Badmintonschool weer van start

De Badmintonschool Barendrecht heeft in september 2019 na 2 jaar stilte toch weer haar deuren geopend. Begin mei 2019 ontstond op een feestje bij de familie Kweekel het wilde plan om de badmintonschool toch weer nieuw leven proberen in te blazen. Op dat moment was er nog helemaal niets m.u.v. de toezegging van de trainer (Edward van den Heuvel) om de trainingen weer te willen verzorgen op de maandagavond van 18.30 u tot 20.00 u. en kleiner van opzet. Een aantal enthousiastelingen, Jeff, Tom, Michael, Michel en Folkert gingen aan de slag. De sporthal werd geregeld en een logo werd ontworpen. Zelfs een Facebookpagina werd aangemaakt en een mailadres.

Daarna volgde de informatie- c.q. selectiedag voorafgegaan door een heuse wervingscampagne waarbij de circa 100 namen van oud-deelnemers en oud-deelneemsters passeerden. Leuk om te zien dat eigenlijk door iedereen positief werd gereageerd. Blijkbaar is er in de regio toch wel behoefte aan extra trainingen voor de aanstormende jeugd.

Kinderen uit de regio namen deel aan de selectiedag waaronder ook kandidaten uit West-Brabant. Bereikbaarheid en reistijd blijven belangrijke afwegingen van ouders. Vandaar ook de starttijd van 18.30 uur.

Inmiddels bestaat de school uit zeven enthousiaste jeugdspelers en speelsters van 11 tot 18 jaar, die wekelijks op de maandagavond van 18.30 u – 20.00 u training krijgen. Hierbij wordt de trainer ondersteunt door spelers uit de hoogste teams van TFS Barendrecht. Ravin (oud BS’er) is bijna wekelijks aanwezig. Uiteraard worden de jeugdspelers zo mogelijk begeleid op toernooien.

De school kent een beperkte capaciteit van slechts 12 spelers in de A-groep. Er zijn plannen om binnenkort met een B-groepje te starten waar maximaal 8 spelers aan kunnen deelnemen met het uiteindelijke doel door te groeien naar de A-groep.

Recent zijn er wedstrijdshirts verstrekt, waarmee de BS wat zichtbaarder wordt op toernooien.

Mochten er kinderen zijn die in aanmerking willen komen voor de A- of B-groep meldt je dan aan via bsbarendrecht@gmail.com.

Volg ons via Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *