet terug. Noah en Ronald wisten verder ook geen potten te breken. Beiden pakten in het enkelspel en dubbelspel nog een winstpartij, maar als het erop aankomt ligt het bewegingstempo nog veel te laag.

Nadine had zaterdag een slechte dag. Op de zondag herstelde ze zich goed in het damesdubbel en dat leverde knap de 2e plaats op. De pluim van dit weekend in Den Haag gaat naar Celeke. Zij speelde verrassend goed en wist ook dames die al op landelijk niveau spelen het behoorlijk moeilijk te maken. Ook zij heeft behoorlijke sprongen gemaakt de laatste weken. De trainingen beginnen hun vruchten af te werpen.

Volgende week de JM in Hoorn waar weer een aantal deelnemers van de BS hun kunsten gaan vertonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *