NJK zit er weer op met mooie resultaten

De Nederlandse Jeugdkampioenschappen 2015 zitten er weer op. Met 13 spelers nam de Badmintonschool Barendrecht deel aan de NJK. In maar liefst acht halve finales had de BS spelers en speelsters zitten. Een mooi resultaat mag je dit zeker noemen. Zowel in de U13, U15 als U17 werden er halve finaleplaatsen afgedwongen.

In de U13 was het Jaymie Laurens die heel knap de halve finales behaalde in het damesdubbel. Echter Aparna Schulze wist in alle onderdelen de halve finales te halen. In de gemengddubbel werd in drie games helaas verloren, maar in de damesdubbel werd wel gewonnen. Uiteindelijk won ze ook de finale samen met Daphne Jansen. Tegen Daphne moest Aparna strijden in het enkelspel. Ondanks een 19-16 voorsprong in de tweede game wist Daphne toch meer het hoofd te houden en te winnen. Uiteindelijk werd zij tweede. In de U15 behaalde ook Romy Claassen zeer verrassend de halve finale in het damesdubbel. Tegen de latere winnaars werd een sterke partij gespeeld waarbij er zeker kansjes waren. Een hele mooie wedstrijd om te zien. Carlo van den Berge wist zich te kwalificeren voor 2 halve finales. In het dubbelspel was hij kansloos. De slagen lukten niet en zijn smashes kwamen maar moeizaam door de verdediging heen. In het enkelspel ging het iets beter naarmate de wedstrijd vorderde. Het tempo van zijn tegenstander lag veel hoger en de handelingssnelheid van Carlo is nog niet zijn sterkste punt.

In de U17 bereikte Jerdi de Goeij de finale in het herendubbel samen met Joran Kweekel. Op redelijk eenvoudige en overtuigende wijze werd er gewonnen.

We feliciteren Aparna en Jerdi met hun behaalde titels!!

Hoe het met de overige spelers is vergaan en wat de coaches daarvan vonden lezen we komende week nog wel een keer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *