Een druk toernooiweekend met mooie resultaten

Het was weer een druk toernooiweekend voor de kinderen van de Badmintonschool Barendrecht. Bijna iedereen kwam in actie op een toernooi. Jerdi kwam in actie op de Tsjechie Junior Open. In de gemengddubbel verloor hij vroegtijdig, maar wel in een spannende driesetter met 20-22. In het herenenkel kwam hij nog wel de eerste ronde door, maar daarna was het afgelopen voor hem. Wel weer een mooie internationale ervaring rijker.

Tijdens de regiokampioenschappen voor senioren kwamen in Den Bosch Joris en Romy in actie. Hij speelde acht partijen in de laagste categorie, waarvan hij er geen enkele in winst kon omzetten. Maar wel een paar keurige driesetters en ook voor hem geldt een leerzame ervaring. Romy deed mee in de hoogste categorie en liet wederom zien op dit niveau al aardig mee te kunnen draaien. In haar enkelspel kon ze dit keer geen winstpartijen boeken. In het damesdubbel verloor ze echter alleen van de uiteindelijke nummer 1. Een tweede plaats viel haar ten deel en daarmee een bijzonder knappe prestatie.

In Den Haag kwamen Melissa, Carlo, Remco en Indy in actie namens de BS. Remco was net hersteld van een rugblessure en speelde een goede driesetter in het herenenkel. Carlo kon in de categorie 4 nog geen potten breken. Samen met Indy speelde hij de gemengddubbel, maar ook dat werd helaas geen succes.  Gewoon doortrainen en proberen volgend jaar wel in de categorie 4 verder te komen, zou ik zeggen. Melissa had de pech gelijk tegen de nummer 1 te moeten spelen, maar zat dichterbij een overwinning dan ze wellicht vooraf had gedacht. In het gemengddubbel behaalde ze de halve finale om uiteindelijk in de damesdubbel wel de finale te halen, maar na een driesetter genoegen moest nemen met uiteindelijk wel een knappe 2e plaats.

In Delft tijdens de RJC kwamen de meesten in actie. In tegenstelling tot Den Haag een druk bezet toernooi en een mooie sfeer. We beginnen bij de jongste categorie. In de J5 deden Thomas, Megan, Meerte, Amber Oomens en Justine mee. Dat ze allemaal goed mee kunnen op dit niveau bleek wel uit de vele mooie wedstrijden en ook prijzen. De prijzenkast van Thomas begint aardig gevuld te raken, want hij pakte drie prijzen. Hij won het enkelspel en samen met Megan ook het gemengddubbel. In het herendubbel werd hij tweede. Megan wist in het enkelspel haar poule net niet door te komen, maar zij speelde wel een puike wedstrijd. Samen met Justine werd ze tweede in het damesdubbel na een spannende wedstrijd, 23-21 in de derde set, verloren te hebben van Meerte met haar partner. Meerte op haar beurt had ook in het enkelspel een paar leuke partijen laten zien, maar kon de poule niet doorkomen. Ze verloor onder meer van Justine, die uiteindelijk wel de finale wist te halen, maar met een knappe 2e plek genoegen moest nemen.  Amber liet ook haar groei zien in het badminton met een paar mooie resultaten en spannende driesetters.

Daarna stappen we door naar de J4. Hierin speelde Stefany mee. Zij was ook geplaatst in haar enkelspel en ze wist deze plaatsing opnieuw waar te maken door opnieuw te winnen al ging het allemaal niet vanzelf. In het damesdubbel deed ze er nog een schepje bovenop en ook daar won ze de eerste prijs samen met Danique Kweekel (TFS).

In de J3 deed een grotere groep spelers en speelster mee. Maurice, Kevin Klok, Royce, Jessy, Jeroen, Rowan, Max, Yoeri, Zara en Merel. We beginnen met de topresultaten van Merel. Na een aantal spannende partijen wist Merel heel knap de finale in het enkelspel te halen en ook nog eens te winnen. Ook in de damesdubbel behaalde ze finale waarin ze in een spannende driesetter nipt verloor. Een bijzonder knappe prestatie van Merel! Voor Zara is dit jaar echt een leerjaar. Ze probeert aan te klampen bij de rest in de categorie en dat gaat haar ook steeds beter af. Haar tijd komt vast en zeer nog wel.  Bij de heren heeft ook Royce moeite met dit niveau, maar hij klampt al steeds beter aan. Hij wist in het RJC delft 2enkelspel zijn poule net niet door te komen, maar hij was heel dichtbij. Maurice stond in het enkelspel als derde geplaatst en wist ook met sterk spel de finale te halen. Daarin moest hij in een driesetter zijn meerdere erkennen in Rowan, die met iets meer power dan Maurice de punten wist binnen te slepen.

 

RJC DelftMaurice behaalde ook in het dubbelspel samen met Jessy de finale. Zij troffen daar Kevin en Max. In een prachtige driesetter ging de winst terecht naar Kevin en Max. Zowel Kevin als Max hadden in het enkelspel al verloren van Rowan. Jeroen speelde ook een verrassend goed toernooi. Hij liet mooie slagen zien, die helaas nog niet allemaal het gewenste effect hadden, maar de groei is bij hem zeker te zien. Samen met Yoeri behaalde hij nog de halve finale in het dubbelspel. Yoeri had eerder de pech om Maurice te treffen in het enkelspel, die hij overigens nog goed partij wist te bieden.

In de J2 zou Henry meedoen, maar die had besloten vanwege zijn nog zwakke en herstellende enkel zich af te melden. Een verstandig besluit.

In de J1 speelden Amber Meinen, Damian, Liam en Tobias mee.  Amber liet ook verrassende slagen zien op dit toernooi. Ze wist haar poule in het enkelspel niet door te komen, maar het spel was bij vlagen meer dan goed. In het damesdubbel bereikte ze de halve finale en stond ze zelfs op matchpoint, maar helaas ging de winst naar haar tegenstandsters. Damian en Liam moeten in deze categorie alleen maar leren en proberen keer op keer het maximale eruit te halen. Liam wist dit keer geen partijen te winnen, maar lijkt wel steeds dichterbij te komen. Damian pakte in de gemengddubbel een paar overwinningen mee, maar wisselt hele sterke momenten nog te veel af met hele zwakke momenten. Daar zal hij meer balans in moeten gaan vinden. Tobias draait op dit niveau aardig mee. Een paar winstpartijen kon hij binnen slepen. Slechts tegen de toppers komt hij nog echt tekort, maar heel langzaam sluit hij wel steeds meer aan met hard werken.

Jeannette van der Werff en Ton Both weer erg bedankt voor het coachen. Dit werd door de kinderen en de ouders bijzonder gewaardeerd.

Het volgende RJC toernooi is bij BCRS in Spijkenisse. De inschrijving gaat heel hard, dus snel inschrijven is belangrijk. Dit geldt trouwens ook voor het RJC toernooi van TFS te Barendrecht. Ook dit toernooi staat open voor inschrijving en loopt erg hard, dus snel inschrijven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *