Zonnig weekend in Spijkenisse

Zonnig was het zeker in Spijkenisse tijdens JM BCRS. De Badmintonschool Barendrecht was met 19 spelers aanwezig en drukte een behoorlijke stempel op de finales.

In de U11 was het Royce Mink die 2 finales haalde. In het enkelspel en gemengddubbel werd hij tweede. Meerte Loos pakte de eerste prijs in het damesdubbel. Meerte zat ook dicht bij de finale in het damesenkel maar liet het door haar vingers glippen.

In de U13 bereikte Rens Lagrouw ook 2 finales. Ook hij werd 2e in zowel het enkelspel als het gemengddubbel. In beide finales speelde Rens een goede en spannende driesetter. Rens speelde zijn herendubbel in de U15 en zeker niet onverdienstelijk. Chloë Li bereikte zeer verrassend de finale in het damesenkelspel. Zij mag nog onder 11 spelen en dan dit resultaat is echt heel knap. Weliswaar verloor zij de finale, maar zij werd zeker niet weggespeeld.

Damian BCRSIn de U15 bereikte Henry Tsui in de gemengddubbel de finale. Daarin waren de tegenstanders een klasse te sterk, maar de 2e prijs is wel in de pocket. In het herenenkel in de U15+ stond Damian Schouten in zijn thuishal verrassend in de finale. Hij won zijn enkelspel met zeer overtuigend aanvallend spel en liet zien waartoe hij allemaal in staat is als het allemaal ook een beetje wil lukken. Grote complimenten voor hem in ieder geval.

In de U17 liet Carlo van den Berge er geen gras over groeien en schreef 3 finales op zijn naam. In zijn enkelspel dit keer in de finale met sterk en snel spel zonder echt zijn smash in stelling te hoeven brengen, waar hij overigens weinig kans toe kreeg van zijn tegenstander.

En wat deed de rest dan op dit toernooi. In de U13 probeerde Thomas van Duijvenbode en Karlijn van der Lee het maximale uit te halen. Karlijn kwam in het enkelspel haar poule nog wel door, maar strandde in de  halve finale tegen de latere winnares. In het dubbelspel bereikte ze ook de halve finale. Thomas deed ook zijn uiterste best en zat in zijn enkelspel zelfs nog een keer heel dicht bij winst. Echt het opzoeken van de lijnen in zijn spel en te snel willen scoren braken hem nu nog op, maar een groeibriljantje is hij zeker.  In de U15 deden Kevin Rip, Liam Krikke, Rowan Simons, Max Storn, Kevin Klok, Tobias Blaauw, Joris Heijnen en Amber Meinen mee.  Kevin Rip speelde een paar goede partijen en wist er ook enkelen in winst om te zetten. Helaas te weinig om de zondag te halen. In de U15 zag je helaas veel onderlinge clashes tegen schoolgenoten, maar ja dat is niet anders.  Knokken en leren is het devies en de volgende keer beter. Een goed toernooi draaide zeker Tobias die verraste door in het enkelspel in zijn poule overtuigend van de nummer vier op de plaatsingslijst te winnen. Helaas strandde hij na drie sets in de kwartfinale.  Samen met Joris behaalde hij nog de halve finale in het herendubbel. In de U17 wist Remco van der Lee dit keer geen potten te breken. Jammer, volgende week weer nieuwe kansen.

Bij het seniorentoernooi van Invictus kwamen Aparna Schulze en Romy Claassen in actie in de hoogste categorie. Helaas voor hen dit keer geen finale maar wel weer een ervaring rijker.

Volgende week JM Tegelen met een internationaal deelnemersveld.