Opnieuw successen voor de MR Badmintonschool Barendrecht.

De Badminton Barendrecht heeft op het jeugdtoernooi van TFS Barendrecht, welk toernooi onderdeel uitmaakt van het regionale jeugdcircuit in de regio Zuid-West, goede prestaties geleverd.

Het toernooi zat met 150 deelnemers stampvol en er werden bijzonder veel driesetters gespeeld gemeten over alle onderdelen en klassen. Kortom veel tegenstanders waren aan elkaar gewaagd, iedereen kwam ruim aan zijn trekken en kon veel partijen spelen. Het gevolg was helaas wel dat op beide dagen het tijdschema niet werd gehaald, maar daar hoorde je de deelnemers in ieder geval niet over klagen.

De Badmintonschool was met 29 deelnemers weer zeer ruim vertegenwoordigd. De trainers/coaches Ton (tevens sportmasseur), Danny en Edward hebben veel spelers en speelsters kunnen bekijken en zijn allemaal met een goed gevoel zondagavond naar huis gegaan. Bij een aantal kinderen beginnen de verbeteringen in technieken eindelijk zichtbaar te worden na een aantal jaren van investeren, want inderdaad zolang duurt het, enkele uitschieters daar gelaten.

In de hoogste categorie J1 was de A-selectie grotendeels aanwezig. Bij de dames behaalde Indy de Goeij de 2e prijs in het enkelspel. Nadine Nieuwdorp speelde tegen de uiteindelijke winnares ook een uitstekende wedstrijd. Julia Sundermeijer speelde in het damesdubbel met Indy ook een paar goede wedstrijden. Zo ook Celeke Bus samen met Manon Bos, die de tweede prijs in de damesdubbel behaalden na een felle en spannende strijd in de poule te hebben gewonnen. Manon behaalde samen met Ronald van den Heuvel ook een 2e plaats in het gemengddubbel en boden in de finale meer tegenstand dan werd verwacht. Ronald had in het herenenkelspel al eerder laten zien steeds dichterbij de top te komen binnen de categorie J1. Stefan Vissenberg strandde in de halve finale in de verlenging van de derde game (26-24) in het herenenkelspel. Superspannend en veel zenuwen aan beide kanten. Helaas geen winst, wel weer een mentaal leermomentje. Jos van den Berg behaalde ook de halve finale, maar had niets in te brengen tegen de latere winnaar en uitstekend spelende Luke van Dorp (voormalige speler BS). Wel pakte hij samen met Stefan overtuigende de eerste prijs in het herendubbel. In de J2 was het de 13-jarige Carlo van den Berge die flink aan de bak moest om de eerste plaats binnen te slepen. Uiteindelijk wist hij in de derde game weer zijn vorm terug te vinden, nadat wat zakjes suiker zijn energiepeil weer wat omhoog hadden weten te krijgen. Afijn, over leermomentjes hebben we het al vaker gehad.

In de J3 wisten Kevin Rip, Thijs van den Berg en Richard Wellens allemaal hun poule in het herenenkelspel door te komen. De mooie overwinning van Kevin op de als nummer 1 geplaatste viel daarbij het meest op. Uiteindelijk wist alleen Richard de finale te halen, waarin hij helaas verloor. Ook zijn krachten raakten op aan het einde van de dag. Samen met Victoria Mink wist Richard wel de eerste prijs te bemachtigen in het gemengddubbel. In het meisjesdubbel pakten Amber Meinen samen met Merel Oomens een knappe 2e plaats.

In de J4 was Rens Lagrouw oppermachtig. Zijn inzicht in het spelletje is voor zijn leeftijd erg goed. Hij won alle drie de onderdelen samen met Henry Tsui in het herendubbel en Demi van Ritter in het gemengddubbel. In de categorie J5 bereikte Jeroen Oomens de halve finales in het herenenkelspel. Samen met Jessy Molier bereikte hij echter wel de finale en werd er nipt in een driesetter verloren. Opnieuw een leuke en spannende wedstrijd. Niet onvermeld mag blijven de vele leuke partijen van 6- en 7-jarigen. Zeer aandoenlijk om te zien en goed dat er ook voor hen dergelijke toernooivormen kunnen worden geboden.

Alle prijswinnaars uiteraard gefeliciteerd namens de MR Badmintonschool Barendrecht. Het laatste toernooi van dit circuit is in februari bij Velo in Wateringen. Daar wordt uiteindelijk de eindrangschikking opgesteld en de geldprijzen uitgereikt.

Voor de Badmintonschool staan eerst de regionale jeugdkampioenschappen begin februari op het programma. Daarna volgen de Junior master in Hoorn en het RJC bij Velo. Kortom weer vele momenten om de vooruitgang ook op het tactische en mentale vlak te kunnen beoordelen en waar nodig wederom bij te sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *