Finale JM circuit in Hoofddorp met verrassingen

De sporthal in Hoofddorp bleek evenals voorgaande jaren behoorlijk winderig. Op sommige banen zag je de shuttle echt van zijn vluchtroute afwijken en was het moeilijk timen voor de spelers en speelsters. De gratis beschikbaar gestelde lichte trainingsshuttles van Forza waren daar mede debet aan. Jammer van deze onplezierige omstandigheden bij zo’n leuk en ook zwaar enkelspeltoernooi waar de meesten echt dicht bij elkaar zitten in sterkte en er daardoor vele spannende partijen waren te beleven.  Overigens verliep de organisatie verder prima.

Vanuit de Badmintonschool deden mee: Remco van der Lee, Liam Krikke, Carlo van den Berge, Karlijn van der Lee, Indy de Goeij en Rens Lagrouw.

U17

In de U17 speelden Remco, Carlo en Indy mee. Indy had een pittige poule waarin onder meer ook de latere winnares naar voren kwam. Ze wist nog wel een wedstrijd te winnen en kon in een aantal ralleys prima tegenstand bieden, maar kwam niet verder. Voor Remco gold hetzelfde, echter hij had de kans om van de latere winnaar te winnen, maar liet hem ontglippen ondanks een 20-17 voorsprong (!) in de derde set. Spanning en geen risico’s durven te nemenbraken hem letterlijk op. Erg jammer want Remco speelde sterk op dat moment.  Carlo had niet bepaald zijn dag. In de poule had hij heel veel moeite om 2e te worden en zodoende alsnog door te gaan naar de afvalronde. Tegen de latere winnaar speelde hij een betere wedstrijd met zeker winstkansen maar in drie sets redde hij het niet.

U15

In de U15 verdedigde Liam de eer van de BS. Op zich al leuk dat hij aan dit toernooi kon meedoen en dat hij daarmee weer de nodigde ervaring kon opdoen. Liam kwam wel telkens in de buurt van zijn tegenstanders met soms heel goed uitgespeelde ralleys, maar toch nog te wisselvallig om een set eruit te slepen. Vrijuit leren spelen is nog een ding waarin hij nog enorm kan groeien.

U13

Karlijn kwam met redelijk spel nog wel haar poule door en had zeker winstkansen in de kwartfinales. Haar beweeglijkheid gaat goed vooruit maar soms ontbreekt dan weer het vermogen om het tactisch concept ook vast houden. We blijven daar natuurlijk gewoon aan werken. Rens had als eerste jaars eigenlijk weinig te verliezen.  Rens kwam redelijk eenvoudig de poulewedstrijden door, maar moest daarna in zowel de kwart- als halve finales fors aan de bak om de winst binnen te slepen. Uiteindelijk gaf zijn spreiding in het spel de doorslag, waardoor hij tegenstanders niet de kans gaf om in het achterveld weggedrukt te worden. In de finale was de gedoodverfde favoriet nog een maatje te groot al kwam Rens in de 2e set nog verrassend dichtbij met wederom goede spreiding en afwisseling. Een mooie 2e plaats in ieder geval voor Rens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *